DOLAR 32,5575
EURO 34,901
ALTIN 2436,392
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dijital çağın nabzı Workinton’da atıyor

    Dijital çağın nabzı Workinton’da atıyor
    29.05.2017
    A+
    A-

    Kuveyt Türk’ün düzenlediği ilk Hackathon’da Dijital Bankacılık Yazılım Projeleri geliştirildi. Levent 199 Workinton’da 22 ayrı grubun katıldığı yarışmanın kazananı ise KOBİ ATM oldu.

    Bilgisayar programcıları, grafik tasarımcıları, arayüz tasarımcıları ve proje yöneticilerinin belli bir süre zarfında yazılım projeleri geliştirmesi ve diğer takımlar ile rekabet içerisinde yeni fikirler ürettiği buluşmalar (Hackathon) Workinton’un ev sahipliğinde yürütülüyor. Daha önce Vestel, Hürriyet, Tofaş ve daha bir çok kuruluşun Hackathon organizasyonlarına ev sahipliği yapan Workinton, Kuveyt Türk’ün dijital bankacılığı geliştirme arayışlarının merkezi oldu.
    Kuveyt Türk’ün düzenlediği Hackathon’da Dijital Bankacılık Yazılım Projeleri Yarışması gerçekleştirildi. Katılım bankacılığı alanında bir ilk olan Hackathon’un birinciliğine TalCards grubu adına yarışan Muhammed Aziz Ulak ve Hüseyin Yusuf’un KOBİ ATM konulu projesi birincilik ödülünü kazandı. Hackathon’un kazananları ödüllerini Workinton CEO’su Pınar Massena ve Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz’ın elinden aldı.

    KOBİ ATM FİKRİ BİRİNCİ OLDU
    Dijital dünya, startup’lar ve girişimcilerden oluşan yeni ekonominin nabzının attığı alanların başında yer alan Workinton, yarışmacı fikirlerin gelişesi ve verimli iş modelleri haline gelmesine de fırsat tanıyor. Daha önce onlarca Hackathon’a imza atan Workinton, Kuveyt Türk’ün düzenlediği ilk Hackathon’da Dijital Bankacılık Yazılım Projeleri Yarışması’na ev sahipliği yaptı. 22 ayrı ekibin katıldığı yarışmada, geliştirilen yazılım projeleri 10 kişiden oluşan jüriye sunuldu. 48 saat boyunca aralıksız olarak deva eden Hackathon’un birinciliğini KOBİ ATM konulu projesiyle TalCards gurubu adına yarışan Muhammed Aziz Ulak ve Hüseyin Yusuf aldı.
    Bankacılık hizmetlerinin kusursuzlaştırılması ve yeni teknolojilerin kullanılmasının önünü açacak yarışmanın ikincilik ödülüne Sentinels, üçüncülüğüne ise Hisse Cepte grubu layık görüldü. Yarışmanın dördüncü beşinci ve altıncı isimleri ise sırasıyla İmece, Palm grupları ve Barış Yeniçeri oldu. Birinci olan proje 20 bin TL, ikinci olan proje 15 bin TL, üçüncü olan proje 10 bin TL, dördüncü, beşinci ve altıncı olan projeler ise 3 bin TL’lik ödüle hak kazandı.
    Yarışmanın ödül töreninde konuşan Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, Kuveyt Türk olarak girişim sermayesi türünden işler yapmak istediklerini belirtti. İrfan Yılmaz, yeni girişimcilere sermaye, eğitim, destek ve mentorlük gibi hizmetler sunmak istediklerini belirterek, “Dijital bankacılığın geleceğini şekillendirecek olan Hackathon’u bundan sonraki yıllarda da devam ettirmeyi hedefliyoruz. Bu vesileyle, fikirlerin hayat bulmasına katkı sağlayacak Hızlandırma Merkezi ve Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun kurulması için çalışmalarımızın son aşamaya geldiğini de kamuoyuyla paylaşıyoruz” diye konuştu.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.