DOLAR 32,3299
EURO 35,0649
ALTIN 2282,1
BIST 8988,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    David Adriano: Tasarımcı ateşi bulan kişi gibi toplumu geleceğe taşır

    David Adriano: Tasarımcı ateşi bulan kişi gibi toplumu geleceğe taşır
    01.03.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı; İtalya, Almanya ve İspanya’dan gelen dünyaca ünlü ödüllü tasarımcılara ev sahipliği yapıyor. Fuar kapsamında düzenlenen seminerde konuşan David Adriano tasarımcıları ateşi bulan, tekerleği keşfeden kişilere benzeterek, “Bu insanlar toplumu daha ileri taşır” dedi.
    Banyoların kişisel hijyen alanı olmaktan çıkarak psikolojik sağlığı etkileyen mekanlar haline geldiğine değinen Massimo Farinatti de yenilikçiliği daha önce olmayanı yapma çabası olarak tarif etti.

    Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı, 3 Mart tarihine kadar CNR EXPO Yeşilköy’de ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık, Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) ve Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (TİMDER) işbirliğiyle gerçekleştirilen fuarda; İtalya, İspanya ve Almanya’dan gelen dünyaca ünlü ödüllü tasarımcılar deneyimlerini ziyaretçilerle paylaştı.

    Fuar kapsamında düzenlenen seminerde; banyo sektörü için önemli projelere imza adan Adriano Design Stüdyosu’ndan Gabriele-David Adriano ile Salim Mottaghi, Cersai Tasarım Ödüllü İtalyan DGO Tasarım Stüdyosu’ndan Diego Grandi ile Andrea Marelli, İtalyan Farinatti Design Stüdyosu’nun kurucusu ve birçok ödüle sahip Massimo Farinatti veİtalyan Disegno Industriale’den Ettore Giordano deneyimlerini ziyaretçilerle paylaştı.

    “Farklı endüstrilerle çalışmaya gayret ediyoruz”

    “Yönlendirmeler: Stratejik ürün tasarımına yaklaşım” konulu seminerde konuşan Gabriele-David Adriano, tasarımcının sanatçı ile karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Adriano, “Tasarımcı, ateşi bulan, tekerleği keşfeden kişi gibidir. Bu kişiler, toplumu daha da ileriye taşırlar. Biz tasarımı, keşfetme üzerine kurguluyoruz. Stratejik tasarımı, endüstri ve üreticiler için nasıl kullanacağımızı düşünüyor ve bu şekilde üretimlerimizi yapıyoruz. Farklı endüstrilerle çalışmaya gayret ediyoruz” dedi. Tasarladıkları ürünlerin endüstri için yeni bir standart belirleyen kaliteli ürünler olmasına özen gösterdiklerine dikkat çeken Adriano, “Sürekli daha fazla inovasyon yapma düşüncesi içerisindeyiz. Seramik fırından spor bisikletine, vakum makinesinden kıyma makinesine, bilardo masasından gözlüğe kadar birçok ürün ve ürün çeşidini yeni özellikler ekleyerek piyasaya sürüyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

    “Ünlü ressamlardan ilham alıyoruz”
    “Büyüt. Materyaller aracılılığıyla kişisel bir yolculuk” konulu seminerde ziyaretçilerle bir araya gelen Diego Grandi ise banyo tasarımı ve duş başlıkları konularında yüzey çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Grandi, “İlk projem sayesinde bakmak ve görmek arasındaki farkı anladım ve yüzeyin altına inme isteği de böyle başladı. Tasarımlarımda gizli mananın önemini vurgulamaya özen gösteriyorum. Ayrıca bazı projelerimi ünlü ressam ve sanatçılardan ilham alarak hazırladım. Bunlardan birisi kuşkusuz ünlü ressam Escher..”dedi.

    Seminerin ikinci bölümünde söz alan Andrea Marelli de tasarım stüdyolarının amacının ürünlerin nesnelerle tanımlaması olduğunu kaydetti. Marelli, “ürünlerin farklı amaçlarla kullanılabiliyor olması bizim için önemli. Mesela bir yastık düşünün. Ek bir fonksiyona ihtiyaç duyulduğu zaman, yastığın fermuarını açarak bir uyku tulumuna dönüşebilmesi mümkün” diye konuştu.

    “Kullanıcıların rüyalarını keşfediyoruz”
    “Sağlıklı olmaktan ferahlığa”
     konulu seminerde deneyimlerini aktaran Massimo Farinatti, 30 yıllık tasarımcı olduğunu vurguladı. Farinatti, “Banyo tasarımı, temel çalışma alanlarımdan biri. Son 10 yıl içerisinde hem tipografik hem de fonksiyonel değişimler yaşandı. Banyolar, kişisel hijyen alanı olmaktan çıkarak psikolojik sağlığı da etkileyen mekanlar haline geldi. Yaşadığımız tüm alanlarda, psikolojik olarak rahat etme mantığı benimsendi. Bu durum neticesinde; daha rahat, daha sıcak ve kişiye özel alanlar ortaya çıktı. Bana göre yenilikçilik, daha önce olmayanı yapma çabasıdır” ifadelerini kullandı.

    “Birçok ülke dolaşıp deneyim kazanıyoruz”
    “Tasarıma çok kültürlü yaklaşım-seramik sektöründe bazı kavram üretimi”
     konulu seminerde konuşan Ettore Giordano, tasarım stüdyolarının İtalya’nın Milano kentinde olduğunu ancak kendisinin Türkiye, Çin, Brezilya ve Hindistan gibi ülkelerde yaşayarak birçok yönde deneyim kazandığını kaydetti. Giordano, “Farklı tasarımlara imza atıyoruz. Bu tasarımları yaparken de kültürel ve tarihi yapılardan da ilham alıyoruz. Mesela bir projede Pisa Kulesi’nden ilham aldık ve bir kitaplık tasarladık” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.