DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Daikin’den tabuları yıkan kadın teknisyenlerine özel şarkı ve film: ‘Yaparım’

    Daikin’den tabuları yıkan kadın teknisyenlerine özel şarkı ve film: ‘Yaparım’
    12.03.2018
    A+
    A-

    Daikin’in kadın istihdamını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği  Sakura Kadın Teknisyenler Programı için müzisyen Dilek Kavraal tarafından özel bir beste ve film yapıldı. Kadınların cesareti ve kararlılığı önünde kimsenin duramayacağını vurgulayan “Yaparım” adlı şarkı ve film, #BenimKızımYapar, #BenimEşimYapar ve #BenimAnnemYapar hashtagleri ile sosyal medyada yayınlandı.

    Daikin’in kadın istihdamını ve fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla başlattığı Sakura Kadın Teknisyenler Programı için bestelenen özel şarkı “Yaparım” büyük beğeni kazandı. ‘Erkek işi’ denilen teknisyenliği meslek edinen kadınların yaşadıklarını ve duygularını aktardığı film ile sosyal medyada paylaşılan şarkı, aynı zamanda Daikin’in kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hediyesi oldu.

    Sanatçı Dilek Kavraal bestesini yapıp seslendirdiği şarkının filmini de çekerken,Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan kadın teknisyenler ilk kez kamera karşısına geçti. Onlarla birlikte filmde yer alan anneler, babalar ve eşler de kadın teknisyenlere duydukları güveni dile getirdi.

    Bu özel beste ve film hakkındaki duygularını paylaşan Daikin Türkiye Kurumsal İletişim Yöneticisi Hülya Dinçer, “Bu filmin amacı, Sakura Kadın Teknisyenler Programı’nı tamamlayıp sahalara inen kadınlarımızın ilham verici hikayelerini paylaşarak tüm kadınlara cesaret aşılamak ve onlara ‘siz de yapabilirsiniz!’ mesajını vermek” dedi.

    Fırsat eşitliğini kurumsal felsefesinin temel prensiplerinden biri olarak kabul eden Daikin Türkiye’nin ‘erkek egemen’ olarak bilinen iklimlendirme sektörüne bir süre önce Sakura Kadın Girişimciler Programı ile üniversite mezunu gençleri kazandırdığını hatırlatan Dinçer, şu bilgileri verdi: “Şimdi de Sakura Kadın Teknisyenler Programı ile ‘erkek işi’ denilen bir alana el attık ve birbirinden cesur 23 öncü kadın ile sahalarda çalışmaya başladık. Hedefimizde Sakura teknisyenlerimizin sayısını 100’e ulaştırmak var. Sektörümüzün ve ülkemizin sosyo-ekonomik gelişimi için önemli bir adım olarak gördüğümüz bu proje, istiyoruz ki tüm kadınlarımıza güven aşılasın. Projenin tanıtım filmi için sevgili Dilek Kavraal tarafından özel olarak bestelenen ‘Yaparım’ şarkısı, tam da vermek istediğimiz mesajları aktaran bir çalışma oldu.‘Çiçekler takmana gerek yok, dallarımı kırma yeter’, ‘Işıklar yakmana gerek yok, güneşin önünde durma yeter’ ve ‘Yaparım dediysem yaparım’ gibi güçlü ifadelerin yer aldığı şarkımız, kadınlarımızın kararlılığını ve bunların önünde kimsenin duramayacağını yansıtıyor. Bu şarkıdaki cesaret duygusunun tüm kadınlarımıza dalga dalga yayılmasını umuyor ve herkesin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

    Film, ilk olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Daikin’in sosyal medya hesaplarında yayınlandı. #BenimKızımYapar, #BenimEşimYapar ve #BenimAnnemYapar hashtagleri ile paylaşılan film, büyük ilgi gördü.

     

    KÜNYE

    Reklamveren: Daikin Türkiye
    Reklamveren Yetkilileri: Hülya Dinçer, Hatice Has, Berkay Şık
    Prodüksiyon: Dilek Kavraal
    Müzik: Dilek Kavraal
    Müzik Aranjman: Erman Tazegül
    Sosyal Medya Ajansı: Linker Medya

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.