DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dardanel Ortadoğu’da ton balığının markası olma yolunda

    Dardanel Ortadoğu’da ton balığının markası olma yolunda

    Özellikle kişi başı ton balığı tüketim seviyesinin yüksek olduğu Ortadoğu ülkelerinin kaliteli ton balığı ihtiyacını karşılayan Dardanel, 2017’nin ilk altı ayında dünya genelinde 23 ülkeye 7 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi.

    Ton balığı ihracatını artırmak ve Türk markalarını uluslararası raflara taşımak amacıyla yurt dışında pazar büyüten Dardanel, son iki yılda ihracat stratejisini Ortadoğu’ya yöneltti. Dünya genelinde İtalya, Libya, Azerbaycan, İsrail, Suriye, KKTC’de satışları bir hayli yüksek olan marka, bu ülkelere Dardanel markası altında konserve ton balığı ihraç ediyor.

    Türkiye konserve ton balığı pazarının açık ara lideri olduklarını söyleyen Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, “Dardanel üretiminin yüzde 80’nini iç piyasaya, kalan bölümünü ise çoğu Avrupa Birliği üye ülkeleri olmak üzere 23 ülkeye ihraç ediyor. Dardanel’in odağında ton balığı ihracatını artırmak ve Türk markalarını uluslararası raflara taşımak var. Dardanel olarak yurt dışında bir pazar yaratmış ve farklı ülkelere ihracat yaparak belli bir yükselme grafiği yakalamış durumdayız. 2017 yılının ilk altı ayında 7 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirerek büyük bir gelişme gösterdik. Hedefimiz ton balığı tüketiminin Türkiye’den daha fazla olduğu ülkelerdeki pazarımızı büyütmek” dedi.

    Komşu ve çevre ülkelere ihracatımız arttı
    Son iki yılda yeni pazarlara girdiklerini belirten Niyazi Önen, “Libya, İsrail, Lübnan, Slovakya, Afganistan, Makedonya, Letonya ve Gürcistan’da son iki yılda Dardanel markası ile raflarda yer aldığımız ülkeler. Global pazarlama stratejimizi kendi markamız ile ihracat yapmak üzerine kurduk. Ortadoğu’da raflarda satılmakta olan Uzakdoğu’da üretilen düşük kaliteli ton balıklarına karşı üstün kalitemiz ile büyük avantaj sağlıyoruz” dedi.

    Bir taraftan konserve balık pazarını büyütürken, diğer taraftan pazarda lider konumunu ve yenilikçi imajını koruyan Dardanel, ton balığında yeni kategoriler yaratarak dünya insanının hayatına sağlığı, lezzeti ve kolaylığı taşımaya devam ediyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.