DOLAR 32,5297
EURO 34,9121
ALTIN 2440,175
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Duru Beytepe’de dünyaya bağlanma saati

    Duru Beytepe’de dünyaya bağlanma saati
    23.03.2018
    A+
    A-

    Ankara’nın en yeşil projesi olarak hayata geçen Duru Beytepe’ iklim değişikliğine dikkat çekmek için ışıklar kapanacak. Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından yürütülen etkinlik, yarın gerçekleşecek.

    Dünya Bankası iklim değişikliğinin yol açacağı göç hareketlerinin analiz edildiği raporu açıkladı. Dünya Bankası’nın raporuna göre, önlem alınmazsa 2050 yılına kadar 140 milyon insan iklim değişikliği nedeniyle göç etmek zorunda kalacak.“İklim değişikliğini değiştirmek bizim elimizde” sloganıyla yola çıkan Duru Beytepe’de WWF önderliğinde düzenlenen harkete katılacak ve #DünyaSaati, etkinliği kapsamında yarın saat 20.30 ile 21.30 arasında ışıkları kapatacak. İklim değişikliğinin önemine dikkat çekmek için herkesin hassasiyetle davranması gerektiğini hatırlatan Tona Yapı Safe İnşaat Ortaklığı İcra Kurulu Başkanı İlhan Erdal “Ankara’nın en yeşil projesi olan Duru Beytepe’de Işıklarımızı kapatarak bizde iklimimize doğamıza karşı duyarlılığımızı ortaya koymayı amaçlıyoruz. 2008’den beri ülkemizin çeşitli yerlerinde kampanya destek görüyor. Umarız ki bu sene bu durum katlanarak çoğalır. Doğa bizim. Dünya bizim. Dünyamıza sahip çıkalım” dedi.

    Avustralya’da 2007’de başlatılan “Dünya Saati” etkinliği kapsamında, iklim değişikliği sorununa dikkati çekmek için her yıl mart ayında 170’ten fazla ülkede ışıklar bir saat boyunca kapatılıyor. Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilecek etkinlik çerçevesinde kentleri ve ülkeleri temsil eden anıtsal yapılar başta olmak üzere binlerce binada ışıklar söndürülecek. Kampanya, 2008’den bu yana Türkiye’den de destek görüyor.

    Duru Beytepe; gölleri, şelaleleri, çiçekleri, ağaçları, meyve bahçeleri ile tabiatın tüm renklerini içinde barındırıyor. Doğanın içinde ve doğaya saygı ile yükselen proje “Bizim Mahallenin Çocukları” sloganıyla, geçmişin özlenen duygularını ve mahalle sıcaklığını yeniden oluşturmayı amaçlıyor…

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.