DOLAR 32,3323
EURO 35,1115
ALTIN 2301,943
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Doğru tezgah seçiminde hijyen, bakım ve dayanıklılık kriterleri

    Doğru tezgah seçiminde hijyen, bakım ve dayanıklılık kriterleri
    29.11.2018
    A+
    A-

    Mutfak dekorasyonunun önemli detaylarından biri olan tezgah seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı kriterler bulunuyor. Dünyanın en büyük kuvars taş üreticisi Cosentino’nun Türkiye Ülke Direktörü Alper Şensan, doğru tezgah seçmenin püf noktalarını açıklıyor

    Evin kalbi olan mutfakları bir yaşam alanı haline getiren Cosentino’ya göre, mutfak dekorasyonundaki en önemli noktalardan biri tezgahlar. Kullanıcıların estetik görünüm kadar teknik performansa da dikkat ettiği mutfaklarda farklı beklentilere ihtiyaç veren tezgahlar öne çıkıyor. Dünyanın en büyük kuvars taş üreticisi Cosentino’ya göre, doğru tezgah seçiminde mutfağın modeli, bütçe ve kullanılan malzeme kadar hijyen, bakım ve dayanıklılık kriterleri de önemli rol oynuyor.

    “Kuvars yüzeyler, mermer ve granitten daha dayanıklı”

    Tezgah seçimindeki eski alışkanlıklara, inceliklere değinen ve kuvars yüzeylerin farkına dikkat çeken Cosentino Türkiye Ülke Direktörü Alper Şensan, “Banyo ve mutfaklarda uzun yıllardır geleneksel olarak mermer ve granit kullanılırdı. Ancak, binlerce yıllık bir süreç sonucu oluşan bu doğal malzemelerde renk ve desen çeşitliliğinin sınırlı olması, farklı tasarımsal beklentileri karşılamada eksik kalıyordu. Tam bu noktada, yaklaşık 25 sene önce kuvars esaslı kompoze taş teknolojisi ortaya çıktı. Bu sayede, doğadaki en sert ve dayanıklı doğal malzeme olan kuvars ile kompozit malzemeler üretilmeye başlandı. Bu teknoloji ile yüzde 90-95 civarında doğal kuvars kullanılarak çok çeşitli renk ve desenlerde, yüksek dayanıklı ürünler piyasaya çıktı. Mermer ve granit gibi doğal ürünlere karşı en önemli özelliği yüksek dayanıklılık olan kuvars yüzeylere ilgi gittikçe artıyor” dedi.

    “Cosentino çizilme ve lekelere yüksek direnç gösteriyor”

    Şensan, “Örneğin, mermerin üzerinde unutulan bir damla limon suyu tezgahta geri dönülemez hasarlara sebep olabilir. Ya da granit bir tezgahın gözenekli yapısı sebebiyle gözeneklerde yiyecek artıkları kalır ve bakteri ürerken, sıvı emme özelliği nedeniyle de bölgesel lekeler oluşur. Oysa, kuvars yüzeyler, her türlü mutfak asitlerine, lekelere ve çizilmelere çok yüksek direnç gösteriyor. Gözeneksiz yapıları ile kolayca temizlenirken, çizilme ve lekelere karşı üst seviyede dayanıklılık sağlıyor. Dünyadaki kuvars taş üreticileri genelde 10-15 sene garanti veriyor. Dünyanın en büyük kuvars taş üreticisi olan Cosentino ise Silestone kuvars tezgahları için taahhüt ettiği 25 sene ile bu alanda da liderliğini sürdürüyor” diye ifade etti.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.