DOLAR 32,586
EURO 34,7769
ALTIN 2507,735
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    CW Enerji’den dev atılım; güneş yatırımları tabana yayılıyor

    CW Enerji’den dev atılım; güneş yatırımları tabana yayılıyor

    Coğrafi konumu nedeniyle yüksek güneş enerjisi potansiyeline sahip olan ülkemizde, güneş enerji sektörü son yıllarda en çok rağbet gören sektörler arasında yer almaktadır. Yenilenebilir enerji kaynakları arasında oldukça önemli bir yere sahip olan güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payı gün geçtikçe daha da artmaktadır. Dünyada güneş enerjisinde yaşanan gelişmelerin yanında ülkemizde de bu alanda yapılan çalışmaların sayısı hızlanmış durumdadır.

    Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde güneş paneli üretimi gerçekleştiren, güneş enerji santrallerinin yatırım ve teknik danışmanlığı, projelendirme, sistem tasarımı, santral kurulumları, lisans alımı ve işletme, ayrıca lisanssız üretim yönetmeliğine uygun olarak projeler planlama, projelendirme, finans ve uygulama ile genel bakım konularında hizmet veren CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi, Türkiye’de bir ilke imza atarak şirket yöneticileri iştiraki ile GES Yatırım Anonim Şirketi’ni faaliyete geçirmiştir. CW Enerji iştirakçisi olduğu GES Yatırım AŞ ile mevcut güneş enerji santrallerini (GES) hisselere bölüp daha küçük bütçeli yatırımcıların hizmetine sunarak, güneş enerji santrali yatırımlarını tabana yaymayı amaçlıyor. Güneş enerji santrallerinde üretilen her bir kWh elektrik başına 10 yıl boyunca üzerinden devlet alım garantisi bulunuyor.

    Türkiye güneş enerji sektöründe zirveyi temsil eden CW Enerji, Türkiye’de sanayi faaliyet alanındaki en büyük kuruluşları tespit etmek için İstanbul Sanayi ve Ticaret Odası tarafından yapılan , “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” İSO 500 2017 sıralamasında üretimden satışta 413., net satışta 408. ve dönem karlılığında 150. olan sanayi kuruluşudur. Üstelik ürettiği güneş enerji panellerine 25 yıl süresince oluşabilecek sorunlara karşı verdiği ürün performans garantisini Dünya’nın en büyük reasürans şirketlerinden biri olan Munich RE tarafından güvence altına almıştır. Yapmakta olduğu yatırımlarla kısa zaman içerisinde Avrupa’nın en büyük güneş paneli üreticisi konumuna gelen CW Enerji, dünya güneş enerji piyasasında aktif rol oynamaktadır.

    “DEVLET ALIM GARANTİSİ”

    Konu hakkında açıklamalarda bulunan CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, “Tarafımıza yıllar içerisinde çok sayıda yatırımcıların başvurması, her gelir grubundan insanımızın güneş enerjisi sektörüne duyduğu ilgiyi bize açık bir şekilde göstermiş ve bizi böyle bir atılım yapmaya yönlendirmiştir. GES Yatırım AŞ sayesinde artık daha düşük bütçeli yatırımcılar da GES yatırımcısı olabilecektir. Güneş enerji santralinde üretilen her bir kWh elektrik 10 yıl boyunca devlet alım garantisindedir.” şeklinde konuştu.

    Güneş enerji yatırımcısı olmanın avantajları hakkında bilgiler veren Sarvan, şunları söyledi:
    “En önemli avantajlarından biri devlet alım garantisidir. Üretilen bütün elektriğe Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından en az 10 yıl boyunca alım garantisi verilmektedir. Diğer bir avantaj ise GES ile birlikte santralin üzerinde kurulu olduğu imarlı araziden pay sahibi olacağınız için arazi değer artışından da kar elde etmenizdir. Başka bir avantaj üretim hakkının değer artışıdır. Lisanssız elektrik üretim hakkının orta vadede çok yüksek değer artışı göreceği beklenmektedir. Yine başka bir önemli avantaj düzenli gelir elde etmenizdir. GES yatırımcısı olduğunuzda, payınıza düşen geliriniz her 3 ayda hesabınıza yatırılır ve yıllık hesaplaşma yapılır. Bu avantajların yanı sıra karlılığın çok yüksek olması, bütün santrallerimizin gelir kaybı dahil olmak üzere tüm risklere karşı sigortalı olması, bakım onarım kolaylığı ve daha birçok avantajlar sayılabilir. Tabi en önemli avantajlardan biri de güneş yatırımlarının artması ile ülkemizin dışa bağımlılığının azalması ve gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir Türkiye sağlamanız olacaktır.”

    “Türkiye’de ilk defa GES Yatırım A.Ş. olarak enerji yatırımlarını tabana yaymaktan ve güneş enerjisi yatırımcısı olmayı daha büyük kitlelere ulaştırmaktan gurur duymaktayız.” diyen CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan kısa sürede çok sayıda yatırımcıya ulaşmış olmaktan da ayrıca mutluluk duyduklarını ifade etmiştir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.