DOLAR 32,5392
EURO 34,8701
ALTIN 2423,555
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünya Su Samurları Günü Emaar Akvaryum’da kutlanıyor

    Dünya Su Samurları Günü Emaar Akvaryum’da kutlanıyor
    30.05.2017
    A+
    A-

    Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi ziyaretçileri ile birlikte 31 Mayıs-4 Haziran tarihleri arasında Dünya Su Samurları Günü’nü kutluyor. Akvaryuma gelen ziyaretçiler su samurları hakkında ilginç bilgiler edinirken çocuklar aktiviteler ile eğlenecek.

    En akıllı ve eğlenceli su canlıları arasında olan su samurları konusunda dikkat çekmek ve günlük hayatımızda karşılaşmadığımız bu canlıları korumanın önemini anlatmak için, Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi 31 Mayıs 2017 – 4 Haziran 2017 tarihleri arasında Dünya Su Samurları Günü’nü kutluyor. Etkinlik kapsamında akvaryuma gelen ziyaretçiler su samurları hakkında ilginç bilgiler edinecek, uzmanların besleme seasnlarını izleyecek, çocuklar su samurları ile ilgili aktiviteler yapacak.

    Emaar Akvaryum, Su Samurları İçin Yetiştirme Programları Yürütecek
    Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi’nin ev sahipliği yaptığı ve Dubai Akvaryum’da dünyaya gelen su samurları tarımsal kirlilik ve ormanların yok edilmesi nedeniyle yaşam alanlarının ortadan kalkması yüzünden günümüzde tehlike altında. Dünya Korunma Birliği IUCN’nin nesli tükenme tehlikesi altında olan türleri belirttiği Kırmızı Liste’de “Hassas” ve “Tehlikede” olarak listelenen su samurları için Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi uzman ekibi gözetiminde önümüzdeki haftalarda yetiştirme programlarına başlanarak bu sevimli canlıların nesil devamlılığı çalışmaları yapılacak.

    Emaar Akvaryum ve Suyaltı Hayvanat Bahçesi’nde su samurlarının kahvaltıları 11:45’da ve geç öğle yemeği seanslarını her gün saat 15:30’da. Siz de planınızı besleme seanslarına göre yapabilir, akvaryumda yaşayacağınız unutulmaz anlara bu eşsiz tecrübeyi de dâhil edebilirsiniz. 200 türden 20 binin üzerinde deniz canlısı ve amfibiye ev sahipliği yapan akvaryum giriş ücreti 0-3 yaş için ücretsiz, 3-14 yaş çocuklar, öğrenciler ve öğretmenler için 37 TL ve yetişkinler için 48 TL. Yıl boyu 365 gün sınırsızca ziyaret etme imkanı sunan yıllık üyelikler ise çocuklar için 90 TL ve yetişkinler için 110 TL.

    Su Samurlarıyla İlgili İlginç Bilgiler:
    İnsanların parmak izleri gibi eşsiz birer kokuya sahip olan su samurları, aile fertleri ile konuşmak için 12 farklı sesten oluşan bir alfabe kullanırlar.
    Uyurken nehir ve denizdeki akıntıyla sürüklenip kaybolmamak için kendilerini deniz çayırlarına bağlar ve ailece el ele tutuşup uyurlar.
    Uyumadıkları zamanın büyük çocuğunluğunu ise oyun oynayarak geçiren su samurlarının annelik içgüdüleri de oldukça kuvvetli.
    Diyetleri içinde alabalık, karides, badem, haşlanmış yumurta bulunuyor. En sevdikleri besin ise badem.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.