DOLAR 32,4935
EURO 34,9751
ALTIN 2434,959
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Doğuş Çabakçor: Eğlenceli, öğretici, dinamik bir baba figürü çiziyorum

    Doğuş Çabakçor: Eğlenceli, öğretici, dinamik bir baba figürü çiziyorum
    16.06.2018
    A+
    A-

    İş dünyasının önde gelen isimlerinden Doğuş Çabakçor baba olduktan sonra hayatlarında neler değiştiğini ve “iyi ki baba olmuşum” dedikleri anları MAG’a anlattı.

    Ne zaman baba oldunuz ve baba olduğunuzda neler hissettiniz?

    27 yaşımdayken babalık duygusunu ilk kez tattım, ikinci ise 29’dayken oldu. Babalık serüvenimin başlangıcında çok büyük şaşkınlık yaşamıştım, elbette çok heyecanlıydım ve ne yapacağımı bilmiyordum.

    Baba olduktan sonra hayatınızda neler değişti?

    Önceliklerim değişti en başta; bir numaram onlar oldu. Daha sonrasında insanlara ya da olaylara verdigim tepkilerime daha fazla dikkat eder oldum. Sonuçta ben ne yaparsam onlar da onu görüp o şekilde davranıyorlar. Bir de araba kullanma stilim oldukça yumuşadı.

    Baba olmanın zor yanları var mı sizce?

    Baba olmanın zor yanlarını yaşayacağım noktada Begüm devreye girdiği için ben pek yaşamadim, bu açıdan çok şanslıyım.

     Nasıl bir baba figürü çizdiğinizi düşünüyorsunuz?

    Eğlenceli, öğretici, dinamik ve en önemlisi bütün canlılara nasıl davranılması gerektiği konusunda örnek bir baba figür olmaya çalışıyorum, umarım başarabiliyorumdur.

    Babanızın size karşı sergilediği davranışlarla, sizin çocuklarınıza karşı sergilediğiniz tutumlar benzer mi?

    Elbette benzer yönler oldukça fazla, ancak her dönemin kendi içinde doğruları / yanlışları olduğu gibi, herkesin sahip olduğu imkanlar da birbirinden farklı oluyor. Bu yüzden babamdan gördüğüm güzel davranışların tamamını güncel haliyle çocuklarıma sergilemeye çalışıyorum.

    Çocuk gelişimi konusunda örnek aldığınız birileri ya da okuduğunuz kitaplar oldu mu?

    Eğitimci bir ailenin içerisinde olduğum için çok şanslıyım, çünkü ailece bir araya geldiğimizde genelde çocuk eğitimi hakkında da konuşuyoruz. Selçuk Şirin’in yazılarını çok beğeniyorum ve takip ediyorum, ayrıca kitap olarak “Positive Discipline” kitabını tavsiye ederim.

    Size “iyi ki baba olmuşum” dedirten bir anınızı bizimle paylaşır mısınız?

    Her saniyem bu hisle geçiyor… En çok da kendimdeki bir özelliği onlarda gördüğümde. Mesela Aslan’a bir şey anlatırken gözümün içine bakıp düşünmesi, anlattığımı anlamaya çalışırkenki yüz ifadesi… Olağanüstü!

     Sizce bir babayı en çok ne mutlu eder?

    Henüz büyük oğlu 4 yaşında olan bir baba olarak cevaplıyorum bu soruyu: Sabah çocuklarımın beni uyandırması en mutlu eden şey şimdilik…

    Babanızı bize anlatmanızı istersek hangi kelimelerle tarif edebilirsiniz?

    Gençken çok kolay sinirlenirdi, kuralları katıydı. Şimdi durumlar farklı; daha sakin, daha sevecen, kurallar hala geçerli ancak hafif esneklikler oluyor. İşine karşı olağanüstü ilgili ve saygılı olmasını da özellikle belirtmek isterim.

    Siz çocukken babanız ile iletişiminiz nasıldı?

    Ben ufakken babam çok yoğun çalışırdı, sıfırdan bir noktaya gece gündüz çalışarak ulaşan babaların hikayesini bilirsiniz; bizimki de biraz öyleydi aslında. Ancak her zaman babalığıyla yanımdaydi ve gölgesini yanımda hissetmek bana hep güç verdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.