DOLAR 32,5714
EURO 34,9766
ALTIN 2419,919
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Domestos ve Getir’den okul tuvaletlerinde hijyen için anlamlı iş birliği

    Domestos ve Getir’den okul tuvaletlerinde hijyen için anlamlı iş birliği
    24.09.2019
    A+
    A-

    Domestos hijyen bilincini geliştirmek ve okulların hijyen standartlarının iyileşmesine destek olmak amacıyla gerçekleştirdiği “Okullara Domestos Bağışı” projesi için bu kez mobil ticaret uygulaması Getir ile anlamlı bir iş birliğine imza attı.

    Kampanya kapsamında Getir’den satın alınan her Domestos için bir şişe Domestos bağışlanıyor. Bu çalışma ile İstanbul’daki 85 okulda öğrenim gören yaklaşık 100 bin öğrencinin hijyenik tuvalet standartlarına kavuşmasına katkıda bulunulması hedefleniyor.

    Tüm dünyada 2020 yılına kadar 25 milyon insanın daha iyi koşullarda tuvaletlere erişimini sağlama hedefiyle çalışan Domestos, okulların hijyen standartlarının iyileştirmesine destek olmak ve hijyen bilincine yönelik farkındalık yaratmak için gerçekleştirdiği “Okullara Domestos Bağışı” projesi kapsamında bu kez mobil ticaret uygulaması Getir ile iş birliği yaptı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle gerçekleştirilen çalışmayla ev için yapılan hijyen alışverişi aynı zamanda okullara hijyen desteğine dönüşüyor. Getir kullanıcılarının sipariş verecekleri her bir Domestos Çamaşır Suyu’na karşılık, bir şişe ürün ihtiyacı olan okullara bağışlanıyor. Kampanya sayesinde, İstanbul’da belirlenen 85 okulun bir yıllık çamaşır suyu ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. 13 Eylül tarihinde başlayan kampanya kapsamında domestoshijyenprojesi.com web sitesi üzerinden İstanbul’daki okullar arasından en çok başvuru yapmış olan 85 okula Domestos bağışı yapılacak. Bu çalışmayla yaklaşık 100 bin öğrencinin daha hijyenik şartlarda tuvalet erişimine katkı sağlanması hedefleniyor.

    Okulların hijyen standartlarının yükseltilmesi konusunda devletin sürdürdüğü kesintisiz iyileştirme çalışmalarına özel sektörün de katkıda bulunması gerektiğinin altını çizen Unilever Ev Bakım Kategorisi Pazarlama Direktörü Duygu Ersoy, özellikle çocukların vaktinin büyük çoğunluğunu geçirdiği okulların hijyen standartlarının yükseltilmesine destek olmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi: “Domestos’un yoğun kıvamlı ve mikropları öldüren ürünleriyle, tüm dünyada çocukların önlenebilir hijyen problemleri nedeniyle karşı karşıya kaldıkları sağlık risklerinin azaltılması için çalışıyoruz. Çünkü çocukların hijyen konusunda yaşadığı sıkıntıların hem fiziksel hem psikolojik etkiler yaratabileceğini biliyoruz. Çocuklarımızın ikinci evleri olan okullarında da evlerine benzer bir tuvalet ortamı sunulmasına destek olmak için hayata geçirdiğimiz bu projenin herkese ilham vermesini dileriz” dedi.

    Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek ise “Domestos’un yıllardır başarıyla sürdürdüğü ‘Okullara Domestos Bağışı’ projesini birlikte hayata geçirmiş olmaktan mutluyuz. Getir olarak, okullarda hijyen konusunun önem taşıdığına inanıyor ve bu çerçevedeki projelerle destek veriyoruz. Çocuklarımızın sağlığına odaklanan ‘Okullara Domestos Bağışı’ projesi ile İstanbul genelinde 85 okulda, yaklaşık 100 bin öğrencimizin hayatını iyileştirmiş olacağız.” dedi.

    Domestos Okul Programı’nın 8 yılda toplamda ulaştığı çocuk sayısı yaklaşık 4.3 milyon oldu

    Domestos, özellikle çocukların, tıpkı evlerinde olduğu gibi, okullarında da mikroplardan arındırılmış temiz ve kullanılabilir tuvaletlere erişebilmesinin hem fizyolojik hem de psikolojik sağlıkları için bir “hak” olduğunu; ayrıca çocukların yeni alışkanlıklar edinmelerinin daha kolay olması sebebiyle hijyen bilincinin çocuklar ile daha kolay yaygınlaştırabileceğini savunuyor. Bu sebeple Domestos Okul Programı kapsamında tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çalışmalar gerçekleştiriyor. 2011 yılından bu yana Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile birlikte hayata geçirilen “Eğlen, Öğren, Hijyen” projesiyle çocuklara eğitim noktalarında hijyen eğitimi veriliyor. Proje ile, 2011’den bu yana yaklaşık 600.000 öğrenciye hijyen eğitimi verildi. 2016 yılından bu yana da “Okullara Domestos Bağışı”(ODB) projesi kapsamında okul yönetimlerinden ve velilerden gelen talepler doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle işbirliği yaparak okullara ürün bağışı yapıyor. Domestos, Okullara Domestos Bağışı Projesi ile bugüne kadar 13 binden fazla okulda 3.6 milyon öğrencinin daha hijyenik tuvaletlere ulaşmasına yardımcı oldu.

    2018 yılında olumsuz tuvalet koşullarında çocukların fiziksel ve psikolojik açıdan etkilenebileceği gerçeğinden yola çıkan Domestos, yeni projesi “Hijyenik Tuvalet Sağlıklı Gelecek” ile de tüm Türkiye’de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve valiliklerin desteğiyle gerçekleştiriyor. Proje kapsamında farklı illerde proje web sitesine gelen başvurular arasından belirlenen okulların tuvaletlerinde ihtiyaçları doğrultusunda iyileştirme çalışmaları yapılıyor, okullara içinde Domestos’un de yer aldığı Maksimum Hijyen Paketleri sağlanıyor ve il genelinde okulların temizlik görevlilerine hijyen eğitimi veriliyor. Domestos projeyle bugüne kadar 5 ilde 54 binden fazla çocuğun eğitim gördüğü 77 okula ulaştı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.