DOLAR 32,4612
EURO 34,5177
ALTIN 2473,205
BIST 9568,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Danfoss, teknoloji lideri Artemis Intelligent Power şirketinin çoğunluk hissesini satın aldı

    Danfoss, teknoloji lideri Artemis Intelligent Power şirketinin çoğunluk hissesini satın aldı

    Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri Danfoss, hidrolik sistem gelişiminde uzmanlaşmış olan ve İskoçya merkezli Artemis Intelligent Power Ltd. (AIP) şirketinin çoğunluk hissesini satın aldı.

    Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri Danfoss, hidrolik sistem gelişiminde uzman olan ve İskoçya merkezli, Ar-Ge ve mühendislik şirketi Artemis Intelligent Power Ltd. (AIP) ile anlaşmaya vardı. Edinburgh kentinde bulunan şirketin çoğunluk hissesini satın alan Danfoss, AIP’nin Dijital Deplasman® teknolojisini de anlaşmaya dahil ettiğini duyurdu. Yeni satınalma, Danfoss’un müşterileri için benzeri görülmemiş ölçüde verim, kontrol ve tasarım esnekliğine sahip hidrolik pompa ve motor sistemlerini geliştirmeyi mümkün kılacak.

    Danfoss Dijital Deplasman teknolojisine dayalı ürünleri piyasaya sunmak için Edinburgh’da bir üretim tesisi kuracak ve Edinburgh’u bu teknoloji için bir Mükemmeliyet Merkezi olarak kullanacak. Danfoss Güç Çözümleri Başkanı Eric Alström, konuya ilgili “Teknolojide liderlik, yenilik hızı ve çekirdek üründe verim ve kontrol kıstasları konularındaki azmimiz göz önünde bulundurulduğunda AIP, bize stratejik olarak uyumlu. Dijital Deplasman® teknolojisi Danfoss’a yenilikçi Danfoss ürün ve sistemleri geliştirip piyasaya sunma konusunda rekabet gücü katacak.” dedi.

    Artemis Intelligent Power (AIP) ve Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ile kurulacak ortaklığın çoğunluk hissesi de Danfoss’a ait olacak. Danfoss Güç Çözümleri Ar-Ge Başkan Yardımcısı Jeff Herrin, konuya ilişkin açıklamasında: “Danfoss Güç Çözümleri ile AIP, Dijital Deplasman® teknolojisini geliştirmek için çabalarken uzun yıllar boyunca yakın bir ilişki içinde oldu. Hem AIP hem de MHI ile olan bu yeni iş birliği sayesinde iş ve ürün geliştirme faaliyetlerimizin hızı ve kapsamı artacak. AIP’nin ve ilgili teknolojilerinin tam potansiyeline ulaşmasını sağlamak için MHI tarafındaki çalışma arkadaşlarımızla da yakın bir iş birliği içerisinde olmayı dört gözle bekliyoruz.” dedi.

    AIP şirketinin Yönetici Direktör’ü Niall Caldwell ise “Teknoloji ve ekibimizin dünya lideri bir üretici tarafından çözümün önemli bir parçası olarak kabul görmüş olması bize büyük bir heyecan veriyor.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.