DOLAR 32,3361
EURO 35,1607
ALTIN 2245,323
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Copyrobo’ya uluslararası Blockchain ödülü

    Copyrobo’ya uluslararası Blockchain ödülü

    Tamamen yerli girişim olan Copyrobo, Dubai’de Smart Dubai Office ve 1776 tarafından düzenlenen Dubai Blockchain Challenge Yarışması’nda Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

    Tüm dünyadan 100’ün üzerinde projenin değerlendirildiği, 6 kıtadan 21 finalistin katıldığı yarışmanın 30 Mayıs’da düzenlenen ödül töreninde Copyrobo’nun ödülünü, Smart Dubai Office Genel Müdürü Dr. Aisha bin Bishr Copyrobo CEO’su Türk girişimci Hasan Kurtuluş’a takdim etti.

    Dubai ilk blockchain kenti olacak
    Dubai’nin 2020 yılına kadar ilk blockchain kenti olma hedefi doğrultusunda düzenlenen yarışmaya enerji, telif hakları, gayrimenkul, varlık yönetimi, ödemeler, eğitim, sağlık hizmetleri, tedarik zinciri yönetimi ve sosyal davranış konularında 100’den fazla proje katıldı. Yarışmada, Blockchain ve nitelikli elektronik imza altyapısı ile oluşturulan telif hakları ve varlık kanıtı alanlarında değerlendirilen Copyrobo Projesi Jüri Özel Ödülü’ne layık görülerek Dubai’nin 2020 Blockchain şehri olma hedeflerinin mimarisini oluşturacak ilk 5 şirket arasına girdi.

    Ödül töreninde konuşan Smart Dubai Office Genel Müdürü Dr. Aisha bin Bishr, kazanan projeleri tebrik ederek, “Dubai’deki insanlara parlak bir gelecek sağlamak için yenilikçileri ve yenilikçiliği teşvik etmekten daha iyi bir yol yok. Dubai’deki şirketler ve devlet tüm alt yapısını güvenli alt yapı hizmeti sunan ve teknolojinin son noktası olan Blockchain teknolojisine bırakacak.” dedi

    Türk girişimciler Hasan Kurtuluş ve Av. Kadir Kurtuluş’un geliştirdiği Copyrobo, cep telefonundan ve internet sitesi üzerinden telif ve patent almayı kolaylaştırıyor. Tüm dünyada en güvenli veri tabanı sitemlerinden bir olarak görülen blockchain teknolojisi ile çalışan Copyrobo, Blockchain Zaman Damgası uygulaması ile yazılı ve görsel belgeleri korumayı amaçlıyor.

    Ödülle ilgili konuşan Copyrobo CEO’su Hasan Kurtuluş ‘’Dubai’nin 2020’ye kadar Blockchain şehri olma stratejisi ilham verici. Bu kapsamında Copyrobo’nun, Dubai için en önemli alt yapı sağlayıcılardan biri olmaya adaylığı dolayısıyla gurur duyuyoruz. Copyrobo tüm dünya üniversitelerinin, tasarım şirketlerinin, tekstil tasarım devlerinin, ar-ge merkezlerinin, mimarlık ofislerinin, yazılım şirketlerinin, reklam ajanslarının, startup’ların, tekno parkların yani eser üreten tüm kuruluş ve kişilerin eserlerini hukuki anlamda uluslararası kapsamda koruma altına alabilen dünyadaki tek mobil çözümdür. Bize düşen görev daha çok çalışmak ve telif hakları alanında geliştirilen Copyrobo alt yapısının diğer alanlara da hızla adapte edilmesini sağlamak olacaktır.’’ dedi.

    Copyrobo kurucularından Av. Kadir Kurtuluş ise ‘’4 yıllık Copyrobo projesi çalışması ve Dubai ile öngörülen çalışmalar kapsamında edindiğimiz ve edineceğimiz tüm tecrübelerimizi hem Türkiye’de de kullanma hem de Türkiye’nin bu önemli teknolojinin kullanımında dünyada öncü olmasını arzu ediyoruz. Blockchain teknolojisi özellikle Fintech alanında bu sektörlere giriş bariyerlerini yok ederek güvenlik kalkanlarına, li̇sansa ve çalışanlara ihtiyacı ortadan kaldırıyor. Bu noktada Türkiye’de hızlı hareket edilmesi ve mevzuat çalışmalarıyla sistemin öncülerinden olunması gerekmektedir. Aksi halde bankacılık sektörü önemli zararlar görebilir ve lokal kalarak global şirketlerle rekabet edemez noktaya gelebilir. Blockchain, önümüzdeki yıllarda tüm bankacılık işlemleri, tapu devirleri, ödeme sistemleri, değerli taşlar, telif hakları ve diğer hakların korunması, e-devlet çalışmaları, yerel ve genel seçimler, sağlık hizmetleri, e-ticaret, dijital sözleşmeler ve daha birçok alanın teknolojik altyapısı olacak.’’dedi.

    Bu ödül Copyrobo’nun ilk başarısı değil
    Copyrobo, Dubai Blockchain Challenge Jüri Özel Ödülü’nden önce Vietnam’da yapılan Echelon Asya En iyi 3. Start-up ödülü ve Bahreyn’de Eğitime Yardımcı En İyi Teknoloji ödüllerini aldı. Ayrıca Copyrobo kurucuları 2017 Haziran ayının ilk haftasında Moskova’ya hem girişimlerini tanıtmak hem de Blockchain ve Asya Girişimleri konularında konuşmacı olarak davet edildi.

    Copyrobo Nedir?
    Copyrobo, Bitcoin/Etherium Blockchain teknolojisi ve Nitelikli Zaman Damgası kullanılarak fikri hakların, mobil telefonlardan ve tek tıkla, dünya çapında korunmasını web ve mobil uygulamalarıyla sağlayan bir şirkettir. Copyrobo ile cep telefonunuzdan ya da web sitesinden tek tuşa basarak birkaç saniye içinde notere gitmeye gerek kalmaksızın; eser, proje, buluş, fikir, belge, fotoğraf, sözleşme, senaryo, beste, tasarım, ses kaydı gibi çalışmanızın tüm haklarının size ait olduğunu, gün, saat ve tarih olarak ne zaman yapıldığını tüm dünyada kanıtlayan belgeye sahip olursunuz. 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu’na göre; Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılar (Kamu Sertifikasyon Merkezi gibi) nezdinde; yapacağınız işlemler tüm resmi kurumlar ve Mahkemeler nezdinde notere eş değer delil elde etmenize olanak sağlar.
    Sisteme giriş de pratik. Uygulamayı telefonunuza indirip isim, soy isim ve e-posta bilginizle üye olmanızın ardından artık kullanabilirsiniz. Bu noktadan sonra telif hizmeti almak istediğiniz ülke ya da bölgeleri seçip, kanıtlamak istediğiniz belgenizi ya da eserinizi sisteme yüklemeniz gerek. Ardından, delilinizin gönderilmesini istediğiniz yeri belirleyip ‘Başla’ tuşuna bastığınız anda 60 saniyeden daha kısa süre içerisinde eserinize ait deliliniz size gönderiliyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.