DOLAR 32,5865
EURO 34,8071
ALTIN 2504,642
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünyamıza sahip çıkmak için Kanyon’da ışıkları kapatıyoruz

    Dünyamıza sahip çıkmak için Kanyon’da ışıkları kapatıyoruz
    21.03.2018
    A+
    A-

    Kanyon, küresel ısınma tehlikesine karşı farkındalığı arttırmak amacıyla oluşturulan WWF-Türkiye’nin Dünya Saati (Earth Hour)kampanyasına geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da “Dünya Saati Elçisi” olarak katılıyor.

    Kanyon, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl 24 Mart 2018 Cumartesi akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında, küresel iklim değişikliğini hatırlamak ve hatırlatmak, doğal kaynakların kullanımının sınırlarını çizmek ve daha yaşanılabilir bir dünya için bir saat süresince ışıklarını kapatacak.

    İlk olarak Mart 2007’de WWF-Avustralya’nın önderliğinde Sidney kentinde başlayan ve 2008 yılında küresel bir kampanyaya dönüşen Dünya Saati hareketi kapsamında, milyonlarca insan, küresel iklim değişikliğinin önüne ancak gezegendeki tüm insanların desteğiyle geçilebileceğini göstermeyi hedefliyor. Bu sembolik ve görsel mesajla, bir saat boyunca tüm dünyanın ışıkları kapanıyor. Kampanya kapsamında Sidney Liman Köprüsü, Toronto’daki CN Kulesi, San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü, Roma’daki Kolozyum ve Çin Seddi gibi küresel öneme sahip birçok simge de karanlıkta kalacak.

    Bireylerin, şirketlerin, belediyelerin, devlet kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin bir araya geldiği Dünya Saati hareketi, bir önceki sene tüm dünyada 170 ülkede milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleştirildi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.