DOLAR 32,3752
EURO 35,0593
ALTIN 2326,882
BIST 9117,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünyanın en büyük yapı fuarlarından BAUMA 2019’un sonuna geldik

    Dünyanın en büyük yapı fuarlarından BAUMA 2019’un sonuna geldik
    01.05.2019
    A+
    A-

    Dünyanın en önemli iş, inşaat, madencilik makineleri ve yapı malzemeleri fuarı olarak nitelendirilen BAUMA, Almanya’nın Münih şehrinde bu sene 8-14 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlendi. Fuara 219 ülkeden yaklaşık 620 bin ziyaretçi katıldı. Ziyaretçi sayısı, daha önce 2016’da yapılan fuardaki toplama göre, yaklaşık 40,000 kişilik artış gösterdi. Ziyaretçilerin 250,000’den fazlası Almanya dışından katıldı. Bauma 2019, fuarın 65 yıllık tarihindeki en iyi sonuçları elde etti.

    21 farklı salonda toplam 614.000 m2 alanda organize edilen ve bu yıl 32. kez düzenlenen fuara, kalıp ve iskele üretiminde Türkiye’nin liderliği üstlenen şirketi olan URTİM, 5. kez katıldı. Bauma’nın dijitalizasyon, sürdürülebilirlik ve inovasyon gibi konularda sahip olduğu öneme de dikkat çeken URTİM, yerel pazarda 500 milyon Euro paya sahip kalıp ve iskele sektöründe de öncülüğünü sürdürdü. URTİM 15,000 ve 25,000 m2’ye yayılan iki farklı alanda, yılda 36,000 ton üretim kapasitesiyle toplamda %80 oran ile 54 farklı ülkeye ihracat yapmaya ve 252 kişiye istihdam sağlamaya da devam ediyor.

    URTİM BAUMA’da Yeni Ürünlerini Sunma Fırsatı Buldu
    39 yıldır yurt içinde ve yurt dışında havalimanı, stadyum, rafineri, köprü, konut ve endüstriyel projeler gibi birçok inşaat projesinde yer alan URTİM, fuar süresince B3 Hall 202 numaralı standında yeni ürünlerini dünyanın farklı ülkelerden gelen ziyaretçilere sunma imkanı buldu. URTİM, yeni ürünleri GRIDSET® Alüminyum Kalıp Sistemi tanıtırken maliyet ve zaman avantajı sağlayan PROPEX® Alüminyum Masa, Kule ve Prop sitemi, FLEXSET® ve EKOSET® Panel Kalıp sistemi gibi yeni ürünleri hakkında ziyaretçileriyle fuar boyunca detaylı paylaşımlarda bulundu. Yerli ve yabancı pek çok büyük ölçekte projeye imza atan URTİM’in referansları arasında;

    – Tekfen, Gemsan, Günkon, IOT Vito, İlk İnşaat – Socar Star Rafinerisi (Ortak Proje)

    – Tekfen İnşaat-Tüpraş Rafinerisi,

    – Gap İnşaat – Türkmenistan,Garaboğaz Amonyak ve Üre Fabrikası,

    – Doha – Lusail Metro İnşaatı,

    – Üstay İnşaat – Azerbeycan,Azerikimya Polietilen Fabrikası,

    – Tekfen İnşaat – TANAP Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi,

    – Rönesans İnşaat – Yamal LNG Tesis projesi,

    – Rönesans İnşaat – Sibur – Zapsib 2, Polietilen ve Polipropilen Fabrikası,

    – Socar – Azerbaycan, Polyetilen ve Polypropilen Fabrikası,

    – Ürdün, Le Gray Oteli,

    – Sudan, Garri – 3 Santral Projesi,

    – Gürsoy Grup-Çamlıca Camii,

    – Giresun Stadyumu,

    – Dia Holding, IC İnşaat | Haydar Aliyev Kültür Merkezi gibi prestijli projeler yer alıyor.

    “URTİM için bu fuar, dünyanın farklı coğrafyalarından gelen müşterilerle ve potansiyel yeni müşterilerle buluşmak anlamında çok verimli geçiyor”

    URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar: “600 binin üzerinde ziyaretçinin katıldığı dünyanın en büyük yapı fuarlarından biri olan ve 32. kez düzenlenen BAUMA fuarı sektörümüz için büyük önem taşımaktadır. Her sene üzerine koyarak büyüyen ve ülkemizin örnek şirketlerinden biri olan URTİM için bu fuar, dünyanın farklı coğrafyalarından gelen müşterilerle ve potansiyel yeni müşterilerle buluşmak anlamında çok verimli geçiyor. Global bir Türk firması olma yolunda ilerleyen firmamız için değişik kültürlerden kullanıcılarla ve değişik ihtiyaç gruplarına hizmet verebilecek ürün gamına sahip olduğumuzu görmek ve takdir edilmek çok gurur verici. İhracat ve satış ekiplerimiz haricinde firmamızın kilit noktalarındaki tüm birimlerinden müdürlerimiz dünyayı yerinde izlemek için buradalar. Kalite Müdürümüz, Ar-ge Müdürümüz, Satınalma Müdürümüz, Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürümüz ve süpervizörlerimiz ile burada; dünya üzerindeki yerimizi hep beraber deneyimliyoruz. Bu, başarımızın en büyük nedeni.” açıklamalarında bulundu.

    URTİM olarak aralarında Ekvator Ginesi, Gana, Kenya, Etiyopya ve Kanada’nın da bulunduğu 54 ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Serdar Urfalılar sözlerini şöyle noktaladı:

    “Bu yıl hedefimizi Kuzey Avrupa olarak belirledik. Yurtdışı pazarında daha büyük bir yer edinmek ve ihracat rakamlarımızı yükseltmek istiyoruz. Üretimimizin yüzde 80’ini ihraç ediyoruz. Geliştirdiğimiz sistemler ile inşaatlarda zaman ve maliyet avantajı sağlıyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.