DOLAR 32,4883
EURO 34,9622
ALTIN 2434,955
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Diversity 38 Afrika ülkesinde 90 bin ihtiyaç sahibine ulaştı

    Diversity 38 Afrika ülkesinde 90 bin ihtiyaç sahibine ulaştı
    19.06.2017
    A+
    A-

    Diversity Farklılık Derneği, bu Ramazan’da da Afrika’daki ihtiyaç sahibi Müslümanları yalnız bırakmadı. 38 Afrika ülkesinde 90 bin ihtiyaç sahibine ulaşan dernek, 117 noktada da iftar sofrası kurdu.

    RAMAZAN PAKETİNDE SU SEVİNCİ

    Diversity Derneği’nin temiz suya hasret Afrika ülkelerinde dağıttığı Ramazan paketlerini açan ihtiyaç sahipleri su sevinci yaşadı. Dernek, yağ, pirinç, un, makarna, şeker ve çaydan oluşan pakete 5 litrelik su ekledi. Temiz suya hasret Afrikalılar, Ramazan ayıyla sınırlı olsa da berrak ve temiz su içmenin sevincini yaşadı.

    BAYRAMLIKLAR DAĞITILMAYA BAŞLANDI

    Afrika ve Güney Amerika ülkelerinde faaliyet gösteren Diversity, bu yıl da Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerini güldürdü. Türkiye’deki yardımseverlerin katkılarıyla sağlanan kumanya, bayramlık elbise dağıtımına Zambiya, Nijer, Senegal, Mozambik, Somali, Mali ve Çad’da başlandı. Büyük bir sevince neden olan yardımların dağıtımı hızla sürdürülürken, şu ana kadar 15 bini aşkın aileye ulaşıldı.

    Diversity Farklılık Derneği Başkanı Yusuf Büyük, yıl boyunca kalıcı ve sürdürülebilir yardım odaklı çalıştıklarını ifade ederek, “Afrika halkının her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Ramazan ayında ise daha fazla aileyi mutlu edebilmek, sevindirebilmek için gayret sarf ediyoruz” dedi.

    38 ülkede 117 noktada iftar ve sahur sofraları kurduklarını belirten Büyük, “Daha huzurlu ve daha mutlu bir Afrika için çalışıyoruz. Şu ana kadar 15 binden fazla aileye kumanyalarımızı ulaştırdık. İnşallah binden fazla çocuğumuza da bayramlıklarını ulaştırarak onların bayram sevinçlerine ortak olacağız. Bize desteklerini esirgemeyen hayırseverlere şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

    AFRİKA VE GÜNEY AMERİKA’DA YIL BOYUNCA YARDIM

    Diversity Derneği, Afrika ve Güney Amerika’da; ihtiyaç sahibi Müslümanlar’a yıl boyunca gıda yardımı yapıyor, sağlık ve eğitim desteği hizmeti sunuyor, su bulunmayan yerlere su kuyusu açıyor. Ayrıca başarılı kurban ve sünnet organizasyonlarıyla da Afrikalı Müslümanların yüzünü güldürüyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.