DOLAR 32,6335
EURO 34,8268
ALTIN 2520,992
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünya sanayi devleri WIN EURASIA için İstanbul’a geliyor

    Dünya sanayi devleri WIN EURASIA için İstanbul’a geliyor
    28.02.2018
    A+
    A-

    Dünyanın en büyük fuar organizasyonu şirketlerinden Deutsche Messe tarafından organize edilen Avrasya bölgesinin en büyük imalat sanayi fuarı 25. Uluslararası WIN EURASIA 2018, tüm endüstri bileşenlerini 15-18 Mart tarihleri arasında TÜYAP İstanbul Kongre Merkezinde bir araya getirecek.

    Fuar için düzenlenen basın toplantısına Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel, Hannover Fairs Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın, Türkiye’nin Makinecileri Başkan Yardımcısı Kutlu Karavelioğlu, ENOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Halıcı, MAKFED Genel Sekreteri Zühtü Bakır, AKDER Yönetim Kurulu Üyesi Osman Türüdü, ETMD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cemaloğlu katıldı.

    Sektörün de taleplerini göz önünde bulundurarak, Avrupa bölgesinin iki önemli ticari fuarı WIN Automation ve WIN Metalworking’i birleştirdiklerini belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, dünya sanayi devlerini İstanbul’da bir araya getirerek uluslararası ölçekte yeni iş fırsatları sunacaklarını söyledi. İmalat sanayiinin en büyük ve öncü fuarı olan WIN Eurasia ile 360 derece tüm sektörleri bir çatı altında toplayacaklarını belirten Kühnel, “Fuarımız 25. yılında, sanayiinin tüm kaynak ihtiyaçlarını karşılamak üzere a’dan z’ye tüm endüstriyrl ürünleri ve hizmetleri bir araya getirirken, başarılı konferans ve seminer programlarının yanı sıra Endüstri 4.0 Festival Alanı ile eşsiz bir platform sunacak” dedi.

    Dünya genelinden binlerce katılımcı ve ziyaretçi 15-18 Mart tarihleri arasında WIN EURASIA fuarı için İstanbul’da olacak. WIN EURASIA bu yıl, Metalworking EURASIA, SurfaceTechnology EURASIA, Welding EURASIA, IAMD EURASIA, Electrotech EURASIA ve CeMAT EURASIA fuarlarının katılımcı ve ziyaretçilerini tek çatı altında buluşturacak. Yerli katılımcıların yanı sıra, Hindistan, Rusya, Polonya, İspanya, Japonya, Fransa ve Kanada’dan da uluslararası katılımcılar fuarda yeniliklerini sergileyecekler. Almanya, İtalya, Güney Kore, Çin ve Tayvan ise ülke pavilyonları ile fuarda yer alacak.

    Türkiye’yi dünyanın en stratejik fuar merkezlerinden biri yapmak için çalıştıklarını söyleyen Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, dünya genelinde Avrupa’dan Orta Doğu’ya, Kuzey Amerika’dan Kuzey ve Güney Afrika’ya, CIS ülkelerinden Asya ülkelerine kadar dünya sanayi profesyonelleri için bir buluşma noktası olacağını belirterek şunları söyledi:

    “WIN EURASIA hem katılımcı hem ziyaretçi tarafında uluslararası potansiyeli en yüksek fuarlardan biri. Sac işlemeden metal şekillendirme teknolojilerine; otomasyon hizmetlerinden elektrik ve elektronik ekipmanlara; hidrolik ve pnömatik hizmetlerden tesis içi lojistiğe kadar geleceğin fabrikaları için ihtiyaç duyulan tüm eko-sistem bu fuarda bir araya gelecek. Türkiye sanayii WIN EURASIA ile son teknoloji ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı bulacak.”

    Ekonomi Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB desteği ile organize edilen WIN EURASIA fuarı, MAKFED, İSDER, ENOSAD, AKDER, ETMD gibi sektörün önde gelen kurum ve kuruluşlarının işbirliğinde düzenleniyor. Devlet destekli Alım Heyeti Programları çerçevesinde birçok ülkeden uluslararası delegasyonların ağırlanacağı fuarda, ikili iş görüşmeleri programı yeni iş bağlantılarının önünü açacak.

