DOLAR 32,4846
EURO 34,5467
ALTIN 2476,285
BIST 9541,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Doğan Doğan’ın ‘Fragile / Kırılgan’ adını verdiği sergisi açılıyor

    Doğan Doğan’ın ‘Fragile / Kırılgan’ adını verdiği sergisi açılıyor
    05.11.2019
    A+
    A-

    Berlin’de yaşayan sanatçı Doğan Doğan uzun bir aradan sonra yeni sergisi “FRAGILE” ile MERKUR’ün yeni mekanında…

    2011 yılından beri bulunduğu Mim Kemal Sokaktaki adresinden Hüsrev Gerede Cad. No 84 D:1e taşınan MERKUR sanat sezonuna Doğan Doğan ile başlıyor.

    Berlin’de yaşayan Besni/Adıyaman doğumlu sanatçı Doğan Doğan bu sergiyle, dünyamızı tehdit eden küresel iklim değişikliklerine ve  çevre kirliliğine özellikle dikkat çekiyor.

    Sanatçı bu konudaki duyarlılığını ise şu sözlerle ifade ediyor…

    ’Ölürse ölsün bana ne diyor Doğan… Kutuptaki ayı, okyanustaki balina ölüyormuş ölsün sana ne?

    Yok efendim Arjantin öküzleri metan gazı osuruyorlarmış, metan da iklimin daha çok ısınmasına yol açıyormuş. Çok ısı da buz dağlarının erimesine sebepmiş… Böyle olunca da dünyanın dengeleri altüst oluyormuş, olursa olsun ona ne?

    Hayvanseverlere göre yediğimiz balığın üçte biri plastikmiş, bu da kanser olma riskini artırıyormuş… Kanser oluyorsak olalım bize ne? Balık yemeyiz öküz yeriz, o zaman size ne? Durun, hemen yemeyin: Hani öküzler de metan osuruyorlardı ya bu olmadı!

    Tamam başka bir fikir! Vejeteryan oluruz, yani sebze meyveyle besleniriz değil mi? Bu da olmadı galiba; çünkü Dünya Sağlık Kuruluşu’nun açıklamalarına göre sebze ve meyvelerin %90’nında aşırı derecede pestisit ve hormon varmış, kanser olma riskini artırıyormuş, artırırsa artsın onlara ne?

    Durum böyleyse o zaman yiyelim…

    Bana, sana, ona, bize, size, onlara ne?

    Bırakalım da Ayşe, Fatma, Ahmet, Mehmet düşünsün ne olacağını, ne olması gerektiğini? Sen de düşün, ne zararı var?”

    Evren için ufacık bir toz parçası olan, bizim içinse olmazsa olmaz olan Dünya gerektiği gibi korunmazsa ne Doğan Doğan’ın eserlerinde gördüğümüz güzellik kalır, ne de olabilecek daha nice güzellikler… Geriye evren için sadece küçük bir çakıl taşı kalır…

    Berlin’de yaşayan ve çalışmalarını sürdüren Doğan Doğan Adıyaman/Besni de doğdu. Frankfurt’da bulunan Goethe Üniversitesi Hukuk bölümünü okuduktan sonra yine Frankfurt’da bulunan Güzel Sanatlar Akademisini Stadelschule’de Prof. Hermann Nitsch ve Prof. Simon Starring’in öğrencisi olarak okudu. Bir dönem New York’da bulunan Güzel Sanatlar Akademisi Cooper Union ‘da Prof. Hans Hacker‘nin mentörlüğünde güzel sanatlar eğitimi aldı.

    Güzel sanatlar eğitimini mastır yaparak bitirdi.

    Doğan Doğan’ın tuval üzerine elle dikilmiş kumaş parçaları ve yağlıboya malzeme ile ürettiği resimleri ile heykel yerleştirmelerinin yer alacağı “FRAGILE/KIRILGAN” sergisi 30 Kasım 2019 tarihine kadar MERKUR galeride sanatseverler tarafından izlenebilir.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.