DOLAR 32,3304
EURO 35,0605
ALTIN 2285,078
BIST 8981,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Decathlon çevre ve insan odaklı sürdürülebilirlik projelerine hız verdi

    Decathlon çevre ve insan odaklı sürdürülebilirlik projelerine hız verdi
    15.11.2018
    A+
    A-

    39 ülkede82.000’den fazla çalışanı, 1352 mağazası, 250 milyon müşterisi bulunan ve Türkiye’de 32 mağazasıyla hizmet veren Avrupa’nın en büyük spor perakende zinciri Decathlon sürdürülebilirlikle ilgili proje ve etkinliklerine devam ediyor. Decathlon’un dünyadaki mağazalarının %19’u (2017) eco-sertifikalı Türkiye’de de Antalya Muratpaşa Decathlon mağazası, yeşil binaların tasarım, inşaat ve işletmesi için Gümüş LEED sertifikası almaya hak kazandı.

    Ürünlerinde kullanılan malzemelerden, mağaza tasarımlarına, üretim tesislerinden tedarik sürecine kadar ekolojik ve sürdürülebilir bir yaklaşım benimseyen Decathlon, çalışanları ve müşterilerine çevre bilincini aşılamak için pek çok farklı etkinlik de gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz ay 15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Decathlon Türkiye; çalışanları ve müşterileriyle 12 ilde, 15 noktada, 1530 kişinin katılımıyla 7 ton çöp topladı.

    40 yıldan uzun süredir sporu herkese ulaşılabilir kılmak için çalışan Decathlon’un sorumluluk ve çevreye duyarlılık en önemli değerlerinin başında geliyor. Decathlon’un dünyadaki 50 kişilik sürdürülebilir kalkınma takımı tüm ülkelerde sürdürülebilirlik çalışmalarını yürütüyor. Farklı disiplinlerde ve tüm şirkette sürdürülebilirliğin benimsenmesi için pek çok girişimde bulunan Decathlon; tasarımdan üretime, ulaşımdan dağıtıma tüm süreçlerde çevresel bir yaklaşım izliyor.

    Ürün tasarımında doğa dostu:

    AR-GE’ye dünyada en çok yatırımı yapan Fransız şirketlerin başında gelen Decathlon’un bünyesinde dünya genelinde 421 mühendis ve 180 tasarımcı var. Eco-Design takımları, tedarik ve üretim süreçlerinde çevresel etkileri en aza indirgemek için çalışıyor, sürdürülebilir kaynaklardan gelen ham materyaller kullanılmasına özen gösteriyor. Tekstil bileşenlerinin çoğunu çevresel etki değerlendirmesinden geçiren Decathlon, BCI pamuk ve geri dönüştürülmüş polyesterkullanarak CO2 emisyonunu indirgemeye de çalışıyor. Ayrıca Decathlon tedarikçilerinin sosyal ve çevresel denetim programlarıyla üretim sürecini çevreye maksimum duyarlılıkta yapmaları sağlıyor.

    Tüm süreçlerde sürdürülebilirlik:

    Global ağını ekolojik olarak geliştirmeye çalışan Decathlon, fiziksel ulaşımın çevreye zarar vermemesi için de mağazalarını toplu taşıma araçları ve bisiklet yollarına yakın yerlere inşa ediyor. Online satışla da sporseverlere sporu kolayca ulaştıran Decathlon, dijital teknoloji yatırımlarını arttırarak da sürdürülebilirlik stratejisini destekliyor. Dijital teknolojiyle ürünlerine kolay ulaşım sağlıyor ve çevreye etkisini ölçümlüyor.

    Decathlon’un ayrıca enerji ve atık yönetimini optimize etmek için mağaza ve depolardaki enerji kullanımını ve geri dönüşüm süreçlerini takip eden bir ekibi de bulunuyor. Dünya genelinde 707 mağaza LED aydınlatma kullanıyor, 1,575 ton askı geri dönüştürüldü.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.