DOLAR 32,5997
EURO 34,6968
ALTIN 2497,669
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Çubuk, Guinness’e koşuyor

    Çubuk, Guinness’e koşuyor

    Çubuk turşusunun namını tüm dünyaya duyurmaya karar veren Çubuk Belediyesi, 13. Uluslararası Kültür ve Turşu Festivali öncesinde Guinness Rekorlar Kitabı’na aday oldu. Patentli Çubuk turşusu için rekor bir deneme gerçekleştirildi ve bir buçuk tonluk özel bir kavanoza Çubuk turşusu kuruldu.

    Çubuk Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çubukabad Parkı’nda düzenlenen rekor denemesi etkinliğine Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ın yanı sıra Çubuk Başsavcısı Mesut Güler, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Ferhat Erdoğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Yemek Uzmanı Sahrap Soysal, Dr. Mehmet Ender Saraç ve birçok misafir katıldı.

    Bir buçuk tonluk özel kavanozda hazırlanan turşu 13 Eylül’de Guinness Türkiye Hakemi tarafından tescillenerek tüm dünyaya duyurulacak. Hazırlanan turşu 13-16 Eylül tarihlerinde 13. Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali’nde misafirlere ikram edilecek.

    Çubuk’a yeni pazar alanı ve metro hattı geliyor 

    Etkinlik açılışında konuşan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Çubuk ilçesinin güzelliklerine değinerek Çubuk’un özellikle hafta sonu büyükşehirlerin kalabalığından kaçmak isteyenlerin uğrak noktası olduğunu vurguladı. Özellikle meşhur çubuk turşusunun ve yöresel ürünlerin Ankaralıların vazgeçilmezi olduğunu söyleyen Acehan, yoğun taleplere cevap verebilmek adına mevcut pazar alanını yenileme çalışmalarına başladıklarını belirterek, “Eylül ayı sonunda bitirilecek olan kapalı pazar alanımız bundan sonra uzunca yıllar Çubuk’umuzun hizmetinde olacak. Eski Pazar alanına Büyükşehir Belediyesi tarafından aile yaşam merkezi ve iş merkezi yapılacak” dedi.

    Dr. Acehan, “Ankara Keçiören’den üniversite içerisine metro hattı bağlanacak. Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın 2 yıl içerisinde bu projeyi bitirmesi bekleniyor. Metronun devamında yapılacak olan hafif raylı sistem ilçemize ulaşımı oldukça kolaylaştıracak. Ortalama 5-7 yıl arası bir sürede Çubuk’un önü açılmış olacak” diyerek yeni yapılacak olan metro hattının müjdesini de verdi.

    13. Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali 13-16 Eylül ’de

    Geleneksel Kültür ve Turşu Festivali’nin önceki yıllardan farklı olacağını vurgulayan Başkan Acehan, bu yıl festival için yapılmış olan yeniliklerden bahsederek, “Her yıl yüz binlerce vatandaşımızın geldiği festivalde gördük ki stant alanları ve piknik alanları yetersiz kalıyor. Bu yıl alanlarımızı düzenleyip genişlettik. Çubuklu üreticilerin ellerinden çıkan yöresel ürünlerimizin yer alacağı satış stantlarımızın sayısını 300’ün üzerine çıkardık. Hem ilçe ekonomimize hem ülke ekonomimize destek olacağız.

    Halkımızın ve esnafımızın büyük bir sabır ile beklediği festivalde, kültür sokağını genişleterek içeriğini zenginleştirdik.  Yine önceki yıllardan farklı olarak bu yıl festival alanında iki sahne kuracağız. Küçük sahnede yerel sanatçılarımıza bolca yer verirken, ana sahnede Türkiye’nin önde gelen isimlerini Çubuklular ile buluşturacağız. Ayrıca yine uluslararası halk oyunları gösterileri de bizimle birlikte olacak.

    Guinness Rekorlar Kitabı için rekor denemesi yapacağımız 1 buçuk tonluk turşu kavanozumuz festival sonrasında Çubukabad Parkı’nda daimi olarak sergilenecek” dedi.

    Açılış konuşmalarının ardından Yemek Uzmanı Sahrap Soysal, Dr. Mehmet Ender Saraç ve misafirler ile birlikte Guinness Rekorlar Kitabı için hazırlanacak olan bir buçuk tonluk turşunun kurulumu gerçekleştirildi. Etkinlik Elif Buse Doğan konseri ile devam etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.