DOLAR 32,3392
EURO 35,1034
ALTIN 2238,513
BIST 8791,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Design Week Turkey’e 61 bin kişi ile rekor katılım

    Design Week Turkey’e 61 bin kişi ile rekor katılım
    18.11.2019
    A+
    A-

    Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla 14-17 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Design Week Turkey 2019, 61 bin 382 ziyaretçi ile bugüne kadar ki en yüksek katılımcı sayısına ulaştı.TİM Başkanı İsmail Gülle, “Design Week Turkey’in her geçen sene daha fazla insana ulaşması, bizler açısından da en büyük motivasyon kaynağı oluyor. Önümüzdeki yıl, ülkemizin markalaşma yolculuğuna da önemli katkı sağlayacak yeni bir projeyi de hayata geçireceğiz”dedi.

    Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla tasarım kültürü oluşturmak ve Türkiye’deki tasarımcıları dünyaya tanıtmak amacıyla, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Design Week Turkey 2019 (Türkiye Tasarım Haftası) sona erdi.Dünyaca ünlü tasarımcıları İstanbul’da konuşmacı olarak ağırlayan etkinliğe ilgi büyük oldu.

    Design Week Turkey’de pek çok konuyu kapsayan oturumlarla sıra dışı bir program gerçekleştirdiklerini söyleyen TİM Başkanı İsmail Gülle, şu açıklamalarda bulundu: “Her geçen yıl daha fazla insanı ağırlayarak büyümemiz, organizasyonel anlamda, dünyanın önde gelen metropollerinden olan İstanbul’umuzu bir tasarım başkenti yapmak adına çok önemli. Bugüne kadar 120 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan Design Week Turkey’in her geçen sene daha fazla insana ulaşması, bizler açısından da en büyük motivasyon kaynağı oluyor. Geçen yıl, 3 gün boyunca 52 binden fazla ziyaretçiyi ağırladığımız Design Week Turkey’de bu yıl 61 bin 382 ziyaretçi ile rekor katılıma ulaştık. Önümüzdeki yıl, ülkemizin markalaşma yolculuğuna da önemli katkı sağlayacak yeni bir projeyi de hayata geçireceğiz. Bu kapsamda moda ve tasarıma yönelik tüm etkinliklerimizi bir araya getireceğimiz uluslararası organizasyon gerçekleştireceğiz. Yıl boyunca tasarım ve modanın konuşulacağı bu proje ile İstanbul’u uluslararası düzeyde, Avrasya’nın bölgesel tasarım merkezi yapacağız ve İstanbul’u endüstriyel, görsel, moda tasarım ajanslarının ofis açacakları küresel tasarım merkezine dönüştüreceğiz.”

    Dünyaca ünlü tasarımcıları İstanbul’da ağırladı

    Dört gün süren etkinlik boyunca 100’den fazla konuşmacı ve 150’nin üzerinde tasarımcı, 34 panel ve konferans ile 53 sergi ve atölye çalışmalarında katılımcılarla buluştu. Katılımcılar, ana teması ‘Tasarımın Ötesinde’ olan etkinlikte, İngiliz Endüstriyel Tasarımcı Sebastian Bergne, London Design Festival Direktörü Ben Evans, Hollandalı sanatçı ve yenilikçi Daan Roosegaarde, Otomobil Tasarımcısı Niels van Roij, Tayvan Medikal Tasarım Birliği başkanı Kevin C. TSeng, International Forum Design CEO’su Ralp Wiegmann, Mimar Melike Altınışık, Moda Tasarımcısı Arzu Kaprol ve Hakan Akkaya, Ekonomist Emre Alkin gibi birbirinden değerli konuşmacıları dinleme fırsatı buldu. Sürdürülebilirlik, Oyun Tasarımı, Tasarımda Rekabetin Kodları, Medical Tasarım, Çağdaş Mücevher Tasarımı başlığıyla düzenlenen panel ve konferanslarda tasarım dünyasındaki son gelişmeler ele alındı. Uluslararası Ro Guiltless Plastic Yarışması’nın küratörü Rosanna Orlandi’nin “Suçlu Plastik Değildir”, Dokumanın Çağdaş Yüzü, CollectThings gibi nitelikli sergiler ve seçkin etkinliklerle de katılımcılara muhteşem bir ziyafet sunuldu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.