DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünyanın en kalabalık ülkesinde bir seyyah olmaya ne dersiniz?

    Dünyanın en kalabalık ülkesinde bir seyyah olmaya ne dersiniz?

    Yaklaşık dört bin yıllık ‘yazılı tarihi’ olan Çin, dünyanın en kalabalık nufüsa sahip ülkesi.  Kadim medeniyetini çok geniş topraklarda konuklarına gösteren Çin, 21 bin km uzunluğundaki Çin Seddi ve Xian Bölgesi’ndeki toprak asker ordusu ile herkesi kendine hayran bırakıyor. Uzakdoğu’nun en mistik ülkelerinden biri olan  Çin’e güvenli ve huzurlu bir ortamda tatil imkanı sunan Gezonline , gezginlerin ilkbaharda bu rotayı da tatil planlarına eklemelerini söylüyor.

    Çin Halk Cumhuriyeti, hem kültürel hem de coğrafik yönüyle gezginlerin en önemli rotalarından biri. Kırmızı renkli çatılarıyla yüzyıllık tarihe sahip tapınaklar, uçsuz bucaksız çay bahçeleri, Yangtze Nehri gibi coğrafik zenginlikler, güney sahilinde dünyanın en cazip plajlarından örnekler, Xian kentinden başlayan Tarihi İpek Yolu ve Çin Seddi gibi tarihi abideler, Çin İmparatorluğu’ndan benzersiz eserler ve modern dünyanın sembolleri olan gökdelenler… Hepsi ve çok daha fazlası ülkenin herkese hitap eden turizm potansiyelini meydana getirir. Çin’in başkenti Pekin, ülkenin efsanelerle yoğrulmuş en önemli tarihi değerlerine ev sahipliği yapar.

    Dünyada görülmesi gereken yerler listesinde üst sıralarda yer alan Çin Halk Cumhuriyeti, düyanın en kalabalık başkentlerinden birine yani Pekin’e sahip. 21 bin km boyunca yer alan ve  UNESCO Dünya Mirası Alanı olan Çin Seddi’ne de ev sahipliği yapan bu kadim ülke, Xian bölgesinde bulunan toprak asker ordusuyla da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.  1974 yılında bir çiftçi tarafından keşfedilen ordu, 16 bin metrekarelik bir alanda 7 binden fazla asker heykelden oluşuyor.  Qing Hanedanlığı düşmeden önce imparatorluğa 500 yıldan fazla bir süre ev sahipliği yapan Yasak Şehir ise Pekin’in kalbinde konumlanıyor ve UNESCO Dünya Mirası Alanı kapsamında da korunuyor. Dünyanın en uzun üçüncü nehri olan Yangtze’de görenleri kendine hayran bırakıyor.  Yangtze nehrinde gemi gezisiyle çok eski zamanlardan kalma tablo gibi manzaraların tadını çıkarabilien gezginler, nehir üzerinde yer alan dünyanın en büyük hidroelektrik barajı olan Üç Boğaz Barajı’nı ziyaret etme şansını yakalıyor. Kuzey Çin, Datong’da bulunan Yungang Mağaraları UNESCO Dünya Mirası Alanı kapsamında ve erken Çin Budist Mağara sanatının en güzel eserlerinden biri olarak biliniyor. Burada ziyaret edebileceğiniz 5 ana mağara ve her birinde Buda’nın heykelleri bulunuyor. Toplamda ise 51.000 Buda heykeli ziyaretçilerini ağırlıyor.

    Farklı kültürler, kadim hikayeler…

    Dünyanın en fastastik ülkelerinden olan ve kültürüyle herkesi etkileyen Çin için Gezonline , 11 Mayıs 2018-20 Mayıs 2018 tarihleri arasında bir gezi düzenliyor. Yüzde 100 müşteri prensibiyle çalışan Vizyon Turizm, başlangıçta ve bitişte dost kalma prensibiyle; bilet ve vize işlemleri, otel rezervasyonları, yurt dışından gelen misafirlerin tüm organizasyonları ile konaklama, ulaşım ve rehberlik hizmetleri ile tam bir tur programı sunuyor. Vizyon Turizm, 25 yıllık tecrübeye sahip profesyonel kadrosuyla misafirlerini memnun edecek alt yapı ve birikimiyle hizmet vermeye devam ediyor.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.