DOLAR 32,5502
EURO 34,9805
ALTIN 2420,301
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Disney hastanede tedavi gören çocuklar için su altı temalı dev oyun alanını hayata geçirdi

    14.06.2018
    A+
    A-

    Disney’in renkli, su altı temalı dev oyun alanı olan “The Disney Reef” İngiltere’de, Great Ormond Street Hastanesi’nde açıldı. Su altı temalı bu dev oyun alanı, Disney’in Great Ormond Street Hastanesi Çocuk Vakfı ile çok uzun yıllardır devam eden iş birliğinin bir sonucu olarak hayata geçirildi. Oyun alanının resmi açılışını yetkililerle birlikte 2016 yılında kalp nakli gerçekleştirilen 4 yaşındaki Elliott Livingstone ve İngiltere’nin ünlü televizyon sunucusu Tess Daly birlikte gerçekleştirdiler.

    İngiltere’de Great Ormond Street Hastanesi’nde açılışı gerçekleştirilen su altı temalı oyun alanı “The Disney Reef” ilhamını 1951’de Walt Disney’in hastaneyi ziyaretinden ve markanın yakın bir zamanda hastanelerde ve hastane dışında tedavi görmekte olan çocukların iyileşme sürecini hızlandırmaya katkı sağlamak hedefiyle verdiği küresel taahhütten alıyor. Disney, 2008 yılında Great Ormond Street Hastanesi Çocuk Vakfı için 10 milyon pound’luk bir yatırım taahhüdü vermişti. Disney Reef, Disney’in “Moments that matter” adlı Kurumsal Sosyal Sorumluluk yaklaşımı kapsamında hayati tehlikesi olan hastalıklara yakalanmış çocukların duygusal direncini geliştirmek amacıyla hayata geçirildi.

    Disney Reef resmi açılışını İngiltere’nin ünlü televizyon sunucusu Tess Daly, 2016 yılında kalp nakli ameliyatı geçiren Elliott Livingstone ile birlikte gerçekleştirdi.

    Hastanenin tam ortasında, açık havada yer alan oyun alanı, hastanenin özel oyun ekibi ve Disney tasarım ekibi ile birlikte hazırlandı. Su altı temalı bu oyun alanı, çok özel ışıklar ve duyusal unsurların yanı sıra Mickey ve Arkadaşları, Küçük Deniz Kızı Ariel ve Kayıp Balık Dori gibi popüler Disney içeriklerinden sevilen kahramanların heykelleri ile süslü.

    Disney Reef oyun alanı her gün İngiltere’nin farklı bölgelerinden 618 çocuğun tedavi için geldiği hastanede, çocukların haftalar hatta aylar sürebilen tedavi süreçlerinde onlara moral vererek, aileleri ve kardeşleri ile vakit geçirebilecekleri ve “kıymetli anlar” paylaşabilecekleri bir alan sağlıyor.

    Disney’in Vakıf için 2008 yılında verdiği 10 milyon poundluk yatırım sözünün yanı sıra hastanede tedavi gören çocuk hastalar ve aileleri için tedavi süreçlerinde onlara sihirli deneyimler yaşatabilecek mini prömiyerler, Disney karakterlerinin ve ünlülerin ziyaretleri ile birlikte yataklarının yanı başında Disney filmleri ve televizyon şovları izleyebilme imkanı sağlama taahhüdü de bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.