DOLAR 32,5408
EURO 34,7437
ALTIN 2487,931
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Danfoss yazılım şirketi Prosa’yı satın aldı

    Isıtma, soğutma, iklimlendirme, motor kontrolü ve mobil makineler alanlarında dünyanın öncü şirketlerinden Danfoss; uzmanlık alanları IoT, akıllı ekipman ve kullanıcı arayüzü tasarımı olan, İtalya merkezli Prosa yazılım şirketini satın aldı. Danfoss, bu satın almayla tam bağlantılı gıda çözümleri konusunda yenilikçi ve son teknoloji ürün ve hizmetler sunacak.

    Danfoss Başkan Yardımcısı ve COO’su Kim Fausing, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Yeni teknolojiler ve dijital trendler, dijital dönüşümümüzün çok önemli bir parçasını oluşturuyor. Prosa’nın satın alınması, bu heyecanlı yolculukta attığımız çok önemli ve büyük bir adım. Prosa’nın güçlü yazılımını Danfoss’un uygulama uzmanlığı ile birleştirerek müşterilerimize yeni soğutma çözümleri sunabileceğiz. Danfoss elektronik kontrol cihazları portföyü tamamlandı ve tam bağlantılı gıda çözümleri arayışında olan müşterilerimiz için etkili çözümler sunabileceğiz” dedi.

    Danfoss Soğutma Departmanı Başkanı Jürgen Fischer ise: “Prosa, kullanıcı deneyimi tasarımında güçlü uzmanlığıyla piyasaya hızla yeni çözümler sunabilen bir firma. Prosa ile kazanacağımız güçlü beceriler, kısa dönemde soğuk zincir uygulamaları için bağlantılı çözümler geliştirmek yoluyla hizmet portföyümüzü genişletmemize yardımcı olacak. Bu satın almanın sonucunda uzun vadede çok daha fazla bağlantılı soğutma çözümleri görmeyi umuyoruz” dedi.

    1998 yılında Alberto Pravato ve Alessandro Roncato tarafından İtalya’nın Venedik şehrinde kurulan Prosa, yiyecek ve içecek pazarına VeBox adıyla bilinen komple bir telemetri çözümü sunuyor. VeBox; içecek otomatları, cam kapılı soğutucular, dondurucu kabinleri gibi çeşitli yiyecek ve içecek ekipmanlarına kurularak uçtan uca bağlantı sağlayan telemetri cihazlarının oluşturduğu bulut tabanlı bir altyapıdır. Kurumsal yönetim yazılımıyla birlikte gelen VeBox, uzaktan izleme, arıza tespiti, pazarlama ve satış analizlerine imkan sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.