DOLAR 32,5355
EURO 34,8637
ALTIN 2428,993
BIST 9706,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Deontay Wilder – Bermane Stiverne boks maçı ne zaman saat kaçta hangi kanal yayınlıyor ?

    Deontay Wilder –  Bermane Stiverne boks maçı ne zaman saat kaçta hangi kanal yayınlıyor ?
    02.11.2017
    A+
    A-

    Deontay Wilder, Ocak 2015’te Haiti asıllı Kanadalı Bermane Stiverne’yi mağlup ederek aldığı kazandığı WBC Ağır Sıklet Dünya kemeri için tekrar ringe çıkıyor. Wilder, 12 raundun sonunda Stiverne’yi sayıyla mağlup ederek ağır sıkletteki 5 önemli kemerden birisini kazanmıştı. Deontay Wilder ile Bermane Stiverne’nin bu tarihi maçı 5 Kasım 2017 Pazar günü saat TSİ 04.00‘de  yapılacak.  Bu önemli maçı TV 8.5 canlı olarak yayınlayacak. Bu maçı kazandıktan sonra Wilder’ın bir başka şampiyon Anthony Joshua ile 2018 yılında karşılaşması bekleniyor

    NAKAVT EDEMEDİĞİ ESKİ ŞAMPİYON İLE KARŞILAŞACAK
    Bronz Bombacı lakaplı Wilder bugüne kadar çıktığı 38 maçın 37’sini nakavt ile kazanmayı başardı. Tek nakavt edemediği rakibi ile tekrar karşılaşacak olan Wilder otoriteler tarafından favori olarak gösteriliyor.

    Rakibi Bermane Stiverne ise 28 maçın 25’inde galip gelirken 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Bermane, Wilder’dan önce 2007 yılında Demetrice King’e kaybetmişti. Tek beraberliği ise 2009yılında Charles Davis karşılaşmasında elde etti.

    İLGİNÇ HİKAYESİ
    Deontay Wilder hem hikayesi hem de kişiliği ile boks dünyasının gelmiş geçmiş en ilginç boksörlerinden biri. 1985 Alabama doğumlu Wilder gençliğinde birçok sporla ilgilenir ve basketbolda karar kılar. Kariyerine basketbolla devam edeceği sıralarda, 2005 yılında henüz kendisi de çok genç iken kızı Naieya dünyaya gelir. Ancak Naieya; spina bifida denen bir omurga rahatsızlığı ile dünyaya gelir. İnsanda omurgayı oluşturan kemiklerin omurgada bir boşluk oluşturacak şekilde gelişimlerini tamamlayamamalarına verilen hastalığın adı. Bu da kızının yürüme koşma ve sağlıklı bir çocuk gibi okula gitmeyi bile başaramaması anlamlarına geliyor.

    Hastalığın tedavisi o kadar pahalıdır ki ne o dönemki basketbol kariyeri ne de mali durumu Wilder’ın kızına gereken şartları sağlamasına yardım edecektir. Böylece Wilder boks dünyasına girmeye karar veriyor. O kadar başarılı oluyor ki olimpiyatlarda Amerika’ya bronz madalya getirdiği için kendisine o günden beridir ‘The Bronze Bomber’ deniyor.

    İlginç bir şekilde o dönemde kendisine hakaret eden troll bir boksörü maça davet edip onu evire çevire dövüyor. Sonrasında kariyeri giderek hep daha iyiye gidiyor. Neredeyse çıktığı hiçbir maçtan mağlup ayrılmıyor.

    Kariyerinin başından beri neredeyse çıktığı her maçtan nakavt ve galibiyetle çıkan Wilder şuan dünya ağır siklet boks şampiyonu ve unvan maçlarına çıkmaya devam ediyor. Kızı ise babasıyla beraber kendi mücadelesine devam ediyor. Babası gibi zaferden zafere koşuyor, şuan bırakın yürümeyi kendi kendine okula bile gidebiliyor.

    Hala kızından bahsederken gözleri dolan Wilder belki de en çok bu sebepten boks dünyasının en sevilen simalarından biri olmaya devam edecek. Zorlu geçen birçok maçın sonunda ilham perisinin kızı olduğunu söyleyen Wilder için esas büyük savaşı veren doktorların yapamaz dediği her şeyi başaran kızı Naieya..

    Birçokları için Wilder tekniği zayıf boksör. Fakat nakavt oranı o kadar yüksek ki, rakiplerinin çoğunu en fazla dört raunt ringde tutmuş.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.