DOLAR 32,5306
EURO 34,9716
ALTIN 2440,719
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Davut Karaçak: Bahar hareketliliği mobilya sektörünü canlandıracak

    Davut Karaçak: Bahar hareketliliği mobilya sektörünü canlandıracak
    03.03.2018
    A+
    A-

    İç piyasadaki tüketimi arttıran ve daralan sektörü harekete geçiren düğün sezonu yaklaşıyor. Düğün ve evlilik hazırlıklarının dünyada ve Türkiye’de büyük bir pazara dönüştüğünü vurgulayan Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, bahar ve düğün hazırlıklarının mobilya piyasasında yarattığı olumlu yansımaları değerlendirdi.

    “Hazırlıklar Ocak- Mayıs ayları arasında hız kazanıyor”

    Düğün öncesi hazırlıkların başlamasıyla birlikte mobilya satışlarında büyük bir ivme beklediklerini söyleyen Karaçak; “Her ne kadar düğün sezonu Ramazan’dan sonrasına sarkacak olsa da şimdiden hareketlenmeler başladı. Bahar aylarını kapsayan hazırlık süreci, havaların erken ısınmasıyla birlikte hız kazanmaya, birçok farklı iş koluna önemli bir gelir kapısı oluşturmaya devam ediyor. 22 farklı iş kapısını besleyen düğünler, hem ülke hem de global bazda özellikle de mobilya sektörü için ciddi bir kaynak yaratıyor” dedi.

    “600 bin çift 40 milyarlık mobilya alışverişi yapacak”

    Yaşanan ekonomik dalgalanmaların evlilik hazırlıklarını olumsuz etkilemediğini dile getiren Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak; “Global ölçekte 300 milyar değere ulaşan düğün pazarı, son yıllarda küresel konjonktürde yaşanan hareketlenmelere rağmen büyümesini sürdürüyor. Ülkemizde ise durumlar dünyadan çok da farklı değil. Açıklanan TÜİK verilerine göre Türkiye’de her yıl 600 bin çift evliliğe adım atıyor. Bu rakamlar bile düğün hazırlıklarının yarattığı pazarın büyüklüğünü özetliyor. Özellikle de mobilya harcamalarında tüketicilerin beklentilerinden ödün vermemesi ve harcamaların 40 milyar TL’ye ulaşması sektörü ayakta tutan güçlü bir temel görevi görüyor. Baharın gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte alışveriş telaşına giren tüketicilerin, mobilya sektörünün düğün bütçesindeki büyük payı almasındaki en önemli parametre olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.