DOLAR 32,3361
EURO 35,1607
ALTIN 2245,323
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünyaca ünlü sanatçılar GEBKİM Camii’ne imza attı

    Dünyaca ünlü sanatçılar GEBKİM Camii’ne imza attı
    03.06.2019
    A+
    A-

    GEBKİM-Kocaeli Gebze V (Kimya) İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, mimari tasarımı ile dikkat çeken GEBKİM Camii’nin açılışını gerçekleştirdi. Hikmet Barutçugil ve Semih İrteş gibi ülkemizin dünyaca tanınan sanatçıları GEBKİM Camii’ne özgün eserleri ile imzalarını attılar. Ramazan ayının son Cuma namazının kılınmasıyla ibadete açılan cami, tezyinat ve ebru sanatının eşsiz uyumunu yansıtıyor.

    GEBKİM Camii’nin açılışına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz ve Cemil Yaman ile Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen’in yanı sıra GEBKİM Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim AracıYönetim Kurulu Üyeleri ve GEBKİM’de faaliyetlerini sürdüren firmaların temsilcileri katıldı. Açılışın ardından Ramazan ayının son Cuma namazı camide kılındı.

    Mimari projesi Murat Sayar’a ait olan bin 100 kişi kapasiteli GEBKİM Camii 1,5 yıllık bir sürede tamamlandı. Kocaeli’ne benzeri olmayan bir eser armağan eden GEBKİM, projenin her aşamasında estetik bir yaklaşımla farklılaşma ilkesini temel aldı. Hikmet Barutçugil ve Semih İrteş gibi ülkemizin dünyaca tanınan sanatçıları GEBKİM Camii’ne özgün eserleri ile imzalarını attılar. Cami bu yönüyle tezyinat ve ebru sanatının eşsiz uyumunu yansıtıyor.

    Ödüllü Ebru Sanatçısı Hikmet Barutçigil, GEBKİM Camii’ne özel tasarımlar yaptı…

    Geleneksel ebru sanatına özgün ve modern yorumlar kazandıran Ebru Sanatçısı Hikmet Barutçugil, dünyanın dört bir yanında ülkemizi başarıyla temsil ediyor. Barutçugil, bir bilim dalı olarak gördüğü ebru sanatını yaşatmak amacıyla günlük kullanım araçlarından iç mimaride kullanılan malzemelere kadar birçok ürün geliştirdi. Literatüre Barut Ebrusu olarak bilinen ebru türünü bulan kişi olarak geçti. Uluslararası birçok ödülü olan Barutçugil’in London British Museum başta olmak üzere dünyaca ünlü müze ve özel koleksiyonlarda sürekli olarak sergilenen eserleri bulunuyor. Hikmet Barutçugil, London School of Economic Sience tarafından düzenlenen Art in Action sanat festivalinde “BEST OF THE BEST” 2012 ödülünü alan ilk ve tek Türk sanatçısı. Sanatçı, GEBKİM Camii’ne özel ebru tasarımlarında var oluşun sonsuz derinliğini renklerin ahenkli uyumu ile harmanladı.

    GEBKİM Camii’nin tezyinatında ünlü Mimar ve Nakkaş Semih İrteş’in imzası var…

    Türkiye ve yurtdışında üstlendiği cami projelerinde ustalığını konuşturan Mimar ve Nakkaş Semih İrteş, sanat hayatında yaklaşık 50 yılı geride bıraktı. Çıraklığını Topkapı Sarayı’nda yapan sanatçı bugüne kadar katıldığı sergiler, gerçekleştirdiği bilimsel araştırmalar ve yetiştirdiği çıraklarla kalemişi sanatının gelecek kuşaklara aktarılmasına önemli katkılar sağladı. İrteş’in imzasını attığı GEBKİM Camii’nin iç tezyinatında ustalık, sabır ve alın terinin izlerini görmek mümkün.

    GEBKİM Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Kocaeli’ne özgün bir eser kazandırmak amacıyla proje aşamasından inşasına kadar her adımda titizlikle çalıştıkları GEBKİM Camii’nin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. GEBKİM Başkanı Aracı, “GEBKİM Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz, sektörün üretim, istihdam ve ihracat rekorları kıran çok değerli temsilcilerine ev sahipliği yapıyor. GEBKİM ile Türkiye’ye örnek olacak modern bir İhtisas OSB inşa ettik. İlaçtan boyaya, kozmetikten plastik ve temizlik ürünlerine kadar kimyanın farklı alt sektörlerindeki firmalar arasındaki sinerjiyi artıran OSB yapılanmamız, çevreye saygılı modern üretim altyapısının yanı sıra sosyal imkanları ve Bölgemize kazandırdığı eserler ile farklılaşıyor. Açılışını gerçekleştirdiğimiz GEBKİM Camii, sanat ve estetiği ön plana alan mimarisi ile bu yaklaşımımızın güzel bir örneğini oluşturuyor. Ülke ekonomisine yaptığımız katkıyı eğitim ve sosyal alandaki projelerle pekiştirmek için 2017 yılında GEBKİM Vakfı’nın da kuruluşunu gerçekleştirdik. GEBKİM Vakfı, sanayideki dönüşümün gerektirdiği nitelikli mesleki eğitim imkanı sunan GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Bölgemize kazandırdı. Eğitim konusunda üstlendiğimiz misyona uygun olarak bu konuda da örnek bir OSB olmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.

    GEBKİM Camii’nin açılışında konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise şunları söyledi: “Ülke ekonomisine ve sanayisine çok önemli katkıları olan OSB’ler eğitim, sağlık, ibadet gibi sosyal konularda da kritik rol oynuyor. GEBKİM Camii de bu bölgede çalışan üreten herksin dini ihtiyaçlarını giderme noktasında önem taşıyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

    Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek GEBKİM Camii ibadete açıldı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.