DOLAR 32,4923
EURO 34,9454
ALTIN 2431,202
BIST 9803,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dev eser Ankara’da yükseliyor

    Dev eser Ankara’da yükseliyor
    23.08.2017
    A+
    A-

    Osmanlı dönemi mimarisinden esinlenerek inşa edilen ve Türkiye’den en büyük külliyelerinden biri olmaya aday Kuzey Ankara Camii ve Külliyesi kamuoyuna tanıtıldı.

    Ankara’nın en önemli giriş noktalarından Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde inşa edilen Kuzey Ankara Camii ve Külliyesi kamuoyuna tanıtıldı. Osmanlı dönemi mimarisinden esinlenerek inşa edilen ve Türkiye’nin en büyük külliyelerinden biri olma özelliği taşıyan Kuzey Ankara Camii ve Külliyesi’nin önümüzdeki aylarda hizmete girmesi planlanıyor.

    15 bin kişi namaz kılabilecek

    Şantiye Şefi Mahir Hakan Özbek, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

    “125 bin metrekarelik bir arsa üzerinde bulunuyor. Aynı anda yaklaşık 15 bin kişi namaz kılabilecek. Camimizin 46 ve 64 metrelik 4 adet minaresi 10 adet şerefesi var. Caminin kubbe yüksekliği 35 metre, kubbe çapı ise 16 metre. Projemizin içerinde 26 odalı bir misafirhanemiz, arasta geleneksel el sanatları ve bedesten, bunun yanı sıra 95 adet dükkanımız bulunuyor. Hamam, çay-kahve köşkü, Osmanlı-Türk mutfağı, kütüphane, misafirhane, otopark ve aşevi gibi yapılar yer alıyor.”

    Külliyede, ulusal ve uluslararası seminerlere, konferanslara ve toplantılara uygun olması açısından 5 bin kişilik Kongre Merkezi binası da tasarlandı.

    Kaynak:Türkiye Gazetesi

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.