DOLAR 32,5718
EURO 34,8851
ALTIN 2434,842
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünya Parola Günü’nde kurumsal parolalara dikkat

    Dünya Parola Günü’nde kurumsal parolalara dikkat
    03.05.2018
    A+
    A-

    3 Mayıs Dünya Parola Günü dijital varlıkların güvenle korunmasında güçlü parola kullanımına ilişkin farkındalık oluşturmayı amaçlarken, güvenlik uzmanları kurumsal hesaplarda parola kullanımının ekstra korumaya ihtiyaç duyduğunu hatırlatıyor.

    Dijital dünyanın en kritik güvenlik mekanizmaları arasında ilk sırada gelen parolaların önemi, küresel ölçekte 170’i aşkın kurumun desteğiyle 3 Mayıs Dünya Parola Günü’nde yeniden hatırlanıyor. Biyometrik güvenlik teknolojilerinin gelişmesine karşın, kişisel bilgileri ve kurumsal varlıkları dijital ortamda korumak için bugün en yaygın ve etkili yöntemlerin başında parola geliyor. Türkiye’de lider kurumlara siber güvenlik alanında danışmanlık, teknoloji tedariki ve saha hizmetleri sunan Innovera, 3 Mayıs Dünya Parola Günü’nde özellikle kurumsal hesaplarda ek koruma çözümlerinin önemine dikkat çekiyor.

    Bireysel olarak sahip olunan dijital varlıkların savunmasını güçlü bir parolayla gerçekleştirmek mümkün olsa da, şirket ortamında tüm çalışanların aynı hassasiyeti göstermesini beklemek bir risk meydana getiriyor. Buna karşın, “parola kasası” olarak çalışan yeni nesil hesap koruma çözümleri, kurumsal hesaplar arasında önceliklendirme yapmayı ve kritik hesapları güvence altına almayı kolaylaştırıyor. Thycotic gibi öncelikli erişim yönetimi (PAM) çözümleri, şirketlerin IT liderleri için parola ve güvenlik süreçlerini daha kolay ve daha etkin yönetme olanağı sunuyor. Parola güvenliği konusunda kullanıcıları bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen 3 Mayıs Dünya Parola Günü etkinliklerinin dünya genelinde ilgi gördüğünü kaydeden Innovera CEO’su Gökhan Say, siber tehditlere karşı bireysel olarak farkındalık oluşturmanın yanı sıra kurumsal olarak da gerekli teknolojilerin parola kullanımına eşlik etmesi gerektiğine değiniyor.

    Parolalar bu kasada güvende

    Kurumsal hesaplar söz konusu olduğunda parola güvenliğini kullanıcıların tedbirine bırakmak ciddi bir risk doğuruyor. Şirketlerde parola ve güvenlik yönetimini daha etkin, daha esnek ve daha düşük maliyetli gerçekleştirmeyi sağlayan öncelikli erişim yönetimi çözümleri, bilgi güvenliğinin bir şirket kültürüne dönüşmesini hızlandırıyor. Innovera güvencesiyle Türkiye pazarına sunulan Thycotic, kurumsal hesaplara ait parolaları ve öncelikli hesap verilerini gizli bir sunucuda, güvenle saklıyor. Basit kurulumu ve kullanımı sayesinde şirket genelinde kolaylıkla benimsenen ve parolalara ilişkin talepleri en aza indiren Thycotic, ayrıca denetleme süreçlerinde tüm verilerin denetçilere anında sunulmasını ve ispat edilebilirliği sağlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.