DOLAR 32,5656
EURO 34,9853
ALTIN 2423,707
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dev markalar artık Espor’u tercih ediyor

    Dev markalar artık Espor’u tercih ediyor
    10.09.2018
    A+
    A-

    Dünyada hızlıca popülerlik kazanan espor ile yaklaşık 200 milyon kişi ilgileniyor. Global markalar esporun potansiyelini keşfedip önemli takım ve organizasyonlara sponsor olmaya başladı. Küresel espor gelirlerinin ve yatırımların, 2018 yılı sonunda hızlı bir artışla 696 milyon dolardan 906 milyon dolara ulaşacağı öngörülüyor.

    Çin, Kuzey Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri dünyada espor sektörünün öncüleri arasında yer alıyor.Bu ülkelerde espor oyunlarının geniş bir izleyici kitlesi var. Türkiye’nin de genç nüfusu ile bu sektörde büyük bir potansiyel bulunuyor ve zaman içinde bu ülkelerin arasında yer alması bekleniyor.

    Gaming in Turkey Oyun ve Espor Ajansı CEO’su Ozan Aydemir, 29 Eylül’de Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleşecek olan global espor organizasyonu BLAST Pro Series ve esporun yükselişi ile ilgili olarak,Türkiye’de yıllardır en çok oynanan online oyunlarından biri olan CS GO, BLAST Pro Series İstanbul ile oyun tutkunları arasında tekrardan popülerlik kazandı. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla gelişen ve gelişme potansiyeli yüksek olan espora dünyaca ünlü dev markalar ilgi gösteriyor. Bu organizasyonda da çok önemli markalar partnerimiz olarak yer alıyor. Esporun Türkiye’deki yıldızının ilerleyen yıllarda daha da parlayacağını düşünüyorum. Yatırımların hızla artığı bu sektörün 2020 yılında yayın hakları, reklamlar, sponsorluklar, ürün ve bilet satışlarıyla 1.5 ila 2 milyar dolar arası bir büyüklüğe ulaşmasını ön görüyorum” dedi.

    Oyunun kitlesi global marka takip eden yüksek gelirli

    Türkiye’de 6 milyon 400 bin aktif CS:GO oyuncusu bulunduğunu belirten Ozan Aydemir,Oyunun kitlesinin yaş oranı yüksek ve yüzde 58’i yüksek gelirli, üniversite mezunu ve iş sahibi olan kişilerden oluşuyor. Oyun tutkunları bazı global markaları kendilerine yakın buluyor ve oyunla ilgili tüm içerikleri takip ederken bu markalara da ilgi gösteriyor. Espor tutkunları tuttuğu takım ve oyuncularını nasıl sahipleniyorsa oyununa destek veren markayı da öyle benimsiyor. Türkiye‘de artık neredeyse tüm yerel ve dünyaca ünlü dev markalar esporu pazarlama iletişimine dahil ediyor. Pazarlama stratejilerine göre espor takımlarına sponsor oluyor ya da BLAST Pro Series gibi dev espor organizasyonlarında yerini alıyor” diye ifade etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.