DOLAR 32,3403
EURO 35,1052
ALTIN 2239,411
BIST 8885,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Danfoss yılın ilk çeyreğinde güçlü bir büyüme sergiledi

    Danfoss yılın ilk çeyreğinde güçlü bir büyüme sergiledi
    24.05.2017
    A+
    A-

    %13 oranında bir büyüme ile 2017 yılına güçlü bir şekilde başlayan Danfoss, dijitalleşme yönünde yatırımlarını artırdı.

    Yılın ilk üç ayında Danfoss, büyümeye devam ederek net satış ve gelirlerini artırdı. Net satışlar 1,3 milyar Danimarka kronu artarak 10,7 milyara ulaştı. %13 oranındaki bu büyüme yerel para biriminde %11 olarak gerçekleşti.Yüksek satış rakamları, %7 artışla kârı (FVÖK) 1,0 milyar seviyesine çıkarırken net kâr %12 artarak 691 milyon Danimarka kronu olarak gerçekleşti. İşletme faaliyetlerinden gelen nakit akışı ise %20 artışla rekor seviyeye ulaştı.

    Danfoss Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Niels B. Christiansen: “Yıla hız kesmeden güçlü bir şekilde başladık. Kazandığımız pazar paylarıyla sektörümüzün ve dünya ekonomisinin üzerinde bir hızla büyümekteyiz. Büyüme yolundaki çabalarımızın işe yaradığını görüyoruz. Bu amaçla yeni şirketlere, inovasyona ve müşterilerimize fayda sağlayacak yeni dijital çözümlere yatırım yapmaktayız. Yani organik büyüme ile satın almaların etkisi güçlü bir şekilde birleşerek büyümeyi tetikliyor” diye açıklamada bulundu.

    Grubun genişlemesi, büyük ölçüde Danfoss’un en büyük iki pazarı olan Avrupa ve Kuzey Amerika gibi pazarlardan kaynaklanıyor ancak özellikle BRIC ülkelerinde artan satışlar, toplam net satışların yılın ilk üç ayında yükselmesini sağladı. Enerji tasarruflu teknolojilere olan talep artışı ise Çin pazarının büyümesini tetikleyerek Çin’i, uzun süredir çift rakamlı yüksek büyüme oranlarını yakalayan Hindistan ile aynı seviyeye taşıdı. Ayrıca, ekonomik durgunluk yaşayan Brezilya ve Rusya’da pazar koşullarının iyileştiğine dair göstergeler mevcut.

    2017 ilk çeyrek rakamları
    Net satışlar %13 oranında artarak 10,7 milyar Danimarka kronuna ulaştı, yerel para biriminde %11 oranında bir büyüme gerçekleşti.

    Faaliyet karı (FVÖK) %7 oranında artarak 1,0 milyar Danimarka kronuna ulaştı.

    2017 tahminleri doğrulandı
    Dijitalleşme alanında önemli yatırımların ardından, kâr marjını 2016 yılı seviyesinde korurken pazar payımızı artırmayı öngörüyoruz. Danfoss; Sondex, DAF ve White şirketlerinin satın alınmasıyla birlikte hem pazar payını artırdı hem de karlı büyümeye devam etti.

    Danfoss Türkiye ise ilk çeyrekte geçen yıla göre %17 büyüyerek Grup içerisinde en çok büyüme başarısı gösteren bölgelerden birisi oldu. Isıtma, soğutma, sürücüler ve güç çözümleri olarak dört farklı segmentte müşterilerine enerji verimli ürünler ve çözümler sunan Danfoss Türkiye’de dört segmentte birden geçen yıla göre ilk çeyrekte büyüme gerçekleşti. Müşterilere sunduğu hizmetleri sektöründe örnek olacak düzeye taşıyan Danfoss; CRM uygulamaları, lojistik ve sevkiyatta yaptığı hayatı kolaylaştıran yeni uygulamaları, müşterilere 7 gün hizmet veren çağrı merkezi, teknik ve eğitim destekleri ile müşteri bağlılığını ve memnuniyetini en üst noktalara çıkarmayı başardı. Bu sayede akıllı ve fark yaratan ürünlerinin dışında müşterilere sunduğu hızlı, kolay ulaşılabilir ve çözüm odaklı hizmetleriyle müşterilerinin hayatını kolaylaştırarak en çok tercih edilen marka olmaya başladı.

    Danfoss Türkiye’de 3 yıl önce başlayan müşteri odaklı bu değişim, her yıl Danfoss’un Türkiye’de %20’leri geçen büyümesi ile Danfoss Grup içerisinde bir başarı örneği oldu. Danfoss, 2017 yılının ilk çeyreğinde de %17 büyüyerek bu büyüme trendini devam ettiriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.