DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Coffee Gutta’dan üçüncü nesil kahve şöleni

    Coffee Gutta’dan üçüncü nesil kahve şöleni
    02.05.2017
    A+
    A-

    Kahvede dil artık değişti. Coffee Gutta severler artık sadece bir kahve verir misin demiyor. En havalı kahvem Aeropress, Chemex’i seviyorum, Hario V60’sız güne başlamam diyor. Kahve tutkunları için üçüncü nesil bir workshop düzenleyen Coffee Gutta, Aeropress, HarioV60, Cold Drip ve Chemex gibi özel kahvelerin demleme tekniklerini anlattı.

    Coffee Gutta Genel Müdürü Kamber Çal, katılımcıların workshop sayesinde bu nefis kahveleri artık evde de kolayca yapabileceklerini söyledi.

    Türkiye’de üçüncü nesil kahve akımının en önemli temsilcisi Coffee Gutta’nın düzenlediği “Üçüncü Nesil Workshop” Coffee Gutta Galata Şubesi’nde gerçekleştirildi. Şölen havasında geçen etkinlikte kahve tutkunları, Türkiye Barista Şampiyonu Koray Erdoğdu’dan üçüncü nesil kahve demleme tekniklerini uygulamalı olarak dinleme fırsatını yakaladı. Erdoğdu, Aeropress, HarioV60, Cold Drip ve Chemex gibi özel demleme kahvelerin nasıl yapıldığını anlattı. Kahve tutkunları herkes için kolayca bulunabilen malzemelerle bu nefis kahveleri artık evde de kolayca yapabilecekler.

    Kahveye imzamızı attık
    Coffee Gutta Genel Müdürü Kamber Çal, workshop sayesinde kahve severlerin üçüncü nesil kahvenin gerçek lezzetini keşfetme fırsatını bulduğunu söyledi. Coffee Gutta olarak kahveye imzalarını atmaya başladıklarını belirten Kamber Çal, “İşe deneyimlerimizi, Üçüncü Nesil Kahvecilik alanında uluslararası çalışmalarla geliştirerek başladık. Konusunda uzman yöneticiler seçtik, baristalarımıza özel eğitimler verdik. Şubelerimizi dünya çapında bir Türk markası olmak adına koyduğumuz hedeflere uygun olarak açtık. Aynı zamanda sektöründe öncü olmak bilinci ve sorumluluğunu hizmetimize yansıttık” dedi.

    Gutta Akademi’yi kurduk
    Kahvede “herkesin istediği gibi” sayfasını kapattıklarını, “senin istediğin gibi” dönemini başlattıklarını hatırlatan Kamber, şunları kaydetti: “Nitelikli kahve eğitim işidir. Bu alanda bir bilinç oluşturmak için Gutta Akademi’yi kurduk. Özellikle barista eğitimlerine büyük önem veriyoruz. Dünyanın en değerli ham maddelerinden biri olan kahve, ancak onun ne kadar değerli olduğunu bilen baristaların elinde gerçek lezzetine kavuşabilir. Gutta Akademi, öncelikle kahvenin değerini bilen baristalar yetiştirmek için vardır. Kahve konusunda uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler, teorik ve pratik olmak üzere, kahve sektöründe çalışan veya bu sektörde kariyer yapmayı hedefleyen kişiler için hazırlanmıştır.”

    Gutta Akademi aynı zamanda Coffee Guttalar’da ve farklı alanlarda etkinlikler düzenleyerek tüm kahve severlere de eğitimler veriyor. Bu etkinliklere Coffee Gutta misafirlerinin yoğun ilgisi her geçen gün artıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.