DOLAR 32,5966
EURO 34,7738
ALTIN 2496,609
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Davut Altunbaş: Döviz artışını fırsata çeviren firmaların takipçisi olacağız

    Davut Altunbaş: Döviz artışını fırsata çeviren firmaların takipçisi olacağız
    25.09.2018
    A+
    A-
    MÜSİAD Mobilya ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı Davut Altunbaş, son dönemlerdeki döviz artışını gerekçe göstererek fahiş fiyatlar üzerinden ürün satışında bulunan sektör temsilcilerine yönelik yazılı bir açıklama yaptı.
     
    Açıklamada şu hususlara dikkat çekildi:
    Üzülerek görüyoruz ki, dövizdeki dalgalanmayı sektörümüzde fırsatçılığa çevirmeye çalışanlar olmaktadır. Stokculuk yapan, fahiş fiyat artışları gerçekleştiren ve yüksek fiyattan ürün satmaya zorlayan firmalarla karşılaşmaktayız.
    Dövizdeki yükselişin duracağını ve spekülatif hareketlerin son bulacağını söylememize rağmen söz konusu firmalar,yüksek kurdan açıkladıkları fiyatları, kur düşmeye başlamasına rağmen geri çekmemektedirler.
    60 bine yakın firmayı 120.000 aileyi ilgilendiren sektörümüzde,
    Bu firmalara ilanen tebliğ etmek isteriz ki ;
    Bu günler geçicidir, her kışın bir baharı olacaktır.Sektörümüze yaşattıkları bu olumsuz havayı bir an evvel sonlandırmaları, normal piyasa sistemine dönmeleri gerekmektedir. Ticaretin kaos ortamlarından beslenmenin, bu sürecin sonlanmasıyla bir bedeli olacağını belirtmek isteriz. Sektörümüzün de alt paydaşlarının kendine göre hesabı olacaktır.
    Bu vesileyle, mobilya sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz ile yapmış olduğumuz istişarelerde, kriz öncesi fiyat istikrarının devam ettiğini, bu süreci fırsat bilenlerin de takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.
    Bu krizin savuşturulması için MÜSİAD Mobilya ve Orman Ürünleri sektörü olarak her zaman mağdur tarafın yanında olacağız.
    Kamuoyunun ve sektörümüzün tüm paydaşlarının dikkatine sunarız.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.