DOLAR 32,5947
EURO 34,785
ALTIN 2415,307
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    DYO “Yarınlar İçin Değer” projesiyle vazgeçilmez değerlere destek oldu

    DYO “Yarınlar İçin Değer” projesiyle vazgeçilmez değerlere destek oldu
    08.02.2019
    A+
    A-
    “Yarınlar İçin Değer” kurumsal sosyal sorumluluk projesiyle Türkiye’nin geleceğine katkı sağlayan DYO, bu kapsamda geliştirilen “Ustalığa Değer” ile 3 yılda 416 boya ustasına, “Öğrenmeye Değer” ile de 42 binden fazla öğrenciye ulaştı. “Okullara Değer” adı altında oluşturulan okul boyama ve boya kullanımı standartları kılavuzu çerçevesinde ise 10 ildeki 10 okulda model uygulama gerçekleştirildi.
    Eğitimden kültür-sanata, spordan çevreye kadar farklı alanlarda geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamayı hedefleyen DYO Boya’nın “Yarınlar İçin Değer” projesi, gelecek nesillere ve topluma değer katıyor. DYO, 2016 yılında hayata geçirdiği “Yarınlar İçin Değer” kurumsal sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde  “Öğrenmeye Değer”, “Ustalığa Değer” ve “Okullara Değer” temalarıyla “vazgeçilmez” değerleri ortaya koyuyor.
    416 USTAYA ULAŞILDI
    DYO’nun ödüllü projesi Yarınlar İçin Değer çatısı altında gerçekleştirilen “Ustalığa Değer” projesi ile en önemli paydaşlarına ulaşan DYO Boya, Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi ustalara, bir mimar gözüyle renk ve mekân kompozisyonu yapmayı deneyimleme fırsatı sunuyor.
    DYO, “Ustalığa Değer” projesiyle Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belgelendirilmiş birikimli ve deneyimli ustaların mesleki hayatlarına ivme katmak, bunun yanı sıra mesleğe yeni katılmış genç ustaların sektörel eğitimleri almalarını teşvik etmeyi hedefliyor. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından oluşturulan eğitim içerikleri yine MSGSÜ Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burçin Cem Arabacıoğlu tarafından uygulamaları başlatılan “Ustalığa Değer” projesi 2018 yılında 5 ilde, 5 eğitim uygulamasıyla 100,  üç yılda ise toplam 416 ustaya ulaştı. Eğitim sonunda yapılan sınav ile başarılı olan ustalar MSGSÜ Sürekli Eğitim Merkezinden başarı belgesi almaya hak kazandı.
    2018’DE 8 BİN 483 ÇOCUĞA ULAŞILDI
    “Yarınlar İçin Değer”  kapsamında geliştirilen “Öğrenmeye Değer”  projesinde ise ilkokullarda öğrenci, öğretmen, idareci ve velileri renk, mekân kullanımı, ısı ve ışık unsurları hakkında bilgilendirilmesi hedeflendi. İlk etapta “Öğrenmeye Değer” projesiyle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Bölümleri akademisyenlerinden bir danışma kurulu oluşturuldu. Bu kurul tarafından renk, mekân kullanımı, ısı ve ışık unsurları hakkında bilgiler veren eğitim içerikleri hazırlandı. Proje kapsamında okullarda görev yapan idareciler, sınıf öğretmenleri ve okul aile birliği üyelerine eğitimler verildi. 2015 – 2016 ve 2016 – 2017 eğitim-öğretim dönemleri içinde toplamda 84 okulda 1.358 öğretmen, 33.520 öğrenci ve yaklaşık 70 bin veliye ulaşıldı. 2017-2018 döneminde ise 4 ilde 8 bin 483 öğrenci mekan, renk, ısı ve ışık konularında bilgilendirildi. Böylece üç yılda ulaşılan öğrenci sayısı da 42 bini geçmiş oldu.
    10 İLDE 10 OKULDA MODEL UYGULAMA YAPILDI
    “Okullara Değer” projesi çerçevesinde okul boyama ve boya kullanımı standartları kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığı katkılarıyla, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve DYO işbirliğinde oluşturulan çalışma grubu ile Türkiye genelini temsil eden 10 ilde farklı coğrafi, iklim ve yerleşim koşullarında yer alan okul tipleri belirlenerek, uygun okul boyama ve boya kullanımı önerileri geliştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullara yönelik hazırlanan bu kılavuza uygun olarak akademik eğitime katılmış ustalar tarafından örnek okul boyama uygulamaları gerçekleştirildi. DYO tarafından “Okullara Değer” “okul boyama ve boya kullanımı standartları” kılavuzu kapsamında 10 il ve 10 okulda model uygulama yapıldı.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.