DOLAR 32,3304
EURO 35,0605
ALTIN 2285,078
BIST 8981,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Danfoss ve Microsoft yeni bir IIoT iş birliğine hazırlanıyor

    Danfoss ve Microsoft yeni bir IIoT iş birliğine hazırlanıyor

    Danfoss, soğutma ve HVAC alanındaki uzmanlığını buluta taşımak amacıyla Microsoft ile iş birliği yapacak.

    Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri ve güç çözümleri alanlarında dünya lideri Danfoss’un tüm müşterileri, Microsoft ile yapılacak iş birliği sayesinde, Microsoft Azure üzerinde çalışan yeni bir platformu kullanarak Danfoss’un uzun yıllara dayalı deneyiminden faydalanabilecek. Yeni bulut hizmeti, Soğutma ve HVAC sistemi sahipleri ve profesyonelleri için büyük tasarruf, operasyon ve satış verimliliği artışı sağlayacak.

    Dijital dönüşümün ivmesi artıyor

    Danfoss ve Microsoft iş birliği ile birlikte modern teknoloji ve alan uzmanlıklarını Soğutma ve HVAC sistemi sahiplerine ve profesyonellerine sunacak. Böylece Danfoss’un uygulama uzmanlığı artacak ve tanınmış bir bağımsız yazılım tedarikçisi (ISV) olacak.

    Gıda perakendecileri, Danfoss Soğutma Bulut Paketi adı verilen bulut tabanlı hizmetler sayesinde gıda kaybı ve enerji tüketimi konuları yanısıra genel mağaza performansını iyileştirmeleri üzerine hizmet alabilecek ve Danfoss’un soğutma ve HVAC çözümü ortağı olarak 80 yılı aşkın süreye dayalı deneyiminden faydalanacaklar. Microsoft™ Azure bulut altyapısı, ölçeklendirilebilirlik ve veri güvenliği sağlayacak.

    IoT, iş operasyonlarını sade, verimli ve daha etkili hale getirir

    Günümüz perakende gıda mağazalarının operasyonları gittikçe karmaşıklaşıyor. Yönetmeliklere uymak da gıda kaybını azaltmak da hatırı sayılır ölçüde manüel çalışma gerektiriyor. Soğutma, aydınlatma, HVAC ve diğer sistemlerin verimli çalışmalarını sağlamak çok vakit alabildiği gibi çoğu durumda uzman desteği de gerektirebiliyor. Yenilenebilir enerji, e-ulaşım ve merkezsizleştirilmiş enerji sistemlerine entegre varlıklar arttıkça gıda perakendecilerinin karşılaştıkları potansiyel durumlar ile karmaşıklıklar da artıyor. Bu yüzden mağazalarının günlük operasyonlarına daha çok vakit ve enerji ayırmaları gerekebiliyor.

    Danfoss Soğutma Bulut Paketi, 7/24 tam şeffaflık sağlıyor ve gıda perakendecisinin işletmesinin özüne odaklanmasını sağlıyor. Bulut tabanlı hizmetler, soğutma varlıkları, HVAC, aydınlatma ve diğer varlıklardan elde edilen verileri işleyip analiz ederek operasyon verimliliğini arttırıyor. Bu veriler, güvenli bir biçimde yönetiliyor ve perakende gıda mağazalarına kullanımı kolay arayüzler aracılığıyla değerli bilgiler sağlıyor.

    Danfoss Kıdemli Başkan Yardımcısı Elektronik Kontrolörler ve Servis Bölümü ve Danfoss Food Retail Vertical Küresel Şefi Dr. Jan-Hendrik Sewing konuyla ilgili: “Soğutma çözümleri alanında 80 yılı aşkın uzmanlık ve liderlik bilgimizi birinci sınıf bir bulut çözümüyle birleştiriyoruz. Danfoss Soğutma Bulut Paketi, mevcut süreçleri en iyi hale getirip otomatikleştirerek ya da örneğin en yüksek ve en düşük performansa sahip olanları tespit etmek amacıyla mağazaları birbirleriyle kıyaslayıp üzerine çalışılabilecek bilgiler sağlayarak perakende gıda mağazalarının temel işlerine odaklanmalarına yardımcı olacak. Böylece operasyon maliyetleri ile enerji tüketimi azalacak ve satış ile pazarlama verimliliği artacak.” dedi.

    Danfoss Soğutma Bulut Paketi sayesinde gıda perakendecileri, mağaza ekipmanı sorunlarının yönetilmesine harcadıkları vakti bağlı varlıklar kompresör arızası, soğutkan sızıntısı ve başka sorunlar meydana geldiğinde hemen harekete geçilebilmesi amacıyla takip ve analiz edildiği için %80’e kadar azaltabilecekler. Sıcaklık sürekli takip edildiği ve sıcaklık sınırları geçildiği zaman alarmlar devreye girdiği için de gıda kayıplarını ise %40’a kadar azaltabilecekler. Son olarak mağazalar, pik yük azaltma ve aydınlatma, soğutma, HVAC ve diğer elektrikli cihazların enerji tüketimini azaltma yöntemleriyle toplamda %30 üzerinde enerji tasarrufu elde edebilecekler.

    Danfoss Soğutma Bulut Paketi ile sensör, kontrol ve geçitler her mağazaya uygun hale getirilebildiği için operasyon maliyeti ve enerji tüketimini azaltımı kolayca sağlanabiliyor. Bu hizmetler, bulut tabanlı oldukları için alanda hosting (barındırma) ihtiyacı teşkil etmiyorlar ve her mağazanın ihtiyacına uygun hızlı kurulum ve ölçeklendirilebilirlik imkanı sunuyorlar.

    “Danfoss’un uygulama uzmanlığında Perakende Gıda sektörüne değer katmak için büyük bir fırsat görüyoruz,” diyen Microsoft Sektör Deneyimlerinden Sorumlu Genel Müdür Paul Maher ise sözlerine şöyle devam etti: “Danfoss ile soğutma alanında müşterilerimize sunduğumuz en güçlü IIoT (Endüstriyel Nesnelerin İnterneti) kullanım örneklerinden birini hayata geçiriyoruz. Bu uygulama, günümüzde perakende gıda sektörüne elle tutulur değerler sunarken yakın gelecekte diğer sektörlere de fayda sağlayacak. Müşterilerimizi birlikte desteklemeyi ve müşterilerimizin verimlilik ile sürdürülebilirlik ihtiyaçlarını karşılamayı dört gözle bekliyoruz.”

    Danfoss Soğutma Başkanı Jürgen Fischer de iş birliğine dair şunları ekledi: “Microsoft ile girdiğimiz bu işbirliği gerek Danfoss’un gerek de Microsoft’un hem mevcut hem de yeni müşterilerine elle tutulur sonuçlar sağlayacak. İşbirliğimizi geliştirmeye ve 80 yılı aşkın süredir gıda atıklarını ve enerji tüketimini azaltmak amacıyla kararlılıkla ve başarılı bir biçimde hizmet ettiğimiz sektörlere sunacağımız yeni bulut hizmetlere yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bulut tabanlı çözümlerimizi Şubat 2020’de Almanya, Düsseldorf’taki Euroshop’ta sunmak için sabırsızlanıyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.