    Sanayiciler, dijital dönüşümün yol haritasını belirleyecek

    Uluslararası firmaların; robot, otomasyon teknolojisi, IT çözümleri ve yazılımların yanı sıra network platformlarını de sergileyebileceği WIN EURASIA, 360 derece imalat sanayinin tüm bileşenlerini bir araya getirecek. Bu yıl fuarda Endüstri 4.0 için özel bir deneyim alanı oluşturduklarını ve özel sunum alanlarıyla katılımcı ve ziyaretçilerine interaktif bir ortam sunacaklarını belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Belkıs Ertaşkın şunları ifade etti:

    Endüstri 4.0 odaklı özel konseptiyle hayata geçirilen özel alanları ve yeni uygulamalarıyla dünya sanayi devleri son teknolojilerini göstermek için bu fuarda yarışacak. WIN EURASIA ziyaretçileri otomasyon, dijitalleşme, nesnelerin interneti, arttırılmış gerçeklik ve katmanlı üretim gibi teknolojik gelişmeleri yakından deneyimleme fırsatı bulacak.”

    14. Salonda yer alacak olan Endüstri 4.0 Festival AlanındaBOSCH REXROTHDASSAULT SYSTEMS, ENTEK OTOMASYON, TRİO MOBİL, IFS, PİLZ, SMC, HİD-TEKHYDACDURMAZLAR, ADVANTECHEOS GMBHPRIMA POWER ve HUGO BOSS gibi önemli firmalar Endüstri 4.0 kapsamındaki yeniliklerini ziyaretçilerine sunacaklar. Yine özel alanlar kapsamında Dijital Factory ve Katmanlı Üretim konularına da yer verilecek. Dijital Fabrika Çözümlerinden Endüstri 4.0 Demo uygulamalarına, Endüstriyel Nesnelerin İnternetinden Dijital Üretim Hattı uygulamaları ve 3D Printing Katmanlı Üretim Teknolojisine kadar son trend teknolojik yenilikler ilk kez WIN Eurasia’da sahne alacak.

    Ayrıca Forum Alanı’nda sektörün uzmanları Endüstri 4.0’ın etkilerini ve uygulama alanlarını tartışacak. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Katmanlı Üretim Konferansı’da ise 3D baskıdaki en yeni endüstriyel uygulamalar masaya yatırılacak.

    WIN Eurasia’da yenilikler bunlarla da sınırlı değil. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Rulman Semineri’nde dünyaca ünlü rulman uzmanları, yılların getirdiği bilgi birikimlerini ve deneyimlerini SDT sponsorluğunda ziyaretçilerle paylaşacak.

    İmalatta İnovasyon ve Eğitim için Akademi, Sanayi ve İş Dünyası Bir Arada!

    Bu yılın öne çıkan bir diğer etkinliği ise 1. Salonda yer alacak olan Startup Özel alanı ve WIN Eurasia Kariyer Günleri olacak. Üniversitelerin, kuluçka merkezlerinin ve startup projelerinin desteklenmesi amacıyla oluşturulan özel alan 1.000 m2 alanda İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Bilgiyi Ticarileştime Merkezi, Gebze Teknik Üniversitesi, Atılım Üniversitesi gibi seçkin kurumları ağırlayacak.

    Startup Özel Alanında yer alan kurumlar; fikirlerini ve girişimcilik faaliyetlerini sergilerken, yapacakları sunumlarla potansiyel iş birlikleri de geliştirmeye imkan bulacaklar. Bu kapsamda 16 Mart Cuma düzenlenecek “Başarı Öyküsü Forum Programı”nda kuvvetli bir firma başlangıcının nasıl yapıldığının anahtarları ziyaretçilerle paylaşılacak.

    17 Mart Cumartesi gerçekleşecek “İş ve Kariyer” etkinliğinde ise, geleceğin 4.0 Mühendisliği konuşulacak ve Endüstri 4.0 konsepti ilk kez bir kariyer etkinliğinde gündeme getirilecek. Toplamda 8 oturumun olacağı kariyer etkinliğinde firmalar; üniversite öğrencileri, yeni mezun ve sektör yetkilileri ile sunum platformunda buluşarak firmaların çalışma ve uygulama alanları, kariyer sohbetleri, yetenek yönetimi, robotların iş hayatındaki yeri gibi konularda sohbetler gerçekleştirecek.

