DOLAR 32,5306
EURO 34,7828
ALTIN 2424,289
BIST 9721,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    ebebek 2018 yılının sonunda 133 mağazaya ulaşmayı hedefliyor

    ebebek 2018 yılının sonunda 133 mağazaya ulaşmayı hedefliyor
    13.12.2017
    A+
    A-

    ebebek’in 2001 yılında bir içerik sitesi olarak başlayan yolculuğu, 2003’te “click to brick” iş modelini uygulayarak fiziki mağazacılığa geçiş yapmasıyla devam etti. Bugün 100 mağaza ile bebeveynlere hizmet veren ebebek, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor. ebebek’in, 2018 yılının sonundaki hedefi ise 133 mağazaya ulaşmak.

     

    Bebek araç gereçlerinden, gıdaya, oyuncaktan tekstile kadar birbirinden farklı ürün gruplarında binlerce çeşit ürünü bir arada bulabileceğiniz ebebek; Bakırköy Carousel AVM’de açılan yeni mağazasıyla 100 mağazaya ulaştı.

    Bugün, dünyada e-ticaret yapan pek çok markanın fiziki mağazacılığa geçiş yaptığının altını çizen ebebek Genel Müdürü Halil Erdoğmuş: “İstihdama katkısı ve ulaştığı ciro büyüklüğü ile Türkiye ekonomisinin en dinamik sektörlerinden biri olan perakende sektörü 2016 yılını yüzde 51,5’lik büyüme ile kapattı. 2017 yılında ise 49,6’lik bir büyüme elde etmesi bekleniyor. Sektörün 2018 yılı için çıtayı 880 milyara yükselttiğini söyleyebiliriz. Biz de yeni doğan bebeklerin ve bebeveynlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. ebebek olarak; ebebek.com ve buna ek olarak Türkiye genelinde 40 ilde toplamda 100 mağazamız ile hizmet sunmaktayız. 2018 yılı sonunda 133 mağazaya ulaşma yönünde bir hedefimiz var. Çalıştığımız tedarikçi sayımız 400 civarındadır. 2016 yılında ciromuza baktığımız zaman ciromuz 428 milyon TL iken; 2017 yılında şu ana kadar gerçekleşen ciromuz 588 milyon TL oldu.

    ebebek olarak bir taraftan internete  yatırım yaparken bir taraftan mağazalaşmaya önem veriyoruz.  Türkiye’deki alışveriş alışkanlıkları göz önüne alındığında,  tüketicinin dokunarak satın almayı sevdiğini görüyoruz. Biz büyüdükçe mağazalarımıza da daha çok trafik getirmeye başladık.

    Bebeveynlerin kolay ulaşabileceği yerlerde, genellikle alışveriş merkezlerinde bulunan, ortalama 11 bebekologun istihdam edildiği, ortalama 800 m² büyüklüğe sahip, ferah ve otopark sorunu olmayan mekânlar olan öne çıkan ebebek mağazalarında hamilelik döneminden başlayıp bebeğin 48 aya kadar uzanan süreçteki ihtiyaçlarına yönelik tüm ürünleri bulunabiliyor. Doğan bebeklerin yüzde 70’ine hitap etmeye çalışan ebebek mağazalarında hesaplı, orta ve bir miktar daha pahalı ürünler olarak her kategoride ayrı fiyat segmentine göre ürünler mevcut” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.