DOLAR 32,3291
EURO 35,0399
ALTIN 2280,546
BIST 9002,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Cosentino’nun 40 yıllık uluslararası marka yolculuğu

    Cosentino’nun 40 yıllık uluslararası marka yolculuğu
    15.07.2020
    A+
    A-

    Yenilikçi yüzeylerin mimari Cosentino Group, kuruluşunun 40’ıncı yılını kutladı. Merkezi İspanya’da bulunan ve kuruluşundan 5 yıl sonra ilk ihracatını gerçekleştiren firma 40’ıncı yılında, yaklaşık 5 bin çalışanı ile 40 ülkede faaliyet gösteren ve yıllık 1.1 milyar euro’luk ciroya ulaşan uluslararası bir markaya dönüştü.

     

    Macael’de 17 çalışanı ile küçük bir mermer işleme atölyesinin ikinci nesil aile şirketi olan Cosentino, mimari ve tasarım dünyası için yenilikçi yüzeylerin üretimi ve dağıtımında lider bir küresel firmaya dönüştü. Aile şirketinden başlayarak dünya devine dönüşen Cosentino, bugün dünyanın birçok ülkesinde mutfaklardan havuzlara, modern evlerden ultra lüks villalara kadar her türlü yüzeye hayat veriyor.

     

    40 yıllık başarıyı elde etmek kolay olmadı

    Mimari tasarımlarıyla 40 yıldır eşsiz yüzeylere imzasını atan Cosentino Group’un başarısını değerlendiren Cosentino Group  Başkanı Francisco Martínez-Cosentino Justo, “Kardeşlerimle birlikte, kalıcı, sürdürülebilir ve içinde yaşadığımız toplum ve sektörümüz için zenginlik katacak bir proje yaratmak istedik. Böylece ilk hayalimizi gerçekleştirdik. Ancak bu başarımızı elde etmek hiç kolay olmadı, yolculuğumuz çok zordu, zor zamanlar geçirdik. Günümüzde yine öylesine zor dönemlerden birini daha yaşıyoruz. Bu beklenmedik ve derin, küresel sağlık, sosyal ve ekonomik kriz kesinlikle hepimizi etkileyecek. Bundan dolayı 40’ıncı yılımızı kutlamak için elverişli bir ortam yaratmadı” dedi.

     

    TIME dergisi Silestone’u 20’nci yüzyılın en önemli yeniliği olarak duyurdu

    Justo, “40 yıllık zorlu yolculuğumuzda ilk büyük anımız, dünyanın önde gelen kuvars yüzey markası olan Silestone’un doğması oldu. TIME dergisi 2004 yılında Silestone’u 20’nci yüzyılın en önemli yeniliklerinden biri olarak duyurdu. Bu eşsiz yüzeyin yaratılmasıyla, Avrupa, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri’ne yoğun uluslararası ticarete başladık. 2000’li yıllarda, Cosentino’nun Brezilya Vitória şehrindeki tesisleri açıldı ve burası Cosentino’nun İspanya dışındaki ilk üretim noktası oldu. 2009 yılında, özel leke korumalı bir doğal taş serisi olan Cosentino’nun Sensa lansmanı ile inovasyonda önemli bir kilometre taşı daha elde ettik” şeklinde konuştu.

     

    Cosentino 2014 yılında 5 kıtaya yayıldı

    Yıllar süren büyüme ve uluslararası iş birliklerinin ardından, Avrupa, Avustralya, Asya, Kuzey Amerika’daki genişlemeyi takiben Cosentino, 2014 yılında Güney Afrika’ya girmesiyle beş kıtaya ulaşmayı başardı. Bir aile şirketinden global bir şirkete dönüşen Cosentino, 2013 yılında, pazarda benzersiz bir ürün olan ve sektördeki profesyoneller için mutfaklarda bir devrim yaşatan ultra kompakt yüzey Dekton’un geliştirilmesiyle sektörde öenmli bir ilke daha imza attı.

     

    En büyük sermayemiz insan

    Cosentino’nun uluslararası büyümesindeki başarısının temelinde inovasyon, Ar-Ge, güvenlik ve dürüstlük olduğunu söyleyen Justo,“Bu değerlerin çoğu Cosentino’nun DNA’sını oluşturmaktadır. Bizim en büyük sermayemiz insan. Yaklaşık 5 bin çalışanımız ile birlikte bu vizyonumuz bizim temel direğimizi oluşturuyor. Dünyanın dört bir tarafında 40 yıl boyunca elde ettiğimiz know how’ı tüm çalışanlarımızla ve dünyanın diğer ülkelerinde bulunan ekiplerimizle paylaşıyoruz. 40 yılda elde ettiğimiz başarımızın arkasında, sayısız tedarikçi, çözüm ortağı ve müşteriye sağladığımız güven var. Şirketimizin en önemli misyonlarından biri, tüm paydaşları için her zaman değer yaratmak ve tüm sektörü uluslararası alanda büyütmek”dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.