DOLAR 32,3181
EURO 35,1104
ALTIN 2297,876
BIST 9037,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dört bir kıtadan temizlik kâğıdı üreticileri Tissue World Istanbul’da buluşuyor

    Dört bir kıtadan temizlik kâğıdı üreticileri Tissue World Istanbul’da buluşuyor
    12.06.2018
    A+
    A-

    Temizlik kâğıdı sektörünün uluslararası çapta buluşma noktası Tissue World Istanbul, bu yıl 4-6 Eylül 2018 tarihlerinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. 2016 yılı organizasyonunda rekor bir katılım ile sektördeki başarısını kanıtlayan fuar, üretim ve dönüştürme alanında faaliyet gösteren kurumların yanı sıra bu yıl ilk kez hijyen alanında ‘non-woven’ üretimi yapan makine tedarikçilerini de ağırlayacak.

    Dünyanın en büyük fuar organizatörlerinden UBM, temizlik kâğıdı sektörünün uluslararası çapta buluşma noktası olan Tissue World’ün İstanbul ayağını bu yıl 4 – 6 Eylül 2018 tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirecek. Sektörün lider firmaları tarafından desteklenen Tissue World Istanbul 2018, global deneyimi ve zenginleşen içeriği ile dört kıtadan sektörün öncülerini bir araya getirmeye hazırlanıyor.

    Miami, Bangkok, Milano ve Sao Paulo ile birlikte fuarın gerçekleştirildiği beş kentten biri olan İstanbul, yarattığı bölgesel iş ağı ile temizlik kâğıdı sektörü açısından kritik bir öneme sahip. Orta Doğu, Orta Asya, Afrika, Doğu Avrupa, Rusya ve Türki Cumhuriyetleri kapsayan bölgenin en kapsamlı temizlik kâğıdı fuarı olarak bilinen Tissue World Istanbul, aynı zamanda Avrupa’daki iki önemli buluşma noktasından biri.

    2014 yılından bu yana her iki yılda bir düzenlenen Tissue World Istanbul, 2016’da 65 ülkeden 1.600’ün üzerinde sektör profesyonelini ağırlayarak bölgesel bir güç olduğunu kanıtladı. UBM, bu yıl yakaladığı başarıyı bir adım öteye taşımaya hazırlanıyor. Katılımcılar ve ziyaretçilerin iş ağlarını ve fırsatlarını geliştirmelerine olanak tanımak üzere bu yıl fuarda hijyen alanında ‘non-woven’ (ıslak mendil, bebek bezi) üretimi yapan makine tedarikçileri de yer alacak. Böylece ziyaretçi sayısında %30 oranında bir artış yakalanması ve katılımcılara çok daha zengin bir içerik sunulması hedefleniyor.

    Bu kapsamda perakende sektörü temsilcileri, lojistik firmaları, temizlik kâğıdı tedarikçileri, danışmanlık şirketleri, ‘non-woven’ üreticileri, ilgili sivil toplum kuruluşları ve kamu yetkilileri Tissue World Istanbul 2018’de buluşacak.

    Tissue World Istanbul, Türkiye için kritik bir öneme sahip temizlik kâğıdı sektörünün buluşma noktası

    Tissue World Istanbul’un en önemli hedefinin temizlik kâğıdı sektörünün gelişimine hizmet etmek olduğuna değinen UBM İstanbul Marka Direktörü Esin Aslıhan “Her geçen yıl yeni yatırımlarla büyüyen ve istihdam oranı artan Türkiye temizlik kâğıdı sektörü, ihracatını son 7 yılda 1,5 katına çıkarmayı başardı. Bu başarının yeni iş fırsatları ve daha geniş bir iş ağı ile desteklenmesi ile hem sektörümüzün hem de ülkemizin gelişimine hizmet etmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda bu yıl ‘non-woven’ makine üreticileri de aramızda olacak. Böylece sektörümüzü 360 derece kapsayacak şekilde endüstrinin liderlerini ve karar vericilerini bir araya getirmeye hazırlanıyoruz ve tüm sektör temsilcilerini, hep birlikte sektörümüzü çok daha ilerilere taşımanın yollarını keşfetmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

    Hayat Kimya Global Temizlik Kağıtları Üretim Direktörü Lütfi Aydın Tissue World Fuarıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu. “Hızlı tüketim sektörünün globalleşen oyuncularından biri olarak hijyen, ev bakım ve temizlik kağıtları kategorilerinde 12 markamızla 9 ülkede 8.000’e yakın çalışanımızla yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

    Hayat Kimya olarak 12 sene önce Türkiye’den başlayan temizlik kağıtları yolculuğumuzda bugün Papia, Familia, Teno ve Focus markalarımızla Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afrika’nın en büyük kâğıt üreticisi haline geldik. Teknolojik yatırımlarımızla sektöre öncülük ederek yenilikçi markalarımızı dünyanın farklı coğrafyalarına taşıyoruzHerkesin kaliteli ürüne erişim hakkı olduğuna inanarak en inovatif ürünlerimizi 100’e yakın ülkedeki tüketicilerle buluşturuyoruz. Bu prensibimizle 12 yıldır, %100 selüloz ve kimyasal beyazlatıcı kullanmadan ürettiğimiz yüksek kaliteli ürünleri Rusya’dan Pakistan’a bulunduğumuz tüm ülkelere götürüyoruz.

