DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Duş teknesi ve duş başlığı seçiminde nelere dikkat edilmeli?

    Duş teknesi ve duş başlığı seçiminde nelere dikkat edilmeli?
    02.08.2017
    A+
    A-

    200 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan dünyanın lider banyo ürünleri markası Ideal Standard, duş teknesi ve duş başlığı seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda ipuçları veriyor. Duş tekneleri, güvenli kullanım sağlamalı, antibakteriyel olmalı ve hijyeni ön planda tutmalı. Duş başlıklarında ise estetik görünümün yanı sıra su tasarrufu sağlayan, ergonomik ve çevreci özelliklere sahip ürünler tercih edilmeli.

    Banyo dekorasyonunda duş tekneleri ve duş başlıkları mükemmel bir banyo tasarımı için olmazsa olmazlar arasında yerini alıyor. Banyolarda en çok görünen bu ürünlerin, kullanım sıklığı da düşünülürse seçimi de çok önemli. İşte duş teknesi ve duş başlığı seçerken dikkat etmeniz gerekenler…

    Duş teknelerinde “güvenli kullanım” çok önemli

    Banyolar her ne kadar tasarımın ön plana çıktığı mekanlar olsa da birçoğumuz özellikle duş alırken kendimizi daha çok güvende hissetmek isteriz. Bu nedenle duş teknesi seçerken ilk dikkat etmeniz gereken unsur ürünün ne kadar güvenli bir kullanım sağladığı olmalı. Özel malzemeler kullanılarak üretilen ve kayma riskinin en az olduğu duş teknelerini tercih etmelisiniz. Bununla birlikte duş teknelerinin antibakteriyel özellikte olması ve hijyeni ön planda tutması gerekiyor.

    Banyonuz için en ideal ölçüleri belirleyin

    Duş teknesi seçerken dikkat etmeniz gereken diğer bir unsur da banyonuz için en ideal ölçülere sahip ürünü belirlemeniz.  80×80 cm’den 180×90 cm’e kadar farklı ölçülere sahip duş tekneleri var. Banyonuzu daha ferah tutacak ve mekandan maksimum fayda sağlayabileceğiniz ölçülerdeki tasarımları tercih edin.  Ayrıca son dönemde ultra ince ve renkli duş tekneleri de oldukça popüler durumda.

    Çevreci ürünler revaçta

    Akıllı banyo ürünleri üzerinde uygulanan teknolojiler ile su kaynaklarının sürdürülebilirliğine olumlu katkıda bulunmak mümkün. Bu nedenle duş başlıklarında özellikle son dönemde enerji ve su tasarrufu sağlayan, bunun yanı sıra her tarz banyo ile uyumlu modeller tercih ediliyor. Duş başlığı seçimi yapılırken; ‘kullanım kolaylığı’ ve ‘estetik görünüm’ gibi özelliklerin yanı sıra özellikle son yıllarda artan çevre bilinci nedeniyle ‘ne kadar çevreci olduğu’ gibi özellikleri dikkate almalısınız. Su sarfiyatının yüksek ölçüde yapıldığı banyolarda, tüketiciler için kullandıkları ürünlerin ‘ne kadar su tasarrufu sağladığı’ konusu hızla artan oranda önem taşıyor.

    Duş başlıkları elle tutulabilmeli

    Yine sağladığı su tasarrufu nedeniyle ‘sabit duş başlıklarının yerini ‘elle tutulabilen duş başlıkları’ alıyor. Ayrıca, sağlık açısından ürünlerin anti-kireç özelliği taşımasına dikkat ediliyor. Özetle; teknoloji, tasarım ve kaliteyi bir araya getiren modellerin çevre ve sağlık bilinci de irdelenerek tercih edildiğini ifade etmek mümkün.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.