DOLAR 32,4934
EURO 34,8121
ALTIN 2487,959
BIST 9558,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    DNS Forum 2018’de Nokta İstanbul damgası

    DNS Forum 2018’de Nokta İstanbul damgası
    28.04.2018
    A+
    A-
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Nokta İstanbul” projesi, alan adı sektöründe her geçen gün daha da öne çıkıyor. Alan adı pazarının uzmanlarını buluşturan ve ICANN tarafından Ankara’da düzenlenen Ortadoğu DNS Forum’a Nokta İstanbul damgasını vurdu.
     
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin alan adı projesi Nokta İstanbul’un yükselişi alan adı sektörünün öncü kuruluşlarının dikkatini çekiyor. 25-26 Nisan’da Ankara’da düzenlenen Ortadoğu DNS Forum, alan adı sektörünün uzmanlarını bir araya getirdi.Alan adı pazarındaki son gelişmelerin tartışıldığı foruma Nokta İstanbul’un kısa zamanda yakaladığı başarı damga vurdu.
    ICANN tarafından düzenlenen toplantıya geoTLD olarak nitelendirilen coğrafi alan adlarının merkezi kayıt kurumları, üst düzey alan adlarının alt yapı servis sağlayıcıları, CEO’lar, akademisyenler, hukukçular ve alan adı sektörünün uzmanları katıldı.
    BTK BAŞKANI SAYAN: “NOKTA İSTANBUL BİZİM GURURUMUZ”
    Açılışta konuşma yapan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, “Nokta İstanbul yerel alan adı uzantımız olarak bizim gururumuzdur” dedi. Yeni üst düzey alan adlarıyla ilgili son verilerin değerlendirildiği forumda Nokta İstanbul’un kayıt operatörü İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki MEDYA AŞ Genel Müdürü Abdurrahman Tığ, “Nokta İstanbul, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri. İstanbul’u dijital dünyada küresel bir güç haline getirmek hedefiyle yola çıktık. İstanbul olarak şehir alan adları sıralamasında zirvede olmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. Viyana ve Moskova coğrafi alan adlarının da değerlendirildiği oturumda ICANN’in üst düzey yetkilileri, pazar lideri şirketlerin CEO’ları da sunumlar gerçekleştirdi.
    ‘Dünyada 95 milyon coğrafi alan adı kaydedildi’
    Viyana ve Köln gibi Avrupa şehirlerinin üst düzey alan adları .wien ve .koeln’in yönetiminden sorumlu Ronald Schwaerzler de forumda tecrübelerini paylaştı. Coğrafi alan adlarının ait olduğu yerin kültürünü yansıtması açısıdan çok önemli olduğunu vurgulayan Schwaerzler, coğrafi alan adlarının daha da çoğalacağını söyledi.
    Forumda bir diğer dikkat çeken sunum, alan adı sektörünün önde gelen şirketlerinden Neustar’ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika Sorumlusu Muhammede Zeidan’ın oldu. Üst düzey alan adları ile ilgili istatistiki verileri paylaşan Zeidan 2012 yılında pazarda sadece 20 jenerik üst düzey alan adı mevcutken, 6 yılda bu sayının 1250’ye ulaştığı bilgisini verdi.Zeidan, dünyadan 95 milyon coğrafi üst düzey alan adının kaydedildiğini söyledi.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.