DOLAR 32,553
EURO 34,8772
ALTIN 2430,398
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Destek Patent en çok ihracat yapan 300 kuruluştan biri oldu

    Destek Patent en çok ihracat yapan 300 kuruluştan biri oldu

    Fikri ve sınai mülkiyet alanında ülkemizin uluslararası kuruluşu olan Destek Patent, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” sıralamasında ilk 300 firma arasına girerek başarısını bir kez daha kanıtladı.

     Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı ödül törenine Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldılar. Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı İlker Aycı’nın açılış konuşması yaptığı törende “2023 yılında hizmet ihracatının 150 milyar dolar olması hedeflenmektedir ve en yüksek katma değerin oluştuğu hizmet ihracatı yapan firmalar, geleceğin Türkiye’sinin önemli aktörleri olacaktır” ifadesini kullandı.

     Hizmet sektörü kategorisinde ilk 300’de yer alan Destek Patent, Fikri ve sınai haklar alanında lider bir kurum olduğunu bir kez daha kanıtladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 2018 yılı “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısıaraştırmasının sonuçları, T.C Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin katılımıyla 21 Aralık 2018 tarihinde The Grand Tarabya Otel’de düzenlendi. “Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” ödül töreninde, 17 farklı hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar ödüllerine kavuştu.

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” sıralamasında yerini aldığı için gururlu olduğunu belirten Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz,” Destek Patent olarak, yola çıktığımız günden bu güne sektöre önemli bir ivme kazandırdık. Türkiye ekonomisinin en güçlü yönü olan ihracatın artırılması ve 2023 yılında 500 milyar dolar seviyesine çıkarılmasının ancak inovasyonla artı değer katan marka ve ürünlerle gerçekleşecektir.

    Destek Patent  hakkında;

    Destek Patent, 1983 yılında sınai haklar alanında hizmet vermek amacıyla Sayın Kemal Yamankaradeniz tarafından kurulmuştur. Destek Patent’in sunduğu hizmetlerin temelini; Sınai Haklara konu olan marka, patent ve  tasarım vekilliği ve danışmanlığı oluşturmaktadır. Bilgi ve birikiminin gücüyle tescil ve koruma işlemleri yanında, araştırma, takip, yorumlama, analiz, karşılaştırma, değerleme, sistem kurma ve geliştirme, eğitim gibi birçok konuda hizmet vermektedir. 3 ülkede bulunan 15 şube ve 200 ülkeye yayılan hizmet ağı ile ulusal ve uluslararası alanda 200 binden fazla marka 40 bin üzerinde patent/faydalı model, 300 bine yakın tasarıma danışmanlık ve vekillik yapmıştır.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.