    Türk sanayiinin kalbi WIN EURASIA’da atacak

    Uluslararası sektörel fuarların küresel iş ortaklarını bir araya getirerek yeni ticaret hacimleri oluşturduğuna dikkat çeken Türkiye’nin Makinecileri Başkan Yardımcısı Kutlu Karavelioğlu şunları söyledi:

    Makine imalatı, teknolojinin beşiği olması bakımından en ileri düzeyde ihtisas gerektiren özel bir faaliyet alanıdır. Tanıtımı ve fuarları da bu yüksek uzmanlığın sonuna kadar sergilenmesi gereken rekabet alanlarıdır. Bu görevleri ancak alt sektörlerde yetişmiş, ürün seviyesinde bilgiye sahip kişilerin katkılarıyla başarabiliriz. O yüzden, makine imalatında ileri seviye ülkelerin sektörel kuruluşları da çok güçlü oluyor. Deutsche Messe bu anlayışı hem dünyada hem Türkiye’de de başarıyla uyguluyor. Düzenledikleri fuarlar bu sayede daha başarılı olurken, ihtisas derneklerimiz de bilgi ve tecrübeleriyle öne çıkıyor. Sergilenen ürün veya teknolojiler arasında esasen kendileri de birer küçük sistem olan makinelerle birlikte; büyük sistemler, tesisler halinde iş görmelerini sağlayan unsurlar çoğunlukta. Dijitalleşme yarışı içindeyiz ve WIN EURASIA çatısı altındaki her şeyi sektörümüz için ilgi çekici kılmalıyız.

    ENOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Halıcı sanayide dijital dönüşümün adının Endüstri 4.0 olduğunu belirterek şunları söyledi:

    Endüstri 4.0 sadece üretim anlayışını değil, yaşam biçimimizi değiştiriyor. Yapay zeka uygulamaları, akıllı makineler ve fabrikalardaki dijitalleşmeyi anlatan sunumlarımızla WIN EURASIA’da düzenlenen Endüstri 4.0 alanında olacağız. Çoğunluğu KOBİ’lerden oluşan Türk sanayi bu fuardan büyük katkı göreceğine inanıyoruz.”

    AKDER Yönetim Kurulu Üyesi Osman Türüdü, hidrolik ve pnömatik sektörü olarak Hannover Messe’nin düzenlediği fuarlardan önemli ölçüde yararlandıklarını belirterek şunları belirtti:

    Uluslararası fuarlar yeni işbirlikleri geliştirmek konusunda, özellikle KOBİ segmentindeki firmalar için büyük önem taşıyor. AKDER’e bağlı 18 üye firmamızla biz de WIN EURASIA’da olacağız ve 2 bin metrekare stand alanımızda sektörümüzü temsil edeceğiz. Endüstri 4.0 kavramı hidrolik ve pnömatik sektörü için çok büyük önem taşıyor, bu alandaki son gelişmeleri yakından takip edeceğiz.”

    WIN EURASIA’nın farklı sektörlerde görev alan tüm paydaşları bir araya getirmesinin önemine dikkat çeken ETMD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cemaloğlu, şunları söyledi:

    Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği olarak başta makine ve bilişim sektörleri olarak tüm paydaşlarımızla beraber WIN EURASIA’da bir araya geleceğiz. Fuarda bizlere tahsis edilen kongre salonları ve alanlarda sektörümüzü temsil edeceğiz.”

    Makine İmalat Sanayi Dernekleri Federasyonu olarak tüm alt sektör dernekleriyle uluslararası sektörel örgütlerde çalışmalar yaptıklarını belirten MAKFED Genel Sekreteri Zühtü Bakır, yeni iş bağlantıları açısından fuarcılık önemine dikkat çekerek şunları ifade etti:

    Fuarlar merkezinde insanların olduğu önemli etkinlikler ve sektörlerin de buluşma noktası. WIN EURASIA sektörümüz için marka bir fuar, Endüstri 4.0 gibi önemli bir konunun ele alınacağı bu fuarın Türkiye için hayırlı olmasını diliyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.