DOLAR 32,4855
EURO 34,6
ALTIN 2480,957
BIST 9544,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    DYO, Türkiye’de sektöründe AB EKO-etiketi (EU ECOLABEL) alan ilk firma oldu

    DYO, Türkiye’de sektöründe AB EKO-etiketi (EU ECOLABEL) alan ilk firma oldu
    15.01.2018
    A+
    A-

    Türkiye’nin ilk yerli boya markası aynı zamanda Yaşar Holding şirketlerinden olan DYO, Türkiye’de sektörün önemli isimlerinden birisi durumundadır. DYO, sadece boya sektörünün değil Türkiye’nin de en eski ve köklü markalarından bir tanesidir. Sektörde birçok alanda ilkleri olan, sektörel gelişime yön veren bir marka olarak, kurulduğu günden bugüne pek çok başarılı projede imzası olan DYO, Dinamik Mat, Dinamik İpek Mat ve Geçiş Astarı ürün gruplarına EU Ecolabel sertifikalarını almıştır.

    Ürünlerinin çevreye olan etkilerini azaltıp; Türkiye ve yurtdışı pazarındaki büyüme fırsatlarını değerlendirmeyi isteyen boya devi, ürünlerine yönelik yatırım planları arasında EU Ecolabel çalışmalarına da yer vermiştir. Çiçek logosu ile simgelenen Avrupa Birliği (AB) Eko-etiketi, gönüllülük esasına dayalı olup; diğer ürünlerle karşılaştırıldığında çevreye ve insan sağlığına daha az zararlı olduğu kabul edilmektedir. Ürünler Dyo Boya Fabrikaları-Kocaeli Ar-Ge Merkezi’nde geliştirilmiştir. Proje danışmanlığını ve süreç yönetimini Türkiye’nin önde gelen sürdürülebilirlik ve yeşil bina danışmanlık firması “Altensis” üstlenmiş ve yapılan çalışmalar başarıyla tamamlanmıştır.

    EU ECOLABEL (AB Eko-Etiketi) Hakkında:

    23 Mart 1992’de yürürlüğe girmiş AB Eko-Etiketi, firmaların çevreye duyarlı ürün ve hizmet üretmeye ve pazarlamaya teşvik etme amacında olan gönüllü bir etiketlendirme olup; tüketicilerin daha yeşil ürün ve hizmetleri ayırt edebilmelerine yardımcı olmak amacıyla başlatılmıştır. AB Eko-etiket kurulu tarafından kriterler hazırlanırken, ürün için yaşam döngüsü boyunca tüm aşamalar göz önünde bulundurulmaktadır. Çiçek logosu ile simgelenen AB Eko-etiketi gönüllülük esasına dayanır. Bu etikete sahip olan ürünler tüm yaşam döngüsü boyunca yani hammadde seçiminden, imalatına, dağıtımına, tüketimine ve kullanımı bittiğinde geri dönüşümüne kadar ki süreçlerde çevre ve insan sağlığına dost olduğunu göstermektedir. Eko-Etiketler, ürünler için teşvik ve uluslararası pazarlara girebilmek için avantaj oluşturmaktadır. Bu etikete sahip ürünler AB genelinde ve EEA ülkelerinde (Norveç, İzlanda ve Liechtenstein) pazarlanmaktadır. Türkiye’de henüz EU Ecolabel etiketi başvurusu alınmamaktadır. Bu sebeple başvurular AB’ye tam üye olan ülkelerdeki Yetkili Merciilere yapılmaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.