DOLAR 32,3367
EURO 35,1655
ALTIN 2241,539
BIST 8744
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünya çapında önemli isimler mutlu şehirler için Kartepe Zirvesi’nde bir araya geliyor

    Dünya çapında önemli isimler mutlu şehirler için Kartepe Zirvesi’nde bir araya geliyor
    12.10.2019
    A+
    A-

    Dünya çapında alanında uzman isimler, mutlu şehirler için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde düzenlenen ve Kartepe Zirvesi’nde bir araya geliyor. Dünyada sayılı zirveler arasına gire, 25-27 Ekim 2019 tarihleri arasında yurtiçi ve yurtdışı pek çok akademisyen, siyasetçi ve iş insanının katılımıyla gerçekleştirilecek zirvenin açılış konuşmasını Emine Erdoğan yapacak.

    Zirve öncesi yaptığı açıklamada Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “İnsanlarımızın ve şehirlerimizin daha mutlu olması için konuşacak, tartışacak, mutlu şehre çıkan yeni yolları açmaya çalışacağız.” dedi

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler paydaşlığındagerçekleştirilen Kartepe Zirvesi 2019, dünya çapında önemli konuşmacıları ağırlamaya hazırlanıyor.

    Teması “Şehircilik ve Mutlu Şehir” olarak belirlenen, açılış konuşmasını Emine Erdoğan’ın yapacağı zirvenin açılışında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, BM TürkiyeMukim Temsilcisi Alvaro Rodrigez, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın kamuoyuna hitap edecek.

    Metrobüsün Mucidi Enrique Penalosa da Kartepe Zirvesi’nde

    Yurtiçi ve yurtdışından birçok akademisyen ve entellektüelin konuşacağı zirveye Kolombiya’nın başkenti Bogota’nın Belediye Başkanı ve metrobüsün mucidi kabul edilen Enrique Penalosa da konuşma yapacaklar arasında.

    Şehircilik ve geleceğin şehirleriyle ilgili sorunların disiplinler arası bir yaklaşımla masaya yatırılacağı ve üç gün sürecek zirve kapsamında; Kültür Kenti Vakfı Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Futurist Cem KINAY, NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, İKSV GENEL MÜDÜRÜ Görgün Taner, GELARD Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Pamir, TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, TASCA Başkanı Dr. Muhammed Adil ve Tarihçi-Türkiye pazarlar Birliği Başkanı D. Mehmet Doğan da konuşma yapacak diğer isimler arasında bulunuyor.

    Amaç Yaşam Kalitesi Yüksek Mutlu Şehircilik

    15 panel-konferans, 13 akademik oturum, 2 forum ile şehir ekonomisi, iş ve istihdam konulu çalıştayın düzenleneceği zirve kapsamında; barınma, ulaşım, istihdam, çevre, temizlik, sosyal hizmetler, kültür-sanat, sağlık, spor, şehir suçları, iklim, afet, güvenlik gibi şehir hayatında yaşam kalitesini doğrudan belirleyen alanlarla ilgili sorunlar, bilim insanları ve uzmanlar tarafından ele alınacak, mutlu şehre ulaşmak için yapılması gerekenler değerlendirilecek.

    Dünyanın sayılı zirveleri arasına girmeyi başaran Kartepe Zirvesi 2019 ile ilgili açıklamada bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “İnşa ettiğimiz şehirler nasıl?” diye sorarsak Şehirlerimizin görüntüsü bütün bu sorulara cevap veriyor. Pek parlak değil maalesef. İnsan, kendisiyle, çevresiyle, dünyayla ve diğer insan ilişkileriyle şehirlerde büyük bir sınav veriyor. Kartepe Zirvesi’nde bu yıl şehirlerimizin mutlu olması için gerekenleri tartışacağız, teknolojinin şehirlerimize nasıl akıl katacağını inceleyeceğiz. Çevremizle ahdimizi yenilemenin yollarını arayacağız. Ulusal ve uluslararası arenada söz sahibi birçok akademisyen ve bilim insanının katılımıyla her bireye, toplumun her kesimine ulaşması gereken faaliyetleri burada değerlendireceğiz. Zirvede mutlu şehre çıkan yeni yolları açmaya çalışacağız” dedi.

    Kocaeli’nin kış turizminde gözde bölgesi Kartepe’de gerçekleştirilecek zirvenin paydaşları arasında, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Şehir Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Kocaeli Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Marmara Belediyeler Birliği ve Kültür Kenti Vakfı bulunuyor.

    Üç gün sürecek zirve sonunda oturumlar ve konuşmalardan oluşan ortak akıl “Zirve Bildirgesi” olarak ulusal ve uluslararası kamuoyunun dikkatine sunulacak. Zirve programıyla ilgili ayrıntılı bilgiler 15 Ekim 2019 tarihinden itibaren www. kartepezirvesi. com adresinden öğrenmek mümkün.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.