DOLAR 32,3701
EURO 35,0429
ALTIN 2325,139
BIST 9126,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Dünyanın en önemli yapılarında yangına karşı güvenli Prysmian Afumex™ kablolar kullanılıyor

    Dünyanın en önemli yapılarında yangına karşı güvenli Prysmian Afumex™ kablolar kullanılıyor

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın hazırladığı rapora göre, 2019 yılında, Türkiye genelinde yaklaşık 5 bin elektrik kaynaklı yangın meydana gelirken; bu sayı tüm yangınların %22’sini oluşturuyor. Türk Prysmian Kablo, Bursa Mudanya’daki fabrikasında ürettiği son teknoloji AFUMEX™ kablolar ile yangına karşı daha güvenli çözümler sunuyor.

    Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Türk Prysmian Kablo, binalarda elektrik tesisatından kaynaklı çıkan yangınların teknolojisi yüksek, yangına karşı güvenli kablolar sayesinde en aza ineceğini yaptığı Ar-Ge çalışmaları ile kanıtlıyor. Yıllar önce geliştirdiği AFUMEX™ kablolarıyla sektörde bir ilke imza atan Türk Prysmian Kablo, geliştirdiği yenilikçi ürünleri ile sektörün de gelişimine katkıda bulunuyor.

    “Afumex™ kablolarımız düşük duman yoğunluğu ve sıfır zehirli gaz salınımı sağlıyor”

    AFUMEX™ kablolar, olası bir yangın ortamında 180 dakikaya kadar işlevini sürdürürken, aynı zamanda alevin yayılmasını önlüyor, zehirli gaz çıkarmıyor; ayrıca düşük duman yoğunluğu ve sıfır zehirli gaz salınımı ile olay yerinin boşaltılmasında yardımcı bir işlev görüyor. Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (CPR) konusundaki çalışmaları ile öne çıkan Türk Prysmian Kablo’nun Mudanya’daki fabrikasında ürettiği AFUMEX™ kablolar, binalarda elektrik tesisatından kaynaklı oluşan yangınlarda can ve mal güvenliğini sağlamak için etkili bir çözüm sunuyor. Türk Prysmian Kablo CEO’su Cinzia Farisè, ‘‘Yıllar önce sektörümüze de duyurduğumuz ‘Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz’ misyonumuzdan hareketle, ülkemizde yangına karşı güvenli kablo üretiminin ve kullanımının artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Yangına karşı geliştirdiğimiz son teknoloji ve güvenli kabloların, özellikle insan sirkülasyonunun yoğun olduğu yapılar olan okullar, hastaneler, alışveriş merkezleri, sinema ve tiyatro salonları, hava alanları ve otel gibi yapılarda kullanılması olası bir yangında can ve mal sağlığını korumaya yardımcı oluyor. Yangın anında, can kaybının ya da zehirlenme vakalarının artmasında en önemli etmen, yangın sırasında çıkan duman ve zehirli gazlardır. Tam da bu konuyu çözmek adına geliştirdiğimiz ve Mudanya fabrikamızda ürettiğimiz Afumex™ kablolarımız, düşük duman yoğunluğu ve sıfır zehirli gaz salınımı ile insanlara yangından kaçmalarına imkan tanıyacak bir süre sağlıyor.

    “Her kablo aynı değildir!”

    Türk Prysmian Kablo, sahip olduğu öncü konumuyla Türk kablo sektöründeki kalite algısını değiştirmek için de tüm paydaşlarına hitap eden farklı projeler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda ilk olarak 2012 yılı sonunda sektöre sunulan “Dikkat! Her Kablo Aynı Değildir…” girişimi ile performansı yüksek ve kaliteli ürünlerin önemine vurgu yapan Türk Prysmian Kablo, 1 Temmuz 2017 günü kablolar için kanunen zorunlu hale gelen Yapı Malzemeleri Yönetmeliği (CPR) ile ilgili gerçekleştirdiği çalışmalarla da sektöre bu konuda öncülük ediyor. Bu kapsamda, sektördeki ilk CPR uyumlu B2ca-s1d1a1 ve Cca-s1d2a1 sınıfı kabloların siparişini alan firma da olan Türk Prysmian Kablo, elektrik tesisatından kaynaklanan yangınları önlemek için yeni nesil yangına karşı güvenli kablolar kullanımını yaygınlaştırmak için çalışıyor.

    “Türkiye’nin mega projelerinin çözüm ortağı”

    “Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz” misyonuyla Türkiye’nin mega projelerinin kablolarını verdiklerini söyleyen Farisè, “Sadece kablo tedariki değil yangına karşı güvenli kablolar konusunda da, sektörümüzü bilinçlendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz. Okullardan, İtfaiyelere, sektör temsilcilerinden yetkili satıcılarımıza ve bayilerimize, ulaşabildiğimiz herkese, yangın tehlikesine karşı kullanılan kablonun ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. Simülasyonlarla, konunun önemini kendi gözleriyle görmelerini sağlıyoruz.” dedi.

    Dubai Metrosu, dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa (Dubai), Guggenheim Müzesi (Bilbao), Wimbledon Tenis Kortu, Hamburg Havaalanı, Santralistanbul, Kanyon AVM, Bursa Acıbadem Hastanesi gibi birçok yapı, kamu binaları ve evlerde yangın güvenliği, enerji ve telekomünikasyon kabloları sektöründe dünya lideri Prysmian Group’un yeni nesil Afumex™ kabloları ile sağlanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.