DOLAR 32,5825
EURO 34,8344
ALTIN 2417,103
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    DYO, ‘Ustalığa Değer’ projesiyle Mersin’de ustalarla buluştu

    DYO, ‘Ustalığa Değer’ projesiyle Mersin’de ustalarla buluştu
    12.02.2018
    A+
    A-

    ‘Yarınlar İçin Değer’ kurumsal sosyal sorumluluk projesi çatısı altında, 2016 yılından bu yana ‘Ustalığa Değer’ diyerek boya ustalarına eğitim veren DYO, bu kez Mersin’deydi. Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip 20 ustaya, mekânda renk ve ışık kullanımıyla ilgili teknik bilgilerin yanı sıra iş alma olanaklarını nasıl geliştirecekleri anlatıldı.

    Boya sektörünün lider şirketi DYO’nun Türkiye’de değer yaratma hedefiyle başlattığı ‘Yarınlar İçin Değer’ çatısı altında gerçekleştirilen ‘Ustalığa Değer’ projesi bu yıl 5 ilde boya ustalarıyla buluşuyor. 2016 ve 2017 yıllarında 13 farklı ilde mesleki yeterlilik belgesine sahip 316 boya ustasına eğitim verilmesini sağlayan DYO, 2018’deki çalışmalarına Ankara’dan sonra Mersin ile devam etti. 10 Şubat tarihinde Mersin Otel’de gerçekleştirilen eğitim programı çerçevesinde mesleki yeterlik belgeli 20 ustaya, mekânda renk ve ışık kullanımı ile ilgili teknik bilgilerden, mekân kombinasyonu yaratmaya kadar birçok noktanın incelikleri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Burçin Cem Arabacıoğlu tarafından anlatıldı.

    DYO, USTALARIN MESLEKİ HAYATLARINA İVME KAZANDIRIYOR

    Eğitimde boya ustaları bir iç mimar gözüyle; mekânda renk ve ışık uyumuyla ilgili temel dersler alırken, müşteri ilişkileri ve iyi iletişim ile iş alma olanaklarını nasıl geliştireceklerine dair önemli bilgiler de edindi. Eğitim sonunda yapılan sınav ile başarılı olan ustalar MSGSÜ Sürekli Eğitim Merkezinden başarı belgesi almaya hak kazandı.

    DYO’nun Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdiği ‘Ustalığa Değer’ projesi çerçevesinde, MYK tarafından belgelendirilmiş birikimli ve deneyimli ustaların mesleki hayatlarına ivme kazandırmak, mesleğe yeni katılmış genç ustaların kabiliyetlerini geliştirmelerine olanak sağlamak ve sektör itibarının artırılması hedefleniyor. 2016 yılından bu yana devam eden ‘Ustalığa Değer’ eğitimlerine MYK Belgesi’ne sahip tüm boya ustaları katılabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.