DOLAR 32,519
EURO 34,8208
ALTIN 2476,142
BIST 9530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Davut Karaçak: Küresel ölçekte başarılar için yatırımlarımıza devam edeceğiz

    Davut Karaçak: Küresel ölçekte başarılar için yatırımlarımıza devam edeceğiz
    21.03.2018
    A+
    A-

    Geçtiğimiz yılı beklentilerinin üzerinde bir büyüme ile kapatan Loda Mobilya, 2018’de de başarılı yükselişini sürdürüyor. Yeni fabrika ve art arda gelen mağaza yatırımlarıyla yakaladıkları ivmeyi devam ettirmek istediklerini ifade eden Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, imza attıkları yatırımlar ve büyüme rakamlarıyla ilgili görüşlerini paylaştı.

    “Yılın ilk çeyreği, Loda Mobilya için hareketli geçiyor”

    2018 yılına hızlı bir giriş yaparak olumlu dönüşler aldıklarını ifade eden Davut Karaçak; “Yılın ilk çeyreğini geride bırakıyoruz. Şu anki mevcut durumu değerlendirdiğimizde gördüğümüz ilgiden çok memnunuz. Yeni yılla birlikte beklediğimiz dinamizm bizi yanıltmayarak satış rakamlarımıza olumlu anlamda yansıdı. Satış rakamlarının istenilen düzeyde ilerlemesinin arkasında; yenilenen trendlere uygun olarak dizayn edilen koleksiyonlar, kişiye özel tasarım ve ölçülendirme hizmetinin yanı sıra satış sonrası uygulamalarımız yer alıyor. Bu sebeple biz Loda Mobilya olarak rakamları kağıt üzerindeki birer değer olarak tanımlamıyoruz. İnsan emeğinin somut bir yansıması ve hayatlarına dokunabildiğimizin gerçek bir kanıtı olarak görüyoruz” dedi.

    “Yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor”

    Vizyoner ve büyüme odaklı bir yol haritası belirlediklerini vurgulayan Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak; “Loda Mobilya olarak 2018’i yatırım yılı olarak belirledik. Bunun için hızlı bir dönüşümün içine giriyoruz. Önceliğimiz en kısa zamanda yeni fabrikamıza geçiş yaparak üretim kapasitemizi %300 artırmak, ihracat payımızı yükseltmek ve istihdam olanağı yaratmak. Sonrasında ise yurt içinde Antalya, yurt dışında ise Bulgaristan ile başlayan 2018 yılının mağaza ataklarına yeni halkalar eklemek. Bu anlamda yeni bayilikler vermeye ve mağazalar açmaya devam edeceğiz. Ayrıca markalaşma adına adımlar atmayı planlıyoruz. Global ölçekte yakaladığımız istikrarı, sürdürülebilir bir başarıya dönüştürmek istiyoruz. Bunun için inovatif yaklaşımların küresel ölçekte önemli bir avantaj sağlayacağına inanıyorum. Modernize edilmiş ve son teknoloji ekipmanlarla donatılan fabrikamızla bu doğrultuda ilk somut yaklaşımı ortaya koyduğumuzu düşünüyorum” dedi.

    “Baharın enerjisi sektörü de canlandıracaktır”

    Bahar mevsimi ile birlikte birçok sektörün ivme kazandığını buna paralel olarak mobilya piyasasının da bu canlılıktan yararlandığını ifade eden Karaçak; “Mobilya sektörünü doğrudan etkileyen bazı unsurlar vardır. Bunun başında düğün sezonu geliyor. Bu anlamda evlilik öncesi hazırlık süresini kapsayan Ocak ve Mayıs ayları biz mobilyacılar için çok önemli bir dönemi ifade ediyor. Evliliklerde 40 milyar TL’lik mobilya harcaması yapıldığı düşünüldüğünde, bu dönemi avantaja çevirmek hem markalar hem de sektör adına önemli bir ekonomik havuz oluşturacaktır” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.