DOLAR 32,324
EURO 35,1055
ALTIN 2300,216
BIST 9079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde çifte heyecan

    Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde çifte heyecan
    20.10.2017
    A+
    A-

    Filizlerin Mucizeleri’nin Çiftçi Kadınları, Dünya Kadın Çiftçiler Günü haftasında çifte kutlama da yaptılar

    Bursa Tarım 2017 Fuarı’nda TürkTraktör New Holland standında Filizlerin Mucizeleri Projesi’nin kadın çiftçilerinin kurduğu Göl Flanoz Kadın Girişimi Kooperatifi ilk hasatı olan karabuğday ürünlerini sergiledi ve TürkTraktör’ün üst yönetimi ile ‘Dünya Kadın Çiftçiler Günü’ nü kutladılar.

    Fuardan hemen sonra Ankara’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Üreten Kadın, Büyüyen Anadolu’ projesinin Girişimci Çiftçi Kadın Ödülleri’nin töreninde, ‘Diğer Kurum ve Kuruluşlarla Yürütülen Projelerde Fark Oluşturan Çiftçiler’ kategorisinde ödül alan Filizlerin Mucizeleri’nin kadın çiftçileri, bir kutlama da burada yaşadı.

    TürkTraktör; Filizlerin Mucizeleri, ‘Kadın Çiftçiler ve Aileleri ile Güvenli Tarım ve Sağlıklı Beslenme Projesi’ kapsamında kurulan Göl Flanoz Kadın Girişimi Kooperatifi’ni Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında Bursa Tarım 2017’de, New Holland standında ağırladı. Projede emeği geçen çiftçi kadınlar kendilerine ayrılan alanda büyük bir heyecanla ilk defa üretilen Karabuğday ununun yanı sıra kendi yetiştirip, hazırladıkları ürünlerini satışa sundular.

    Dünya Kadın Çiftçiler Günü nedeniyle Göl Flanoz Kadın Girişimi Kooperatifi üyeleriyle bir araya gelen TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, “Tarım ile otomotiv alanında kadın işgücü ve girişimciliğinin artırılmasını desteklemek ve sürdürebilir kalkınma sürecinde kadınların oynadığı önemli role dikkat çekmek üzere başlattığımız Filizlerin Mucizeleri projemiz ile kısa sürede çok önemli mesafeler kat ettik. Filizlerin Mucizeleri’nin tarımsal üretim tarafındaki Kadın Çiftçiler ve Aileleri ile Güvenli Tarım ve Sağlıklı Beslenme Projesi’nde kadın çiftçilerimizin yepyeni bir ürün olan karabuğdayı yetiştirmelerini, ülke tarım ile ekonomisine katkı sağlamalarını gururla izliyoruz. İlk karabuğday hasadını Temmuz ayında büyük bir şenlikle yapan kadın çiftçilerimiz bir yandan da Göl Flanoz Kadın Girişimi Kooperatifi’ni kurdular ve Göl Flanoz markası için başvurularını yaptılar. Bugün ise burada Göl Flanoz Kadın Girişimi Kooperatifi’nin ürünleri olan ve tamamen kendi emekleriyle ürettikleri başta karabuğday unu olmak üzere salça, reçel gibi birçok ürünü satıyorlar. Sekiz ay gibi kısa sürede bu kadar aşama kaydeden bu girişimci kadın ve ailelerini yürekten kutluyorum. TürkTraktör olarak, biz de sektörümüzde üretim yapan, katma değer sağlayan kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde kadın çiftçilerimizle bir araya gelmeyi önemsiyoruz. Geçen yıl Sakarya fabrikamızda ağırladığımız kadın çiftçilerimizle bu yıl fuar standında bir aradaydık. Bu vesileyle tüm kadın çiftçilerimizin bu anlamlı gününü tekrar kutlarım.”

    Filizlerin Mucizeleri’nin Karabuğday Üreticisi Kadınlarına Ödül

    Filizlerin Mucizeleri’nin Çiftçi Kadınları, Dünya Kadın Çiftçiler Günü haftasında bir mutluluk daha yaşadılar. Dünya Çiftçi Kadınlar günü için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenenen ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da katılımıyla düzenlenen Girişimci Çiftçi Kadın Ödülleri töreninde Filizlerin Mucizeleri Projesi’ne de bir ödül geldi.

    Ödüllerin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğantarafından takdim edildiği törende, Göl Flanoz Kadın Girişimi Kooperatifi üyesi Seher İpek ödülü teslim alarak, proje paydaşlarını ve emeği geçen tüm çiftçi kadınları gurulandırdı. Karabuğday ile yapılmış ürünlerini de sergileyerek törende ilgi toplayan girişimci kadınlar, kooperatiflerini ve ürünlerini tüm Türkiye’ye tanıtıyor olmanın da heyecanını yaşadılar.

    -*-

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.