DOLAR 32,3372
EURO 35,1744
ALTIN 2247,278
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çocuklara yönelik ilk resim müzayedesi 23 Aralık’ta İncek Loft’ta düzenlenecek

    Çocuklara yönelik ilk resim müzayedesi 23 Aralık’ta İncek Loft’ta düzenlenecek
    21.12.2017
    A+
    A-

    Ankara’da Akfen İnşaat tarafından hayata geçirilen ve yaşamın başladığı İncek Loft projesi 23 Aralık Cumartesi günü renkli bir etkinliğe sahne olacak. Şimdiye kadar yetişkinleri ağırlayan ‘İncek Loft Art Gallery by RC’ sanat galerisinde ilk defa çocuk sanatseverlere yönelik bir müzayede hayata geçirilecek. Çocuklar ünlü ressamların 52 sanat eserine bizzat teklif verebilecekler.

    Ankara’da Akfen İnşaat tarafından hayata geçirilen ve yaşamın başladığı İncek Loftprojesinde RC Art iş birliğiyle açılan ‘İncek Loft Art Gallery by RC’ sanat galerisi bu hafta sonu oldukça renkli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. 23 Aralık Cumartesi günü saat 16:00’da İncek Loft’ta çocuklara yönelik bir resim müzayedesi etkinliği hayata geçirilecek.

    Türkiye’nin ilk çocuk resim müzayedesini düzenleyen Küratör Rahmi Çöğendez’inyöneteceği etkinlikle sanat galerileri artık sadece yetişkinler değil, çocuklara da açılacak. Çocuk resim müzayedesinde etkinlik boyunca çocuklar, kendilerine yönelik olarak sergilenecek ve ünlü ressamlar tarafından resmedilmiş 52 sanat eserlerine teklif verip, bizzat bu eserlerin sahipleri de olabilecekler.

    “ÇOCUK RESİM MÜZAYEDESİNİ GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ”

    Küratör Rahmi Çöğendez, ilkini 2015 yılında geçirdikleri çocuk resim müzayedesi ile yeni nesle sanatı sevdirip, küçük yaşta koleksiyonerliğe teşvik etmeyi planladıklarını ifade etti. Çöğendez, “Çocuk resim müzayedesi ile çocuklarımızı biraz olsun interaktif hayatlarından alıp farklı bir ortama sokmayı hedefliyoruz. Her kesime sanatı sevdirme konusundaki çalışmalarımız doğrultusunda çocuklarımızın akıllarına sanat konusundaki ilk tohumlarını atacağız” diye konuştu.

    Çöğendez, bir sosyal sorumluluk projesi olarak düşündükleri bu etkinlik ile daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini, bu kapsamda İncek Loft Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilecek olan müzayedeyi gelenekselleştirmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

    Çocuk resim müzayedesinde sergilenecek eserler www.yeninesilmuzayede.com adresli internet sitesinden de görülebiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.