DOLAR 32,5917
EURO 34,8615
ALTIN 2504,837
BIST 9680,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Değirmen sektörüne TÜYAP’tan dev destek

    Değirmen sektörüne TÜYAP’tan dev destek
    05.03.2018
    A+
    A-

    TÜYAP ile Değirmen ve Sektör Makinaları Üreticileri Derneği (DESMÜD) iş birliği ve Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF), Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (TÜRKİYEM-BİR), Uluslararası Hububat Bilimi ve Teknolojisi Birliği (ICC) desteği ile 29 Mart – 1 Nisan 2018 tarihleri arasında düzenlenecek World Mill Tech Fuarı için geri sayım başladı. TÜYAP İstanbul’da düzenlenecek fuar, Avrasya Bölgesi’nin yeni buluşma noktası olacak. Türk firmaları fuarda milyon dolarlık anlaşmalara imza atacak. Değirmen sektörünü dünya liderliğine taşımak için kolları sıvayan TÜYAP, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu’nun düzenlediği 14. Uluslararası Kongre ve Sergisi’nde de yerini alacak. TÜYAP, 8-11 Mart 2018 tarihlerinde Antalya‘da düzenlenecek organizasyonda katılımcı olacak

    Tüyap Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş., 29 Mart-1 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Dünya Değirmen Makineleri Teknolojileri ve Yan Sanayi Fuarı (World Mill Tech Fuarı) için geri sayıma başladı. Değirmen ve Sektör Makinaları Üreticileri Derneği (DESMÜD) iş birliği ve Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF), Türkiye Yem Sanayicileri Birliği (TÜRKİYEM-BİR), Uluslararası Hububat Bilimi ve Teknolojisi Birliği (ICC) desteği ile gerçekleştirilecek fuar, değirmen sektörünün yeni buluşma noktası olacak. TÜYAP İstanbul’da misafirlerini ağırlayacak olan World Mill Tech Fuarı, Avrasya Bölgesi’ndeki değirmen sektörünü bir araya getirecek. 8 salon 40 bin metrekare kapalı alanda gerçekleşecek olan fuarda, tohum üreticilerinden uluslararası hububat ve bakliyat alıcılarına, değirmen yöneticilerinden gıda firmalarının yöneticilerine, sivil toplum kuruluşlarından akademisyenlere geniş bir ziyaretçi profilini ağırlayacak. 

    TÜYAP sanayicilerin yanında

    TÜYAP, World Mill Tech Fuarı için hazırlıklarına devam ederken, sektörü farklı alanlarda da desteklemeyi sürdürüyor. TÜYAP, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu’nun (TUSAF) 8-11 Mart 2018 tarihlerinde Antalya‘da düzenleyeceği 14. Uluslararası Kongre ve Sergisi’ne katılımcı olacak. ‘Buğday ve Ekmeğin Aşkı: Un’ konulu toplantıda World Mill Tech Fuarı’nın tanıtımını da yapacak olan TÜYAP, sektörün gelişimi için tüm etkinliklerde olmaya devam ediyor. Un sanayicilerini, tüccarları, tedarikçileri, değirmen makinecilerini, ekmek ve fırıncılık mamulleri üreticilerini bir araya getirecek organizasyonda, 950’den fazla ulusal ve uluslararası delege ağırlanacak ve en az 50 sergi alanı yer alacak. 14. Uluslararası Kongre ve Sergisi ile ilgili TUSAF Yönetim Kurulu Başkanı E. Günhan Ulusoy, “Türk halkının temel besin kaynağı ekmeğin hammaddesi olan unun üreticileri ve bu sektörün paydaşları olarak bu konferansın hedefine ulaşacağına olan inancımız tamdır” dedi.

    ‘Değirmen sektörü için World Mill Tech önemli bir basamak’

    Tüyap Fuar ve Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Ulusoy, World Mill Tech Fuarı’nın, gerçekleştirdikleri yurt için ve yurt dışın pazarlama ve tanıtım faaliyetleri ile sektörün Avrasya Bölgesi’ndeki yeni buluşma noktası olacağını söyledi. Avrupa’dan Yakın Asya’ya, Rusya’dan Ortadoğu’ya, Afrika’dan Türki Cumhuriyetler’e kadar dünya çapındaki önemli alıcıların fuara katılacağını belirten Ulusoy, “Dünyada söz sahibi olan Türk değirmen sektörünün liderliğe yükselmesi için fuar önemli bir basamak olacak” diye konuştu.

     ‘Hedefimiz ihracatta birincilik’

    DESMÜD Başkanı Zeki Demirtaşoğlu ise, sektörün Türkiye ihracatında önemli bir yere sahip olduğunu kaydederek, “Değirmen makineleri sektörünün dünyadaki toplam pazarı 3 milyar dolardan fazla. Dünya ihracat rakamlarında Türk değirmen makineleri ise ikinci sırada yer almakta. Fuarımız ile hedefimiz birinciliğe yükselmek” ifadesini kullandı.

    Cari açığa dev destek

    Türk teknoloji üreticileri, un fabrikaları için geliştirilen değirmen makinelerinin yüzde 90’dan fazlasını yurt dışına ihraç etmekte. Sektördeki firmalar, değirmen makineleri üretiminden un tesisi kurulumuna kadar geniş kapsamda hizmet vermekte. Anahtar teslimi bir fabrikanın makina maliyeti, makina parkuru ve tahıl depolama alanları da dahil 1 milyon dolar ile 20 milyon dolar aralığında değişmektedir. Türkiye aynı zamanda buğday ununda bir numaralı ihracatçı konumunda ve dış ticarette sevkiyat hacmi ile de bir rekora imza atmaktadır. Sudan’dan Çin’e, Tayland’dan Endonezya’ya, Irak’tan Karayipler’e un ihracatı gerçekleştirmektedir. Sektör her yıl gittikçe artan bir ivmede ülkemize döviz girdisi sağlamakta ve cari açığa önemli desteklerde bulunmaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.