    12 senede pazar payı liderliklerimizin yanı sıra sektörde fikir öncülerinden biri haline geldik. Kojenerasyon teknolojisini kâğıt üretim sektörüne özel hale getiren çalışmalarımızla verimliliğimizi sektörde örneği görülmemiş %88 seviyelerine taşıdık.Kojenerasyon teknolojisini Türkiye’den Rusya’daki tesisimize taşıyarak teknoloji ihracatında bir ilk’e imza attık. Enerji verimliliğinin yanı sıra Türkiye’de en az su kullanarak temizlik kâğıdı üretimi yapan üreticiyiz, Avrupa’da ise 3. sıradayız. Su kullanımında tasarruf sağlayan özel süreçlerimizle, doğal kaynakları en etkin şekilde kullanarak üretim yapıyoruz.

    Tissue World Fuarı, temizlik kağıdı üreticilerini ve bu alandaki profesyonelleri buluşturarak tüm paydaşlarımızla görüşmemize, yeniliklerimizi, teknolojilerimizi aktarmamıza, ilham olacak yeni işbirlikleri için imkan sağlıyor. Ortadoğu, Doğu Avrupa ve Afrika’nın en büyük kağıt üreticisi olarak fuarın ana sponsorları arasında yer almaktan kıvanç duyuyoruz.”

    Sektörün liderlerinden Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, fuarda yeni ürünlerini tanıtacak

    Temizlik kağıtları, bebek bakım, kişisel bakım, ev bakım ve ev dışı temizlik kategorileri altında birçok öncü markayı bünyesinde barındıran Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri; Tissue World Istanbul’un ana sponsorlarından biri olarak fuarı destekliyor. Vizyonunu kişisel hijyen alanında markalarıyla güçlü bir bölgesel oyuncu olmak olarak belirleyen Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri, öncelikli pazarları olan Kafkasya ve Orta Asya’nın yanı sıra Balkanlar, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ağırlıklı olmak üzere yeni hedef pazarlara odaklanıyor. Bu kapsamda sektörün bölgesel buluşma platformu olan Tissue World Istanbul’da şirket, geniş bir yelpazede sunduğu yarı ürün portföyünün yanı sıra, bitmiş ürün tarafında üst segmentte benzersiz ürün özellikleri sunan Selpak Deluxe Pamuk Katkılı tuvalet kâğıdı ve Bambu Katkılı havlu, orta segmentte Selpak Comfort ürün serisi gibi yeni ürünlerini tanıtacak. Ev dışı kullanıma yönelik Selpak Professional markası altında ise V-katlı tuvalet kâğıdı ve özel olarak tasarlanan dispenseri ile geri dönüşümlü ürün portföyüne eklenen Sensörlü Havlu, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

    Lila Kağıt Grubu, bu yılda katılımcı ve sponsorların arasında yerini aldı

    Tissue World Istanbul’un sektör beklentilerini karşılamaya hazır olduğuna inandıklarını belirten Lila Grubu Genel Müdürü Alp Öğücü; “Fuar sponsorları arasında yer almaktan gurur duyduğumuz Tissue World Istanbul, temizlik kâğıdı üreticilerinin yanı sıra makine ve hammadde tedarikçilerini de kapsayarak sektör için önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Aynı zamanda Lila Kâğıt olarak 68 ülkeye ihracat yapıyoruz ve Tissue World Istanbul’un Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika gibi hedef pazarlarımıza hitap etmesi de bu platformda yer almamızın temel nedenlerinden biri. Fuar kapsamında düzenlenen konferans ise sektörel gelişmeleri aktaran bir platform olarak sektörün geleceğine ışık tutuyor. Bu yıl küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle hammadde kaynaklarında yaşanması muhtemel darboğaz ve endüstriyel sermaye gelişimi gibi kritik konuları masaya yatıracağımız Tissue World Istanbul’un beklentilerimizi karşılayacağına inanıyorum” dedi.

    Tissue World Magazine ile global tanıtım

    Sektörünün lider ve global dergisi Tissue World Magazine, temizlik kâğıdı sektörüne dair en önemli ve güncel bilgileri sunmaya devam ediyor. Sektörün en prestijli yayınları arasında yer alan Tissue World Magazine, aynı zamanda fuar katılımcılarına fuar alanı dışında küresel bir görünürlük sağlıyor. Dergiye hem basılı olarak hem de tissueworldmagazine.com adresinden ya da iOS ve Android platformu üzerindeki mobil uygulamalardan dijital olarak ulaşmak mümkün.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.