DOLAR 32,3333
EURO 35,1352
ALTIN 2309,04
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Deniz Feneri Derneği Arakan’da kalıcı konut yapıyor

    Deniz Feneri Derneği Arakan’da kalıcı konut yapıyor
    26.12.2017
    A+
    A-

    Deniz Feneri Derneği, Arakan’da krizin başladığı 24 Ağustos 2017 tarihinden bugüne kadar on binlerce Arakanlıya yardım malzemesi ulaştırdı.

    Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı vahşet devam ediyor.

    Katliamdan kaçarak nehirleri ve dağları aşmayı başaran Arakanlılar Bangladeş’e sığınıyor ve hayata tutunmaya çalışıyor.

    Budist zulmünün başladığı günden bu yana göçler azalmış olsa da hala sürüyor.

    Deniz Feneri Derneği, Bangladeş’e göç eden 850 bini aşkın mülteciye MÜSİAD ve hayırseverlerin desteklerini ulaştırmaya devam ediyor.

    Bu kapsamda dernek, Müsiad’ın ve bağışçılarının destekleriyle Arakan Bangladeş sınırında bulunan Cox Bazaar bölgesinde hayata tutunmaya çalışan mazlumlara hem kalıcı barınma hem de Arakan’dan Bangladeş’e göç eden on binlerce mülteciye yardım malzemesi ulaştırdı. Bu yardımlardan on binlerce Arakan’lı yararlandı.

    Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av Mehmet Cengiz, Genel Başkan Yardımcısı Turan Yalçın ve Deniz Feneri Derneği Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Yavuz İnan Yardım ve devam eden konut projelerini yerinde incelemek üzere Bangladeş’e gitti.

    Kalıcı evlerin montajında gelinen son noktayı yerinde inceleyen Başkan Mehmet Cengiz yaptığı açıklamada “konutların inşa çalışması bütün hızıyla sürüyor bundan büyük bir memnuniyet duyuyorum, dünyanın en mazlum en çok zulüm görmüş milleti olan Arakan’lı kardeşlerimiz için buradayız. Yaşam şartları gerçekten çok zor, bu kardeşlerimize 1000 konutluk bir proje yaptık, daha yaşanılabilir konutlar üretmeye çalışıyoruz. İlk etapta inşallah 1000 konuta 1000 aileyi yerleştireceğiz, hedefimizde 2000 konut var. 1000 konutun bağışını topladık, milletimize gerçekten çok teşekkür ediyorum” dedi.

    Yardımlar Bangladeş’teki kamplara ulaşıyor

    Krizin başladığı 24 Ağustos 2017 tarihinden bu yana Arakanlılara her anlamda yardım ulaştırdıklarını açıklayan Deniz Feneri Derneği Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Yavuz İnan ise yaptığı açıklamada; “Göç dalgasının devam ettiğini ve kriz bitene kadar dernek olarak Arakanlıları yalnız bırakmayacaklarını söyledi. İnan, ilk günlere oranla göçlerin kısmen de olsa azaldığını belirterek “yardımlarımızı Bangladeş’in Cox’s Bazar’daki mülteci kampı ve yine bu bölgeye çok yakın Kutupalong kampında devam ettiriyoruz dedi.

    Deniz Feneri Derneği olarak gıda, barınma, hijyen, temiz su, ve giyim yardımları olmak üzere birçok ayrı kalemde yardım ulaştırdıklarını söyleyen İnan, yaptıkları faaliyetleri şöyle sıraladı:

    10 bini aşkın aileye barınma yardımı

    – 1000 aileye bambudan yapılan ev inşası (Hedef 10 Bin ev)

    -2 bin kişiye tente dağıtımı

    -2 bin kişiye aileye hasır dağıtımı

    – 40 adet tulumbalı su kuyusu yapıldı

    Gıda Yardımları

    -Yaklaşık 5 bin kişiye gıda yardımı

    -5 bin kişiye gıda paketi dağıtımı

    -Bin kişiye sıcak yemek dağıtımı

    Adak-Akika-Şükür

    -5 bin aileye Adak Akika Şükür kurbanlarından pişirilmiş et dağıtımı

    Hijyen çalışmaları

    -2 bin kişiye hijyen paketi dağıtımı

    Elbise ve araç gereç yardımları

    -Erkek, kadın ve çocuk kıyafetleri olmak üzere 2 bin kişiye aileye kıyafet paketi dağıtıldı

    -2 bin kişiye mutfak ve yaşam malzemeleri dağıtımı

    Yardımlar sürecek

    Deniz Feneri Derneği , Arakan’daki Acil Yardım Faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

    5560’a SMS gönder 10 TL bağışla

    Hayırseverler, Arakan’da yaşanan kriz için bütün operatörden “ARAKAN” yazarak 5560’a kısa mesaj atarak 10 TL bağışta bulunabilir.

    Bölgede acil ihtiyaç listesi

    -Gıda malzemeleri

    -İlaç ve Tıbbı malzeme

    -Branda

    -Çocuk maması

    -Elbise

    -Hijyen ve yaşam malzemeleri

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.