DOLAR 32,5261
EURO 34,8759
ALTIN 2431,585
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dansın süperstarı Carlos Acosta topluluğu ile ilk kez İş Sanat’ta

    Dansın süperstarı Carlos Acosta topluluğu ile ilk kez İş Sanat’ta
    24.10.2017
    A+
    A-

    Parlak bale kariyeri ile göz dolduran ve ülkesi Küba’da kurduğu Acosta Danza ile dans dünyasına yepyeni bir soluk getiren Carlos Acosta, topluluğu ile İş Sanat’a konuk olacak. Üstelik Acosta, Royal Opera House’daki baş dansçılık kariyerini noktalayıp emekli olduktan sonra İş Sanat’taki gösterinin bir bölümünde kendisi de dans edecek.

    Yoksul bir ailenin on birinci çocuğu olarak dünyaya gelen Carlos Acosta, aralarında Ramona de Sáa’nın da yer aldığı en iyi hocaların ders verdiği Küba Ulusal Bale Okulu’nda eğitimini tamamladı. 1991-92 yıllarında İngiliz Ulusal Balesi’nde, 92-93 yıllarında Küba Ulusal Balesi’nde, 93-98 yılları arasında Houston Balesi’nde dans eden Acosta, 1998 yılında Anthony Dowell yönetimindeki İngiliz Kraliyet Balesi’ne katıldı. 2003 yılında topluluğun konuk baş dansçılığına yükselen sanatçı, burada birçok başarılı balet ve koreografla birlikte ilk uzun soluklu işi “Don Quixote” u sahneledi. Kariyeri boyunca Paris Opera ve Balesi, Amerikan Bale Tiyatrosu ve Bolşoy Balesi gibi prestijli topluluklarda konuk baş dansçı olarak yer alan Carlos Acosta, Olivier Award, Prix Benois de la Danse, Prix de Lausanne, Frédéric Chopin Prize gibi sayısız ödüle layık görüldü. Carlos Acosta, klasik danstan çağdaş dansa kadar her tarzı birleştiren bir topluluk yaratma ve genç dansçılara dünya standartlarında bir eğitim verme hayaliyle 2015 yılında Acosta Danza’yı kurdu.

    Bale ve modern dans alanında eğitim almış yetenekli dansçılardan oluşan Havana merkezli topluluk, Saddler’s Wells’teki prömiyerlerinin ardından 6- 7 Kasım tarihlerinde İş Sanat’ta iki gece üst üste İstanbullu dans severlerle buluşacak.

    Bilet Fiyatları:

    1.Kademe: 100 TL 2. Kademe: 80 TL 3.Kademe: 70 TL İndirimli: 60 TL Öğrenci: 20 TL

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.